Tränarnas syn på träningsnärvaro vs. matchkallelser
2017-10-12 10:22

Hej,

Vi vill med detta nyhetsutlägg informera om de nu fastställda BIF-P09-reglerna kring matchkallelser till 7-manna-spelet (när det väl kommer igång framöver). Vi lägger ut detta redan nu så att det inte senare ska komma som en överraskning.

Grundfilosofin vi har är att det enda vi tränare bryr oss om är att killarna tränar regelbundet/flitigt. Detta är därför också det enda sättet vi kan (och kommer) jämföra killarna på. Inget fokus kommer överhuvudtaget läggas vid hur långt varje individ har kommit i sin egen fotbollsutveckling.

Ovan betyder att flitigt tränande per automatik ger rätt till att spela i princip 100% av alla matcher (om alla har god närvaro kan vi ibland bli för många till vissa individuella matcher, varpå man istället får förtur till nästa match, detta ser vi dock som ett positivt men ganska osannolikt "fenomen", se vidare nedan).

Notera att vi troligtvis kommer spela seriespel 9 helger i rad till våren, och lika många under nästa höst. Till detta läggs BIF-cupen och Kommunmmästerskapet. Så ont om matcher är det definitivt inte (dvs. minst 20 helger med matcher totalt).

Vi tränare anser att inga sporter ska "kannibalisera" på andra sporter/aktiviteter när grabbarna är små. Därav gör det inget att en träning per vecka krockar med någon annan sport/aktivitet. Dock behöver grabbarna avse att alltid träna minst en gång per vecka. Sen har vi förståelse för att man ibland missar "sin" veckoträning. Notera att vi inte ser någon av träningarna som "huvudträning", utan de är helt jämbördiga.

Med ovan i baktanke har vi tränare därmed fastställt gränserna som kommer gälla framåt (mätning/uppföljning för säsongen sker från och med 13 augusti 2017 och framåt, vi avser aldrig åka fler än 11 spelare per lag till match):

1. >40% närvaro i snitt över hela säsongen dvs. knappt ett träningstillfälle per vecka (laget har ju två träningar i veckan) gör att man blir kallad till i princip alla matcher. Om fler än 11 spelare har >40% närvaro i varje lag kommer vi ordna så att alla som uppfyller kravet kommer få spela lika många matcher (dock kan någon match missas ibland).

2. Har man <40% närvaro kan man genom att träna >60% de senaste 8 veckorna för att "ta igen närvaron". Gäller ju även helt nya spelare som ansluter till truppen.

3. Har man <40% närvaro kan man genom att träna >80% de senaste 4 veckorna för att "ta igen närvaron". Gäller ju även helt nya spelare som ansluter till truppen.

Vår åsikt i tränargänget är att ovan är den mest rättvisa approachen till att få spela matcher, och vi ber därför alla föräldrar respektera och ha förståelse för regelverket.

Nu kör vi! Välkomna till en härlig vintersäsong!

//Tränarna BIF P09

Sommarinfo från BIF P092018-06-29 22:19