Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds IF
Fotboll

Julklappsdagar på Intersport Nova!
2018-11-27 15:31

Nu är det äntligen dags för julklappsdagar på Intersport Nova!!

6-9 december har Ni medlemmar i Bjärreds IF 25% rabatt på samtliga produkter i butiken. Rabatten gäller även på rea- och kampanjpriser.

Andra kvalet avklarat – U19 klara för SvFFs U19 division 1, 2019!
2018-11-19 18:48

I tisdags var det dags för sista matchen i kvalet till SvFFs nya U19 division 1 och efter vinst hemma mot Kristianstad med 2-1 hamnade vi på 2:a plats i kvalgruppen efter Eskilsminne, varav avancemanget var klart. Matchen mot Kristianstad inleddes mycket stabilt och efter 30-35 minuter stod det 2-0. Tyvärr fick motståndarna in en reducering strax för halvtidsvilan, men förutom några mindre farligheter var Bjärreds IF aldrig riktigt hotade i andra halvlek utan tvärtom hade vi chans att istället uttöka ledningen mot slutet.

 

Det känns extra skönt att U19-spelarna fick ta steget upp till nästa nivå då de, som jag tidigare skrivit om, varit starkt bidragande även till att vårt A-lag klarade kvalet till division 4. 

 

Som en del av visionen och våra övergripande mål skall Bjärreds IF kunna erbjuda en så bra utbildning och verksamhet att våra spelare inte behöver söka sig till andra föreningar. När vi nu går in i säsongsplaneringen för 2019 känns det därför mycket bra att vi kan erbjuda utmaningar på matchplanen för U19 och chans för vidare utveckling med matcher mot Lunds BK, Landskrona BoiS, Eskilsminne, Falkenberg, LB07 m.fl samtidigt som flera av spelarna kan ta nästa steg och spela en fortsatt viktig roll även på A-lags nivå.

 

Jag kommer att återkomma med en summering av hela säsongen och föreningen inom kort, men redan nu vill jag passa på att önska lycka till 2019 till hela U19-laget med spelare och ledare i spetsen. 


Stort tack och lycka till!

Johan Wiktor, orförande

 

 

Skånska Mästare i U19 DM-2018
2018-11-19 18:43
Under säsongen 2018 har truppen i Bjärreds IF:s U 19 representerats av spelare födda 01, 00 och 99. Vi har även haft med en del 03:or vid en del matcher. Samtliga spelare födda 01 och senare tillhör vår representationstrupp, där ett  U 19 lag i HJ Div 1 Skåne och ett lag i HA Div 4 Sydvästra ingått. Under 2018 vann U 19 DM och blev Skånska mästare, vann serien för U 19 och kvalade sig till den Nationella div 1 inför 2019. I och med DM vinsten kvalificerade sig laget även till Ligacupen, som pågår under uppehållet. Samtliga U 19-spelare har under 2018 representerat vårt A-lag i div 4 som även 2019 kommer att spela i samma serie.

Årgången har sedan tidigare haft ett lag i den regionala Pojkallsvenskan för U 16.

Provträna gärna hos oss, ring och prata med Mattias Åhnberg  0705-10 66 90 om du är intresserad, välkommen!
Första av två kval avklarat: A-laget klara för division 4, 2019!
2018-10-29 21:03

Fotbollsvänner,

 

I lördags spelades returmatchen mot Borstahusen på Borgeby IP för vårt A-lag. Efter att ha förlorat första matchen på bortaplan med 2-1 var det endast seger som räknades. Efter en trevande inledning gjorde Bjärreds IF först 1-0. Därefter tog Bortsahusen över och med vinden i ryggen hade vi svårt att skapa eget spel. Efter en snabb kontring lyckades vi dock göra 2-0 och vinsten i kvalet kom allt närmre. Tyvärr reducerade Borstahusen strax före halvtidsvilan till 2-1 med ett kanonavslut i krysset och i det läget var det helt jämnt med totalt 3-3.

 

I andra halvlek var Bjärreds IF inledningsvis det starkare laget och efter en tiiltrasslad situation var till sist Calle Geronson sist på bollen och stötte den i mål. Borstahusen försökte därefter skapa chanser men det var först under de 7 minuterna övertid som de lyckades lyfta in bollar i straffområdet och skapa några vassa chanser, men tack vara bra försvar och resoluta ingripande av Simon Ågren i mål höll Bjärreds IF undan matchen ut. Hela laget gjprde en stark insats men förrutom de ovan redan omnämnda bör särskilt hemflugna Steven Lawless samt vår egen Sebastian Söderström på högerbacken få extra beröm.

 

Målet för säsongen var att spela in flera av våra "yngre" spelare samtidigt som några av de "äldre" skulle bidra med rutin. Nu blev resultatet vidare spel i dividion 4 och med ett lag som i genomsnitt har legat på 20 år ser vi med tillförsikt fram emot fortsatt utveckling säsongen 2019.

 

Redan på onsdag tar dock nästa kval vid. Under tre matcher skall vårt U19 lag (som till stor del varit bidragande även i vårt A-lag) försöka kvala sig till den nationella serien för U19 säsongen 2019. Första matchen spelas på onsdag på bortaplan mot Kvarnby kl. 1900. Därefter blir det på lördag 14.00 åter en bortamatch mot Eskilsminne innan vi avslutar på hemmaplan tisdag den 6 november kl. 1900 mot Kristianstad.

 

Stort grattis och lycka till!

Johan Wiktor, ordförande Bjärreds IF

Resultat i kommunmästerskapet
2018-10-22 18:36
GIF Nike tackar för er medverkan i KM i söndags. Tyvärr får Nike behålla pokalen ett år till då de vann med 7-5. Resultatet på de få matcher som vi fick räkna poäng på är följande:

P05 1-1 & 2-0 Nike

F05 1-2 Borgeby

P04 3-0 Nike

P03 2-4 Bjärred

U2 3-0 Nike (WO)

 

Nike: 7p

Bjärred/Borgeby: 5p

P03 på Cup i Varberg
2018-10-17 08:12

P03 har i helgen som gått deltagit i en inbjudningsturnering i Varberg. Andra deltagande lag var bland annat Hammarby och Mjällby. I gruppspelet så vann BIF mot Qviding  för att sedan spela oavgjort mot Mjällby och Kållered. Detta ledde till att laget fick starta tidigt på söndagen med kvalspel 08.00. Efter seger mot Qviding(igen) så vann man kvartsfinalen mot Mjällby med 1-0. I semifinalen väntade Zenit. Zenit vinner matchen med 1-0. Matchen om 3:e pris vinner Bjärred med komfortabla 3-0.

Så här säger ledaren Stefan Tuvebjer om helgen i Varberg: Vi åker upp med en bra känsla efter bra prestationer i både Skåne A och SvA serien. Vi har en bred trupp med duktiga spelare. Tyvärr gick inte gruppspelet enligt plan vilket innebar att vi fick väcka killarna 06.00 på söndagen. Dock visade killarna stort mod och beslutsamhet vilket ledde till att vi gick till semifinal efter att vi klarat av kvalmatcherna. Vi hade extremt slitna spelare efter semifinalen och det gjorde att vi övervägde att inte spela matchen om 3:e pris. Vi och Varberg, som vi skulle möta i matchen om 3:e pris, var de enda lagen som skulle spelat 7 matcher på 48 timmar. Efter gemensam diskussion mellan oss ledare och spelare så togs beslutet att vi skulle spela matchen. Stor grund till beslutet var uttrycket ”fresh legs” som Erik Persson uttryckte det under samlingen. Nu i efterhand kan man konstatera att det var rätt beslut. Killarna visade med all tydlighet att vi var det bästa fotbollslaget i turneringen. Innan turneringen startade så påtalade vi för killarna att vi representerar Bjärreds IF både på och utanför plan. Vi ledare kan med stolthet säga att killarna är mycket goda representanter för Bjärreds IF. Sättet dom behandlar motståndare och domare och inte minst varandra går helt i linje med vad Bjärreds IF står för.

ÅååhBIF 

P03 klara för U16 nationell serie 2019
2018-10-08 12:09

Efter sista omgången i P15 Skåne A står det klart att Bjärreds IF P03 skall representera klubben i U16 nationell. U16 nationell är en serie för Sveriges bästa 16 åringar.

Mattias Lagerqvist, en av ledarna i P03 uttalar sig om kvalifikationen:  

”Killarna satte själv upp olika mål i mars månad. Ett av dessa mål var att ta sig till U16 nationell. Killarna fick också diskutera fram vilka krav de skulle ha på sig själva och oss ledare. De ställde höga krav på sig själva gällande träningsnärvaro, respekt och ökat engagemang på träning. Vi ledare ställde också krav på att vi skulle vara EN gemensam grupp, att vi är ETT lag. Tillsammans har detta lett till att utvecklingen gått framåt och resultaten ska ses mer som ett kvitto på detta. Vi har haft en stor tro på att om killarna lever upp till sina egna och våra krav så skulle det bli en kul säsong. Det som har haft störst påverkan på utvecklingen är just ökad träningsnärvaro och ett större engagemang. Vi är i snitt 22 killar på varje träning. Vi har 31 killar i truppen. Detta leder till att det blir bra träningar och att en viss konkurrenssituation infinner sig. 23 av 31 har spelat i skåneserien.

Dock är inte säsongen över. Vi har 2 viktiga matcher kvar i SvA som vi skall göra bra prestationer i. Vi är ETT lag och alla 31 killar som är i truppen har sin del i denna framgång. Vi ledare är mycket stolta över killarnas säsong så här långt."

#ÅååhBIF!!!

STORT grattis - Bjärreds IF U19 DM-vinnare 2018 !!!
2018-09-16 20:39
Fotbollsvänner, 

Efter en välspelad kamp mot Lunds BK stod Bjärreds IF till slut som vinnare med 1-0 i DM-finalen för juniorer (U19) efter mål av Oskar Nordenman. 

Flera spelare var med och spelade DM-final för 16-åringar för 2 år sedan. Då blev det tyvärr förlust men idag var det inget som kunde stoppa laget. 

Jag har tidigare skrivit att Bjärreds IF A-lag står inför ett generationsskifte och det skall noteras att  matchen mot GIF Nike i fredags avslutades med 9 av dagens spelare på plan. 

Idag kan vi nog alla instämma när vi säger att vi i Bjärreds IF spelar fotboll för att det är kul och där glädjen kommer när du känner utveckling.  Från föreningens sida ser vi nu med tillförsikt fram emot en spännande säsongsavslutning och vad nästa steg i utvecklingstrappan blir. 

STORT grattis till guldet och lycka till!
Johan Wiktor, ordförande Bjärreds IF


Bättre sent än aldrig!
2018-04-05 18:43
Har försökt få tag på en bild i Bjärredströjan men utan framgång.

Inför seriestarten kommer lite go läsning. En försenad intervju med en lång IT-nörd med intresse för fotboll men även också en gammal bjärredslegendar. Pratar så klart om Mikael Brandrup!


Välkommen till Bjärred Mikael, vilken relation har du sedan tidigare till klubben?

Började spela i klubben 1977 och spelade där fram T.o.m 2003 (förutom mina två år som utlandsproffs i Kävlinge GIF 95-96). Blev sedan styrelseledamot 2004-2012 och ungdomstränare för P00 och P03.

Berätta lite om dig själv.
Lite om mig själv, då blir det en IT nörd med stor passion för fotboll och som gillar att se individer växa på flera plan.

Hur ser din fotbolls-bakgrund ut? Vilka klubbar har du representerat som aktiv?
Började som sagt i Bjärred som 5 åring. Debuterade som 16 åring i A laget. Blev värvad till Kävlinge för ofattbara 50.000 kr 1995 (det var innan Bosman). Var sedan med och startade ett it bolag 1996 så det fanns inte tillräckligt med tid för att satsa fullt ut på fotboll så jag gick tillbaka till BIF där jag avslutade min aktiva karriär 2003.

Vilka egenskaper tycker du kännetecknar en bra fotbollsspelare?
En som är beredd att jobba hårt både offensivt och defensivt som alltid vill göra sitt bästa och göra sina medspelare bättre. Då har man rätt förutsättningar för att lära sig allt annat som behövs på och bredvid planen.

Beskriv dig själv som fotbollstränare, vad anser du vara dina styrkor?
Tydlig, nyfiken, målinriktad och genuint intresserad av att utveckla mig själv och andra.

Hur vill du att Bjärred ska spela i framtiden?
Totalfotboll med högt underhållningsvärde.

Är det någon spelare du tycker sticker ut i truppen förutom John Dahlberg?
Där finns extremt många men vill inte namnge så att vi blir sönderköpta.

Du har ju själv en spelarkarriär i Bjärreds IF, hur var du som fotbollsspelare?

Dålig förlorare, bra passnngsfot, stenhårt jobbande, bra närkampsspelare och sköt dubbelt så hårt med högern än vad Batchie gör.

Några snabba!

Parkera bussen eller tiki-taka?
Tiki-taka
Brunett eller blondin?
Brunett

Lagfest med Bjärred eller hemmakväll?
Lagfest

Malmö FF eller Bjärreds IF?
Återkommer i frågan när vi möts i Allsvenskan om ett par år.

Vi tackar Micke Brandrup och lovar mer aktivitet på sidan framöver. 

Anmälan är öppen till MFF sommarfotboll
2018-03-21 19:59
Klicka här för att få mer information om sommarfotbollen.
Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer 2018