Våra sponsorer 2016
Spara pengar när ni handlar på nätet via Sponsorhuset
2017-01-19 13:07

Bjärreds IF får en viss procent på det ni handlar i sponsorpengar utan att ert köp blir dyrare.

Se följande film hur det funkar.

2017-01-17 11:05
Alla medlemmar hälsas varmt välkomna till Årsmöte onsdagen
 den 15 februari 2017 kl 19.00 i klubblokalen. 

Styrelsen
God jul och ett gott nytt fotbollsår 2017!
2016-12-23 13:03

Det är dagen före dopparedagen och det är snart dags att göra bokslut över 2016. Som ordförande och kassör är det min uppgift tillsammans med styrelsen i övrigt att se till att årsredovisning, verksamhetsberättelse, verksamhetsplan och övriga dokument sammanställs och görs tillgängliga till er alla medlemmar i god tid inför årsmötet – vilket är planerat till vecka 7 (mer information kommer när det närmar sig).


De viktiga siffrorna i bokslutet är dock inte de finansiella. Självklart är pengar och bidrag en förutsättning för att kunna bedriva en verksamhet med ca 675 medlemmar - från knattar, pojkar, ungdomar till seniorer, youngboys och oldboys. Vi har i Bjärreds IF höga ambitioner, särskilt vad gäller vårt fokus på utveckling och jag har tidigare skrivit om det - 


Inom Bjärreds IF är vår målsättning att i ett positivt klimat och med hög ambition sträva efter mesta möjliga utveckling hos varje individ, utifrån dess förutsättningar. Redan i stadgarna från 1932 betonades utveckling - där föreningen har ”till ändamål att genom utövning av fotboll verka för höjandet av medlemmarnas psykiska, fysiska och sociala utveckling”.  


I Sverige är närmare 90 % av alla barn mellan 8 och 11 år aktiva inom någon typ av idrottsförening. Det gör att många barn i sitt liv har tre fasta punkter - familjen, skolan och idrotten. Idrottens uppgift är inte bara att bidra till folkhälsan i stort, utan på längre sikt handlar det om att forma och utveckla framtidens medborgare. Något som idrottsrörelsen gjort till stor del under de 100 år den existerat.


Under året har det varit en del debatt kring vad som krävs av våra ideella krafter för att uppfylla barnens behov. I flera artiklar debatteras att medlemmar i en ideell förening har både rättigheter, men även skyldigheter. Ser jag till Bjärreds IF är jag ytterst tacksam för det stöd ni alla bidrar med, vare sig det gäller att vara med och anordna vår BIF-cup eller i vardagen med transport till såväl träning som matcher.  


En grupp som tyvärr inte lyfts fram tillräckligt mycket är våra ideella ledare, som oftast även är föräldrar till något av barnen. Jag gjorde en snabb överslagsräkning och varje år lägger våra ledare ner motsvarande minst 15 heltidstjänster – frivilligt och utan lön. Självklart är det vårt mål att föreningen skall stå för tränarutbildning, overaller, jackor och annat material som behövs för den individuella ledaren i utförandet av sin roll, men med tanke på att vår budget ligger på knappt 3 miljoner kr per år förstår ni alla att den viktigaste tillgången i vårt bokslut och förutsättningen för ett bra resultat är alla våra underbara ledare.


Jag vill önska alla en riktig god jul och ett gott nytt fotbollsår 2017, men jag vill särskilt rikta mig till er ledare som varje vecka verkar till medlemmarnas utveckling. Utan er skulle inte Bjärreds IF finnas. Stort tack för ert stora engagemang. Vi ses på IP nästa år!  


/Johan Wiktor

MFF Sommarfotboll 2017 i Bjärred
2016-12-19 13:51
Fotbollsvänner, 

Det är snart dags att summera 2016, men innan det är klart vill jag redan nu meddela att vi i Bjärreds IF 2017 åter kommer att arrangera sommarfotboll tillsammans med MFF. 

Vi är inte helt färdiga med detaljplaneringen, men vår gemensamma målsättning är att det precis som detta år skall ske under midsommarveckan (mån-tors).  

Mer information kring anmälan kommer i början av nästa år. 

/Johan Wiktor - ordförande Bjärreds IF  
Handla smart
2016-11-16


Tack alla ni som använder Sponsorhuset! Ett enkelt sätt för både dig själv och Bjärreds IF att tjäna pengar när du handlar på nätet.

Nu finns det ett program som du kan ladda ner på din dator. Programmet heter Handla Smart och fungerar i dagsläget för Google Chrome.

http://www.sponsorhuset.se/bjarredsif/tips-till-foreningen/ladda-ner-sponsorhuset/

Med programmet på din dator behöver du aldrig mer tänka på att gå via Sponsorhuset! Du får en automatisk påminnelse varje gång du besöker en butik som kan ge dig och föreningen pengar tillbaka.

Tack för att du testar detta och tipsar fler!Lagledare sökes
2016-11-05 09:43

Bjärreds IF A-lag söker inför säsongen 2017 en lagledare. I rollen som lagledare är du administrativt ansvarig för A-lagets verksamhet. Du sköter de administrativa åtaganden som åligger laget. Det finns även visst samarbete med övriga i staben kring hantering av material. I ditt arbete kommer du ha en nära dialog och samarbete med föreningens kansli.

 

Arbetsuppgifter

•Du planerar tillsammans med tränarstaben kring säsongsplaneringen av hemma- och bortamatcher.

•Du agerar värd och tar emot domare och motståndare vid hemmamatcherna. Oftast 2 timmar innan varje match. Du ansvarar för BIF:s laguppställning vid både hemma- och bortamatcher.

•Du arbetar tillsammans med vår tränarstab när det gäller förberedelser kring matcher och materialprocesser.

•Det är önskvärt att lagledaren närvarar i samband med en träning i veckan och matcher (flexibelt).

 

Vem är du?

 

Vi letar efter en person som gillar fotboll och som vill vara med i ett härligt gäng runt Bjärreds seniorlag under säsongen 2017. Du bidrar med en positiv inställning och är lyhörd och samarbetsvillig. Du gillar självklart rollen som administratör och spindeln i nätet när det gäller att fixa och lösa situationer samt gillar att ha ordning och reda omkring dig.

 

Tillbaka får du en driven ledargrupp och en härlig atmosfär bland spelare. Något som ger energi, skratt och minnen för livet. Du blir en del av Bjärreds IF familjen och en del i en anrik och framgångsrik förening.

 

Denna roll är helt ideell och vi uppskattar att tidsåtgången är i mellan 6-8 timmar i veckan beroende på hemma eller bortamatcher. Vi tror att det är bra om du har egen bil då vissa arbetsuppgifter kan komma att åligga lagledare som kan komma att kräva det. I de fall så utgår givetvis milersättning.

 

Låter detta intressant så går det bra att höra av sig till senioransvarig , Colin Fraser Tel. 0707-314819 eller colinfraser@comhem.se

Grattis till seriesegern P01/02
2016-10-20 08:30
Efter en gastkramande match med mycket nerver, där seger krävdes för serieseger, gjorde BIF P02 1-0 mot Heleneholm med ca 2 min kvar av matchen. Resultatet stod sig och de vann serien
 
Vilken fest det blev – Bjärreds IF seriesegrare 1976 och 2016!
2016-09-19 20:40

Bjärreds IF grundades 1932 och i lördags samlades föreningens första seriesegrare från 1976 för ett 40-års jubileum.

 

Flera av spelarna i den ursprungliga startelvan var närvarande och totalt var det nästan 35 stycken spelare och ledare samlade på Borgeby IP. Först var det en samling inne i klubblokalen innan det blev fotografering utomhus – med startelvan, med alla gästerna samlade samt tillsammans med dagens lag. Därefter var det dags för seniormatch innan allt avslutades med en smörgåstårta, åter tillbaks i klubblokalen.

 

Innan matchen med seniorlaget hälsades dagens motståndare KSF Kosova samt 40-års jubilarerna hjärtligt välkomna av mig själv, föreningens hedersordförande Bertil "pricken" Johansson samt Lars-Christer Olsson. Lars-Christer som nu är ordförande i Svensk Elitfotbollsförening och tidigare generalsekreterare i UEFA, har tidigare varit såväl spelare och ledare i Bjärreds IF (och han var en del av lördagens 40-års jubileum).

 

Ett fullständigt matchreportage med bilder från styrelsens senioransvarig finns bifogat (http://www.bjarredsif.se/nyheter/?ID=10104&NID=226738), men det måste sägas även här att ett bättre resultat från dagen inte hade gått att önska när nu Bjärreds IF säkrade seriesegern i division 4. Laget vann med stabila 2-0 samtidigt som närmast jagande lag tappade poäng. Därmed vann Bjärreds IF serien med ointagliga 7 poäng med 2 omgångar kvar. 

 

Om det var seriesegrarna från 1976 som hjälpte till att höja stämningen är oklart, men oavsett är de alla självklart välkomna tillbaks för nya ”festligheter” nästa år när dagens Bjärreds IF spelar division 3 fotboll. 

 

Jag vill avslutningsvis passa på att tacka våra tränare JP och Amir, alla spelare i laget samt ledarna runt om kring laget för en mycket bra insats – med härlig fotboll och lördagsunderhållning. Vilken fest det blev – Bjärreds IF seriesegrare 1976 och 2016!

 

Johan Wiktor

Ordförande Bjärreds IF


Grattis till seriesegern - nästa år väntar div 3 för Bjärreds IF!
2016-09-17 18:25

Idag säkrade Bjärreds IF seriesegern i division 4. Laget vann hemma med stabila 2-0 samtidigt som närmast jagande lag tappade poäng. Därmed leder laget serien med ointagliga 7 poäng med 2 omgångar kvar och nästa år väntar division 3 för Bjärreds IF.


Fler bilder och ett längre reportage kommer inom kort, men redan nu vill jag gratulera laget till en välförtjänt serieseger.


STORT grattis!


Johan Wiktor

Ordförande Bjärreds IF 

MFF Sommarfotboll - återigen en väl genomförd "camp" i Bjärred
2016-06-29 19:24

Genom åren har vi haft förmånen att arrangera olika "camper" och träningsläger i Bjärred tillsammans med AC Milan, FC Barcelona och Malmö FF. Förra veckan var det (för andra året i rad) äntligen dags för MFF Sommarfotboll i Bjärred - fyra dagar med glädje, kamratskap och en massa fotboll.

 

På måndagen var det 175 förväntansfulla tjejer och killar födda 2002-2007 som mötte upp på Borgeby IP. Efter att alla bytt om till himmelsblåa tröjor, gick "lagen" - döpta till olika MFF spelare - ut på sina respektive planer för det första träningspasset (av totalt tre per dag). Under ledning av ledare från MFF och med stöd av ungdomar från vårt framgångsrika 16-årslag, fick de lära sig allt från hur du som utespelare "går ifrån och går till", till hur du som målvakt med snabba steg snabbt skjuter ifrån innan du kastar dig (och räddar).

 

Vi har under de senaste åren haft ett extra fokus kring målvakter i Bjärreds IF och därför var det roligt att se hur 20 spelare varje morgon (i samband med det första träningspasset) fick chansen att drillas lite extra av Zlatan Azinovic. På måndagen fick han även besök av sina två "kollegor" från MFF, Johan Wiland och Fredrik Andersson, som innan dagen avslutades med matchspel, hade ordnat med autograf till alla deltagarna.

 

Vi kan i Borgeby IP erbjuda en härlig anläggning och redan på tisdagen fylldes den med ytterligare 60 barn (födda 2008 och 2009) då vår egen fotbollsskola i Daniel Anderssons namn inleddes och som ordförande är det en fröjd att se alla planer fyllas. Totalt hade vi spelare i gång på alla våra ytor, dvs. 4 stycken 11-manna, 2 stycken 7-manna och 3 stycken 5-manna fotbollsplaner. Flera av MFF ledarna uttryckte särskilt sin uppskattning över förutsättningarna som vi i Bjärred kan erbjuda.

 

Efter ytterligare två intensiva dagar var det på torsdagen dags för fotografering där alla spelare samlades på A-planen framför läktaren. Därefter blev det avslutande matchspel och samling i de olika "lagen". Som MFF-ledarna sa: "Glöm inte på att träna på allt ni lärde er"!

 

Vi vill tacka MFF och deras ledare med Per Ågren i spetsen för att vi återigen fick chansen att vara med och arrangera MFF Sommarfotboll. Vi vill även passa på att tacka våra ungdomsledare, vår sjuksköterska Marie som tog hand om allt från skavsår till allmänt stöd åt ledare och spelare, våra två kanslister som ordnade en massa praktiskt samt stod i kiosken varje dag mellan 15-16, personalen på Rutsborgsskolan som ordnade med god mat och dryck till alla spelare och, sist men inte minst, vill vi självklart rikta ett STORT tack till alla spelare och föräldrar.

 

Glad sommar!

Johan Wiktor, ordförande Bjärreds IF

Ronny Lindström, vice ordförande Bjärreds IF

Nyheter från våra lag