Honolulu Bulls kommer till Borgeby IP
2017-07-16 19:45
Tisdagen den 18:e juli får vi i Bjärred långväga besök på Borgeby IP då Honolulu Bulls från Hawaii kommer hit. Mer info om motståndarna finns på deras hemsida

I samband med att de skall spela Dana Cup har Honolulu Bulls kontaktat oss i Bjärred med en förfrågan om träningsmatcher - mot Bjärreds IF och Borgeby FK. 

Klockan 17.15 spelar Bjärreds IF P13-lag och 18.30 spelar Borgeby FKs F13-lag. Välkomna till IP om ni är sugna på underhållande sommarfotboll.   

Har ni frågor om matcherna kan ni kontakta Jan Westström, ledare i P13 eller Per Ljungberg, ledare i F13. 

Första halvan av säsongen
2017-07-02 14:22

Likt Barcelona är Bjärreds IF “mas que un club”. Det är mer som händer än det på planen, små saker som Pelles skratt i omklädningsrummet, Olivers horribla musik i högtalarna eller Håkans lena masserande händer. Alla i laget bidrar med något (förutom Oliver) och vi har en skön atmosfär. Även om det har funkat bra i omklädningsrummet så har vi inte fått med oss det resultatet vi önskat. Säsongen inleddes bra med en utklassningsseger men efter det hände något. Vissa matcher var vi med men fick inte till några målchanser men ibland vek vi tyvärr ner oss. Efter 1-0 segern mot Lödde så blev det en förändring i spelet och vi började skapa mer. Då dök ett nytt problem upp istället, vi hade stora problem att sätta chanserna. Skytteligaledaren i Bjärred är Tobias Andersen på 3 mål vilket står ut om man jämför med de andra lagen i serien. Alla andra lag har en eller flera spelare som gjort mer än 5 mål. Samtidigt som det är tråkigt att vi inte sätter chanserna så är det ett mycket bättre problem än att inte skapa något alls.


Det är två saker jag vill lyfta efter första halvan av säsongen.


  • 1.      I matchen mot lödde så fick några yngre spelare chansen, aka ”junisar”. De visade vart skåpet ska stå och fick igång Bjärred. Flera junisar har spelat sen dess och imponerat stort. Vill ge ett plus till ungdomstränarna men även JP och Amir som gav dem chansen.
  • 2.      Säkerheten själv, en mittbackslegend, ”Thiago Silva”, jag pratar såklart om Tobias Jönsson. Extremt säker i backlinjen och ger en stabil känsla till resten av laget. Otroligt brytningssäker och har räddat Bjärred i många lägen.

Under första halvan av säsongen hade vi även en poängtävling där träningsnärvaro och prestation på träningarna var i fokus. Vi har haft en jämn tävling där Jönsson, Andersen och John har varit i toppen. Alla har kämpat väl men ingen så väl som vår egna lilla myshörna.. Fredrik Einarsson! Pris utlovas när säsongen drar igång igen i slutet av juli. Då kommer även en ny poängtävling starta så KOM PÅ TRÄNINGARNA! Vi måste jobba tillsammans och höja träningsnärvaron, det är viktigt både för kondition och när vi går igenom olika spelmoment.


Vi kommer och vi ska hålla oss kvar i trean. Fortsätter vi som vi gjort och inte nöjer oss med lika resultat så kommer det fixa sig. Vi måste tro på det och på varandra. Nu jä**** kör vi resten av säsongen. Stolt över att spela i Bjärreds ”mas que un club” IF.


Signerat Jompahl

MFF sommarfotboll @ Bjärreds IF - intensiva dagar på Borgeby IP
2017-06-24 21:50
I år var det tredje gången gillt för oss i Bjärreds IF att anordna MFF sommarfotboll på Borgeby IP, en bra avslutning för många inför sommarvilan. 

Under 4 intensiva dagar fick nästan 200 pojkar och tjejer chansen att utvecklas och ha roligt. Från kl. 9-15 höll ledarna från MFF ett antal träningspass med avslutande matchspel varje dag. 

En av höjdpunkterna var onsdagens besök av Tobias Sana och Yoshimar Yotun, då även våra yngsta från Daniel Anderssons fotbollskola fick chansen att träffa sina idoler - totalt ca 260 barn och ungdomar födda 2003-2010. 

Styrelsen vill passa på att tacka: 

- MFF med Per Ågren i spetsen
- De U19 spelare som hjälpte till som assistenter
- Rutsborgsskolan för hjälp med lunchen 
- Våra kanslister, bland annat för tolkningshjälpen (mellan spanska och svenska för Yotun)
- Eksjöhus, som i år ny sponsor till föreningen

Tack alla och trevlig sommar!


2017-06-22 12:09
Igår träffade Johan Wiktor, ordförande, och Emma Wessner, marknads- och sponsoransvarig, Håkan Nilsson på ICA Supermarket i Bjärred för att teckna ett nytt 3-årsavtal. 

"Vi i Bjärreds IF är tacksamma för det stöd som detta avtal innebär och tillsammans med stödet från våra övriga sponsorer möjliggör detta en fortsatt utveckling av våra barn och ungdomar och föreningen som helhet" - Emma Wessner

"ICA Supermarket i Bjärred har länge varit en stolt sponsor till Bjärreds IF. Förra året hade jag även äran att vara på plats på Borgeby IP när representationslaget tog steget upp i division 3" - Håkan Nilsson

"Det är vår målsättning att i ett positivt klimat med mycket glädje och med hög ambition sträva efter mesta möjliga utveckling hos varje individ, utifrån dess förutsättningar, och det är skönt att veta att Håkan och ICA även fortsättningsvis är med och stödjer vår förening" - Johan Wiktor

Glad midsommar!
Felix Persson
2017-06-12 07:44

Efter en fruktansvärd förlust hemma mot Hörby i fredags så gäller det för hela laget att bita ihop. En otrolig insats som borde gett fler poäng. En man mindre i 60 min och ändå skapa så mycket chanser är något vi måste ta med oss. Placeringen i serien speglar inte Bjärred i de senaste matcherna och laget visar att de verkligen har i trean och göra. Nästa man för intervju är guldklimpen Felix Persson!


Kul att ha dig här i Bjärreds IF! Hur känns det att ha tagit steget in i A-truppen? 

Det känns faktiskt väldigt bra, då jag känner att jag blir väldigt bra välkommen av seniorerna och såklart kul att få spela i div 3.


Berätta om din fotbollsbakgrund!
Jag är uppväxt i Bjärred och fotbollen har alltid varit en stor del i livet så började spela när jag var runt 5 år gammal. Jag spela sedan med 01:orna tills för ungefär 4 år sen då jag började spela med ett år äldre parallellt med 01. Sedan börja jag lira lite med 99 för ungefär 2 år sen och nu håller jag till i Bjärreds IF U19 och A-lag.


Hur hamnade du i Bjärreds IF? 

Ja det var faktiskt så att mina föräldrar bestämde sig för att flytta till ett hus 30 meter ifrån IP, så det har inte riktigt varit frågan om någon annan klubb.


Endast 16 år och har startat 3 matcher i div 3. Många jämför dig med juventusspelaren Moise Kean, hur ställer du dig till detta? Vad är dina styrkor på planen?
Känner mest att det är en dålig jämförelse då jag är lite mer muskulös. Mina styrkor på planen är nog min snabbhet som ger mig möjligheten att springa ifrån försvararna innan jag blir tacklad och teknik som gör att de inte får bollen med sig då de tacklar mig.


En liten fågel viskade att du ska testa dina kvalitéer i Malmö FF, stämmer detta?
Nja, jag spelade några matcher och träna ett tag med dem innan säsongen börjat. Men vi får väl ser hur det blir efter säsongen.


Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!
Att jag tittar på Gossip Girl.


Några snabba!


Långskott eller messimål?
Messimål


Premier League eller La liga?
Premier Leauge


Myskväll eller träning med Bjärred?
Lätt träning.


JP eller Amir?
JP (vill ju fortsätta ta del av startelvan)


Slutligen, hur laddar du inför en match?
Titta lite youtube-klipp på Zlatan back in the old days.

Gymmet i Bjärred behöver er hjälp!
2017-06-07 17:23
Gymmet på Borgeby IP behöver rustas upp och vi behöver er hjälp. Är det någon som har några vikter liggandes hemma eller andra träningsredskap de kan tänka sig att donera är allt välkommet. Gymmet har börjat användas mer frekvent och vi behöver alla hjälpas åt för att hålla det fint och snyggt. Om du har träningsredskap hemma eller känner någon som behöver bli av med gamla vikter, hantlar, bänkar eller dylikt. Kom förbi IP när ni har tid och lämna ert bidrag. Som sagt allt är välkommet och det skulle vara till stor hjälp. Är det ingen på plats när ni är där så ställ det utanför entrén så tar vi hand om det så fort vi kan. 
BIF cupen 2017: TACK till alla ledare och funktionärer
2017-05-29 16:05

I år genomfördes 34:e upplagan av BIF cupen, en av de större cuperna i södra Sverige och den största gemensamma aktiviteten i Bjärreds IF.


Som cupgeneral för årets BIF cup och som ordförande i Bjärreds IF vill jag tacka alla er ledare, föräldrar, släktingar och övriga funktionärer som ser till att sätta Bjärred på kartan. 

 

I år är det många som tagit chansen att bidra och BIF cupen är viktig ur flera perspektiv. Dels får ni alla möjligheten till att engagera er i föreningens och barnens utveckling, men sedan skall vi inte förglömma att det även gör att vi kan hålla avgifterna nere.


Tillsammans skapar vi fotbollsglädje och tar ansvar för och utvecklar ungdomarna som bygger vår framtid.


TACK till alla ledare och funktionärer!

Johan Wiktor

Robin Nylén
2017-05-29 08:08
Efter 5 raka förluster fick Bjärred äntligen smaka segerns sötma. Det var en helt ny atmosfär i laget och ingen vek ner sig. Med många spelare borta så var detta ändå ett styrketecken. Unga spelare kom in och visade stor klass. Idag ska vi intervjua en av de äldre spelarna som bidragit med mycket denna säsong, Robin Nylén.


Äntligen är förlustsviten bruten, hur känns det efter inledningen på säsongen?
Vinsten igår mot Lödde kunde inte komma mer lägligt! Och framförallt en 1-0 vinst där vi som lag verkligen visade en riktig kämpaglöd. En riktig lagvinst. Annars har väl inledningen känts sådär. Vi har verkligen inte varit sämre än motståndet men inte alls haft dom små marginalerna på vår sida, men nu vänder det!


Berätta om din fotbollsbakgrund!
Oj, jag började spela fotboll när jag var 3 år i seriekonkurenten BK Olympic. Sen har jag efter spelat i BK Astrio, Halmstad BK, Motor Leipzig Nord (Tyskland), Cosenza Calcio (Italien) och Höllvikens Gif som ungdomsspelare Höllvikens Gif, BK Näset, BK Höllviken, Limhamns FF, Österlens FF och nu då såklart Bjärreds IF som seniorspelare.

Vann SM som 14 och 15 åring med Höllvikens Gif, där vi bland annat slog lag som Hammarby, AIK, Djurgården och så blev vi tvåa som 16 åringar. Förlorade finalen mot Brommapojkarna.

Lirat från div.2 ner till div.5 som Senior


Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Coach JP ringde i höstas och fråga om jag ville komma och testa hos BIF och tror jag bestämde mig efter en träning att skriva på.

 

I matchen mot Lödde spelade du riktigt bra och bidrar med energi till laget. Vad har du mer för styrkor som kan hjälpa Bjärred upp i serien?

Ja du, i detta unga lag bidrar jag väl framförallt med rutin och snack på planen. Sen skulle jag vilja säga Spelförståelse. Kan även spela på i princip alla positioner så jag är väl lite av en drömspelare för alla tränare att ha i en trupp ;)

 

Har varit och snookat lite på din facebook. Har vi en gammal landslagsspelare i laget?

Njae det kan man väl inte säga. Varje år spelar vi ett företags EM med jobb där nästan 40 lag från ca 30 länder gör upp i en fantastiskt rolig tillställning.

 

Vi har sett dig på många positioner under säsongen. Vart har du spelat mest och vad anser du är din bästa position?

Som ungdom spelade jag alltid som offensiv innermitt i en 4-2-1-3 uppställning där jag bidrog med framförallt löpmeter, många assist men även en del mål. Som senior har jag spelat allt, även målvakt en hel del matcher men på senare år har jag spelat mycket mittback trots att jag inte kan nicka så just nu är väl det min bästa position även om det tar emot att säga det.

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Haha, jag drack välling tills jag va 7 år! =)

 

Några snabba!
Hahaha du vet vad du ska trycka på!

Zlatan eller Messi?
Verkligen inga favoritspelare det där! Måste säga Paul Scholes ;)

Myskväll eller utekväll?
Utekväll

Göra mål eller viktig glidtackling?
Viktig Glidtackling

Tjejen eller Bjärred?
Tjejen =)

Slutligen, hur laddar du inför en match?

Lite morgonsex är den bästa uppladdningen helt klart!

 

Vi tackar Robin för detta och önskar honom lycka till innan matcherna med sin tjej.

BIF cupen 2017: TACK till alla sponsorer!
2017-05-28 12:44

Idag är det fjärde och sista dagen för BIF cupen 2017. Det är för tidigt att sammanfatta cupen ekonomiskt, men alla lag vi har frågat hittills har varit väldigt nöjda med allt - antal matcher, planerna, domarna, ledarna, funktionärer, kiosken etc.

 

Allt detta skulle vara svårt att genomföra utan stödet från er sponsorer och vi som arrangerar cupen i år, Bjärreds IF P13 (födda 2004), vill tacka alla ni som ser till att Bjärreds IF kan fortsätta driva en verksamhet där vi skapar trygghet och gemenskap på och utanför planen samt kan fortsätta välkomna alla som vill lära sig spela fotboll och ha kul! 

 

STORT tack!

//Johan Wiktor - Cupgeneral BIF cupen 2017


Huvudsponsor BIF cupen

Golvbolaget

 

Sponsorer BIF cupen

Advokatfirman A. Lindberg i Malmö AB

Autoropa

Baker Tilly Saxos KB

Bjärreds Pizzeria & Neptuni Grillen

Borgeby Stenugnsbageri & Kafé

iKlinik

Vi Tre & Trädgård

Örenäs Slott Hotell & Konferens AB

Rent a Tent

V.E.S.P.A.

CanBygg

Kävlinge Tak

Barsebäcks krog

HCN Group

Kids & Friends

Toveks bil Lund

Allbygg i Höganäs AB

Erlandssons bygg

Nexa bygg

Måleripoolen

Laddes rörservice

Tarkett

Kährs Group

Gymliv Hofterup

Casco

Reiderstad invest

Låscentralen

Mibos

BJ Invest

Nordtrend

SEB

New Wave Profile

Bjärreds Saltsjöbad - Kallbadhus & Restaurang

Sika

 

Sponsorer Bjärreds IF

ICA Supermarket, Bjärred

Intersport Nova, Lund

Bjurfors

Borgeby Fågel & Vilt

Sundets Läkargrupp

Tetra Pak

Eksjöhus

Kiviks Musteri (Solnäs Gård)

Ångtvättbilen

Sandberg Development

Tobias Andersen
2017-05-17 16:30

Efter fyra raka förluster ligger Bjärreds IF på kvalplaceringen neråt. Inte den starten vi hoppats på men hela laget är fast bestämda för att resa sig. Extremt viktig match på söndag och vinst kan ge ett rejält lyft. Nästa man för intervju är den toppblonderade atleten, Tobias Andersen!


Kul att ha dig här i Bjärreds IF! Hur känns det efter 5 spelade matcher?

Att ha fyra raka förluster känns ju så klart åt helvete. Men samtidigt är jag faktiskt inte speciellt orolig. Dels för att jag tycker att vi har tillräckligt bra lag när alla är med och i form (å andra sidan tveksamt om det någonsin kommer att hända), och dels för att jag inte är särskilt imponerad av lagen vi mött.


Berätta om din fotbollsbakgrund!

Året var 1996, snöflingorna dansade i en perfekt menuett genom strålkastarljusen på Södra Sandby IP, jag var fyra år gammal och karriären hade precis tagit avstamp. Känslan var…nej ska sluta. Jag började i SSIF, gick därefter, vid typ 10 års ålder, till Lunds BK. Där spelade jag tills jag var ~16  och tröttnade på fotboll, och bytte till Bjärred. Efter 2 säsonger gick jag tillbaka LBK, spelade någon säsong, gick till Hardeberga BK, flyttade till Göteborg och spelade i Hovås Billdal, samtidigt som jag gick tillbaka till Bjärred. Sen spelade jag inte alls under typ 2 år innan jag till slut flyttade ner till Malmö och nu börjat i Bjärred igen.


Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Tyckte inte att fotboll var lika roligt längre. Framförallt var jag trött på att det tog all min tid och följde därför efter min gamla tränare Bengt Nilsson som precis hade tagit över Bjärred. 


Du har ju arsenals kanon tatuerad på fotleden och jämförs ofta med Theo Walcott på grund av din snabbhet. Hur kan du hjälpa Bjärred till framgång?

Haha tatueringen stämmer, men jag undrar om någon någonsin jämfört mig med Theo Walcott. Jag gjorde det visserligen själv, ur negativ synvinkel, för typ två veckor sedan när jag skulle beskriva hur dålig jag varit i de inledande matcherna. Jag hoppas kunna hjälpa Bjärred med några enstaka mål, men framförallt genom att assistera folk med bättre avslut än jag själv (dvs typ hela laget). 


Du lagar mat med en sous vide, kan du berätta lite om hur den fungerar?

Gärna! Sous Vide refererar till processen att tillaga vakuumförpackade råvaror i ett noga temperaturkontrollerat vattenbad. Till fördelarna hör att temperaturen i den tillagade råvaran blir exakt och helt jämn, att det inte sker någon reduktion (saften stannar kvar) och att det faktiskt är väldigt enkelt. 


Du ligger i toppen på Bjärreds IF interna poängliga, träningsnärvaro är en viktig faktor om man vill gå för seger. Kommer du satsa på att vinna? är kontinuitet i träningen viktig för dig?

Klart jag ska vinna, och att vara på träningarna är en förutsättning! 


Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Jag missade mina föräldrars bröllop för att jag var på fotbollscup. 


Amir, let me know om du vill att jag hjälper John med framtida prioriteringar.


Slutligen, hur laddar du inför en match?

Det beror lite på när vi spelar. Om det är rimlig matchtid gör jag inget speciellt, men nu när våra tränare av någon outgrundlig anledning valt att lägga matcherna klockan 13, då jag knappt är vaken, har jag ett jävla meck med att försöka göra mig pigg inför match (för övrigt skyller jag 100% av mina dåliga prestationer på denna matchtiden). Att springa en liten runda vid 9-10 har varit det som fungerat bäst än så länge. Nästa försök blir att ta ett dopp i havet på morgonen. Förslag mottages tacksamt!


Vi tackar Tobias ”Walcott” Andersen och hoppas han kan bidra men en eller två assister till anfallet på söndag. 

Nyheter från våra lag
P07, 05/07 15:18 
Senior, 01/07 20:12 
Senior, 19/06 00:10 
P09, 18/06 23:40 
 
Våra sponsorer 2017