Bättre sent än aldrig!
2018-04-05 18:43
Har försökt få tag på en bild i Bjärredströjan men utan framgång.

Inför seriestarten kommer lite go läsning. En försenad intervju med en lång IT-nörd med intresse för fotboll men även också en gammal bjärredslegendar. Pratar så klart om Mikael Brandrup!


Välkommen till Bjärred Mikael, vilken relation har du sedan tidigare till klubben?

Började spela i klubben 1977 och spelade där fram T.o.m 2003 (förutom mina två år som utlandsproffs i Kävlinge GIF 95-96). Blev sedan styrelseledamot 2004-2012 och ungdomstränare för P00 och P03.

Berätta lite om dig själv.
Lite om mig själv, då blir det en IT nörd med stor passion för fotboll och som gillar att se individer växa på flera plan.

Hur ser din fotbolls-bakgrund ut? Vilka klubbar har du representerat som aktiv?
Började som sagt i Bjärred som 5 åring. Debuterade som 16 åring i A laget. Blev värvad till Kävlinge för ofattbara 50.000 kr 1995 (det var innan Bosman). Var sedan med och startade ett it bolag 1996 så det fanns inte tillräckligt med tid för att satsa fullt ut på fotboll så jag gick tillbaka till BIF där jag avslutade min aktiva karriär 2003.

Vilka egenskaper tycker du kännetecknar en bra fotbollsspelare?
En som är beredd att jobba hårt både offensivt och defensivt som alltid vill göra sitt bästa och göra sina medspelare bättre. Då har man rätt förutsättningar för att lära sig allt annat som behövs på och bredvid planen.

Beskriv dig själv som fotbollstränare, vad anser du vara dina styrkor?
Tydlig, nyfiken, målinriktad och genuint intresserad av att utveckla mig själv och andra.

Hur vill du att Bjärred ska spela i framtiden?
Totalfotboll med högt underhållningsvärde.

Är det någon spelare du tycker sticker ut i truppen förutom John Dahlberg?
Där finns extremt många men vill inte namnge så att vi blir sönderköpta.

Du har ju själv en spelarkarriär i Bjärreds IF, hur var du som fotbollsspelare?

Dålig förlorare, bra passnngsfot, stenhårt jobbande, bra närkampsspelare och sköt dubbelt så hårt med högern än vad Batchie gör.

Några snabba!

Parkera bussen eller tiki-taka?
Tiki-taka
Brunett eller blondin?
Brunett

Lagfest med Bjärred eller hemmakväll?
Lagfest

Malmö FF eller Bjärreds IF?
Återkommer i frågan när vi möts i Allsvenskan om ett par år.

Vi tackar Micke Brandrup och lovar mer aktivitet på sidan framöver. 

P03 i Göteborg över påsken
2018-04-04 17:07

På långfredagen var vi 17st förväntansfulla spelare och 3 ledare som hoppade in i bussarna på IP för avfärd mot Göteborg och Future Cup. På påskafton spelar vi 2 matcher. I premiären möter vi IFK Uddevalla. Matchen svänger fram och tillbaka men till sist så slutar matchen 2-2. Sammantaget en bra premiär. Match 2 är mot Akropolis IF. Vi startar denna match ganska osäkert men håller vår spelplan och vinner med 4-0. Hoppet lever om A-slutspel inför sista gruppmatchen som spelas på påskdagen mot Tönder SK från Danmark. Matchen mot Tönder är en måste match och vi gör vårt jobb och följer vår spelplan och vi vinner med 3-1. Tyvärr räcker inte detta då IFK Uddevalla vinner med hela 13-2 mot Akropolis. Nu får vi sätta nya mål och redan på eftermiddagen på påskdagen spelar vi match om 9:e plats mot Täby FK. Vi tar ledningen med 1-0 men tyvärr kvitterar Täby och matchen går till straffar. Straffar är lotteri och Täby drar den vinnande lotten. I sista matchen så möter vi IF Brommapojkarna. Detta blir en välspelad match som slutar 1-1 och nya straffar väntar. Denna gång drar vi det längsta strået och vi slutar på 11:e plats i Future Cup. IFK Uddevalla som vann vår grupp på målskillnad tar sig hela vägen till final och slutar på en hedrande andra plats. Marginalerna mellan plats 1-12 är väldigt liten i dessa turneringar. Nu kommer vi till det som är viktigast och det är inte resultaten: Vi har spelat ”vårt” spel i 9 av 10 halvlekar, alla spelare har fått utvecklas, alla spelare har representerat BIF på ett föredömligt sätt och alla har varit en viktig del av gruppen. Tillsammans har spelarna visat att man kommer långt med glädje, ödmjukhet och en viss portion ödmjukhet.

                             /Ledarna i P03 

Anmälan är öppen till MFF sommarfotboll
2018-03-21 19:59
Klicka här för att få mer information om sommarfotbollen.
MFF Sommarfotboll 2018 - 150 anmälda i nuläget
2018-03-21 17:58
Midsommarveckan 2018 (måndag-torsdag) kör vi åter MFF Sommarfotboll i Bjärred för pojkar/flickor födda 2003-2009. Du tränar med duktiga kompisar och du leds av MFF:s ungdomstränare.

Förra året hade vi nästan 200 som tog chansen att delta i MFF Sommarfotboll, varav över hälften var pojkar/flickor från Bjärred. 

Även om våren och sommaren verkar långt borta vädermässigt är det dags att planera in sommarens aktiviteter - redan nu är vi över 100 anmälda. 

I bifogad länk finner ni mer information kring anmälan. 

Välkomna!
BIF cupen 2018
2018-03-12 12:54
Välkomna att anmäla era lag till BIF cupen 2018
Speldagar:
Torsdag den 10 maj: P9 och P12
Fredagen den 11 maj: P10 och P14
Lördagen den 12 maj: P8 och P13
Söndagen den 13 maj: P11

Läs mer om cupen i inbjudan och anmäl er på www.bifcupen.se


Golvbolaget fortsätter som en av våra huvudsponsor till Bjärreds IF 2018-2020
2018-03-12 12:45

Marcus Reineholm, Bjärredsbo och VD för Golvbolaget i Arlöv, är en stolt sponsor till Bjärreds IF: 

 

  • För mig är det viktigt och naturligt att stödja det lokala föreningslivet i Bjärred. Som samarbetspartner till Bjärreds IF vill jag vara med och ta ansvar för ungdomarna som bygger vår framtid.

 

Johan Wiktor, ordförande Bjärreds IF, är glad för att Golvbolaget är med och bidrar till att vi kan ha en så bra utbildning som möjligt: 

 

  • Vi vill att ungdomarna som spelar fotboll i Bjärreds IF skall få en skola för livet, även bortom fotbollen. Lyckas vi med detta kommer ungdomarna att stanna längre i klubben, engagera sig utöver sitt fotbollsutövande och kanske fortsätta i föreningen som engagerade ledare, tränare, styrelsemedlemmar eller samarbetspartner på annat sätt. Helt enkelt, morgondagens samhällsbärare!

 

Emma Wessner, marknadsansvarig Bjärreds IF, tillägger: 

 

  • När vi nu har tecknat ett 3-årigt samarbetsavtal med Golvbolaget får vi en långsiktig partner. Marcus har även engagerat sig i vår marknadskommitté och tillsammans är det vår målsättning att knyta till oss fler lokala företagare till ett framtida engagemang i föreningen. 
Målvaktstalang besöker Liverpool
2017-11-27 14:26
En av våra målvakter Oskar Abrahamsson (spelar i U19 och A-truppen) fick chansen att träna i Liverpools berömda akademi i helgen. Läs mer om Oskar Abrahamssons och Hugo Anderssons äventyr.

https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/liverpool-testade-malmotalangerna/
Bjärreds IF P05 tog hem Fair Play trofén på årets Laxacup
2017-08-01 10:47
I helgen som gick spelades Halmstads Laxacup. Det pratas mycket om vad de nya reglerna för cup- och tävlingsspel innebär då det inte utses en slutvinnare för lagen t.o.m 12 år. 

I jubileumsboken för Bjärreds IF 50 år står det "BIF-andan tar sikte på att hjälpa andra, på att finna trygghet och glädje i gemenskap med idrottskamrater". 

För Bjärreds IF pojkar födda 2005 var Laxacupen ett bra tillfälle att under fyra dagar och tre övernattningar svetsa samman laget. Inga mobiler eller Ipads var tillåtna vilket satte fart på andra aktiviter som kortspel och liknande. Alla umgicks med alla och ville man vara med och spela eller snacka så satte man sig med de andra och så var man automatiskt med. För att citera en av ledarna, Peter Ternerot: "Som barn-och ungdomsledare tycker vi att detta slår vilka fotbollsresultat som helst alla dagar i veckan". 

Bjärreds IF åkte till Halmstad med två jämna lag (där alla killar spelade lika mycket) och som kronan på verket så vann laget turneringens Fair Play pris med motiveringen att laget var det schysstaste laget både på och utanför plan. Bjärreds IF P05 tog denna trofé i kamp med 26 lag från 17 olika föreningar och domaren sammanfattade i sista matchen motiveringen på ett bra sätt: "Det ska bli riktigt kul att få döma er match – alla i domarrummet snackar om er som ett riktigt härligt och schysst gäng". 

Styrelsen i Bjärreds IF arbetar just nu med att uppdatera föreningens vision, uppdrag och värderingar. Arbetet pågår, men i utkastet finns bland annat följande formulering, delvis hämtad från Röda Tråden: "Tillsammans skapar vi i Bjärreds IF fotbollsglädje och tar ansvar för ungdomarna som bygger vår framtid. Vi vill vara med och bidra till att utveckla morgondagens samhällsbärare, oavsett om de satsar på fotboll, näringsliv eller något annat" 

Vi från föreningen säger stort grattis till Bjärreds IF P05, självklart till Fair Play vinsten, men mest till en lyckad helg. Glädje är en viktig ingrediens i BIF-andan. 
MFF sommarfotboll @ Bjärreds IF - intensiva dagar på Borgeby IP
2017-06-24 21:50
I år var det tredje gången gillt för oss i Bjärreds IF att anordna MFF sommarfotboll på Borgeby IP, en bra avslutning för många inför sommarvilan. 

Under 4 intensiva dagar fick nästan 200 pojkar och tjejer chansen att utvecklas och ha roligt. Från kl. 9-15 höll ledarna från MFF ett antal träningspass med avslutande matchspel varje dag. 

En av höjdpunkterna var onsdagens besök av Tobias Sana och Yoshimar Yotun, då även våra yngsta från Daniel Anderssons fotbollskola fick chansen att träffa sina idoler - totalt ca 260 barn och ungdomar födda 2003-2010. 

Styrelsen vill passa på att tacka: 

- MFF med Per Ågren i spetsen
- De U19 spelare som hjälpte till som assistenter
- Rutsborgsskolan för hjälp med lunchen 
- Våra kanslister, bland annat för tolkningshjälpen (mellan spanska och svenska för Yotun)
- Eksjöhus, som i år ny sponsor till föreningen

Tack alla och trevlig sommar!


2017-06-22 12:09
Igår träffade Johan Wiktor, ordförande, och Emma Wessner, marknads- och sponsoransvarig, Håkan Nilsson på ICA Supermarket i Bjärred för att teckna ett nytt 3-årsavtal. 

"Vi i Bjärreds IF är tacksamma för det stöd som detta avtal innebär och tillsammans med stödet från våra övriga sponsorer möjliggör detta en fortsatt utveckling av våra barn och ungdomar och föreningen som helhet" - Emma Wessner

"ICA Supermarket i Bjärred har länge varit en stolt sponsor till Bjärreds IF. Förra året hade jag även äran att vara på plats på Borgeby IP när representationslaget tog steget upp i division 3" - Håkan Nilsson

"Det är vår målsättning att i ett positivt klimat med mycket glädje och med hög ambition sträva efter mesta möjliga utveckling hos varje individ, utifrån dess förutsättningar, och det är skönt att veta att Håkan och ICA även fortsättningsvis är med och stödjer vår förening" - Johan Wiktor

Glad midsommar!
Nyheter från våra lag
P03, 23/04 08:37 
P03, 12/04 19:41 
Fotbollsskolan 2018, 11/04 17:32 
P03, 05/04 15:39 
 
Våra sponsorer 2018