BIF cupen 2018
2017-12-18 17:55
Välkomna att anmäla era lag till BIF cupen 2018
Speldagar:
Torsdag den 10 maj: P9 och P12
Fredagen den 11 maj: P10 och P14
Lördagen den 12 maj: P8 och P13
Söndagen den 13 maj: P11

Läs mer om cupen i inbjudan och anmäl er på www.bifcupen.se


Målvaktstalang besöker Liverpool
2017-11-27 14:26
En av våra målvakter Oskar Abrahamsson (spelar i U19 och A-truppen) fick chansen att träna i Liverpools berömda akademi i helgen. Läs mer om Oskar Abrahamssons och Hugo Anderssons äventyr.

https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/liverpool-testade-malmotalangerna/
Bjärreds IF P05 tog hem Fair Play trofén på årets Laxacup
2017-08-01 10:47
I helgen som gick spelades Halmstads Laxacup. Det pratas mycket om vad de nya reglerna för cup- och tävlingsspel innebär då det inte utses en slutvinnare för lagen t.o.m 12 år. 

I jubileumsboken för Bjärreds IF 50 år står det "BIF-andan tar sikte på att hjälpa andra, på att finna trygghet och glädje i gemenskap med idrottskamrater". 

För Bjärreds IF pojkar födda 2005 var Laxacupen ett bra tillfälle att under fyra dagar och tre övernattningar svetsa samman laget. Inga mobiler eller Ipads var tillåtna vilket satte fart på andra aktiviter som kortspel och liknande. Alla umgicks med alla och ville man vara med och spela eller snacka så satte man sig med de andra och så var man automatiskt med. För att citera en av ledarna, Peter Ternerot: "Som barn-och ungdomsledare tycker vi att detta slår vilka fotbollsresultat som helst alla dagar i veckan". 

Bjärreds IF åkte till Halmstad med två jämna lag (där alla killar spelade lika mycket) och som kronan på verket så vann laget turneringens Fair Play pris med motiveringen att laget var det schysstaste laget både på och utanför plan. Bjärreds IF P05 tog denna trofé i kamp med 26 lag från 17 olika föreningar och domaren sammanfattade i sista matchen motiveringen på ett bra sätt: "Det ska bli riktigt kul att få döma er match – alla i domarrummet snackar om er som ett riktigt härligt och schysst gäng". 

Styrelsen i Bjärreds IF arbetar just nu med att uppdatera föreningens vision, uppdrag och värderingar. Arbetet pågår, men i utkastet finns bland annat följande formulering, delvis hämtad från Röda Tråden: "Tillsammans skapar vi i Bjärreds IF fotbollsglädje och tar ansvar för ungdomarna som bygger vår framtid. Vi vill vara med och bidra till att utveckla morgondagens samhällsbärare, oavsett om de satsar på fotboll, näringsliv eller något annat" 

Vi från föreningen säger stort grattis till Bjärreds IF P05, självklart till Fair Play vinsten, men mest till en lyckad helg. Glädje är en viktig ingrediens i BIF-andan. 
MFF sommarfotboll @ Bjärreds IF - intensiva dagar på Borgeby IP
2017-06-24 21:50
I år var det tredje gången gillt för oss i Bjärreds IF att anordna MFF sommarfotboll på Borgeby IP, en bra avslutning för många inför sommarvilan. 

Under 4 intensiva dagar fick nästan 200 pojkar och tjejer chansen att utvecklas och ha roligt. Från kl. 9-15 höll ledarna från MFF ett antal träningspass med avslutande matchspel varje dag. 

En av höjdpunkterna var onsdagens besök av Tobias Sana och Yoshimar Yotun, då även våra yngsta från Daniel Anderssons fotbollskola fick chansen att träffa sina idoler - totalt ca 260 barn och ungdomar födda 2003-2010. 

Styrelsen vill passa på att tacka: 

- MFF med Per Ågren i spetsen
- De U19 spelare som hjälpte till som assistenter
- Rutsborgsskolan för hjälp med lunchen 
- Våra kanslister, bland annat för tolkningshjälpen (mellan spanska och svenska för Yotun)
- Eksjöhus, som i år ny sponsor till föreningen

Tack alla och trevlig sommar!


2017-06-22 12:09
Igår träffade Johan Wiktor, ordförande, och Emma Wessner, marknads- och sponsoransvarig, Håkan Nilsson på ICA Supermarket i Bjärred för att teckna ett nytt 3-årsavtal. 

"Vi i Bjärreds IF är tacksamma för det stöd som detta avtal innebär och tillsammans med stödet från våra övriga sponsorer möjliggör detta en fortsatt utveckling av våra barn och ungdomar och föreningen som helhet" - Emma Wessner

"ICA Supermarket i Bjärred har länge varit en stolt sponsor till Bjärreds IF. Förra året hade jag även äran att vara på plats på Borgeby IP när representationslaget tog steget upp i division 3" - Håkan Nilsson

"Det är vår målsättning att i ett positivt klimat med mycket glädje och med hög ambition sträva efter mesta möjliga utveckling hos varje individ, utifrån dess förutsättningar, och det är skönt att veta att Håkan och ICA även fortsättningsvis är med och stödjer vår förening" - Johan Wiktor

Glad midsommar!
Felix Persson
2017-06-12 07:44

Efter en fruktansvärd förlust hemma mot Hörby i fredags så gäller det för hela laget att bita ihop. En otrolig insats som borde gett fler poäng. En man mindre i 60 min och ändå skapa så mycket chanser är något vi måste ta med oss. Placeringen i serien speglar inte Bjärred i de senaste matcherna och laget visar att de verkligen har i trean och göra. Nästa man för intervju är guldklimpen Felix Persson!


Kul att ha dig här i Bjärreds IF! Hur känns det att ha tagit steget in i A-truppen? 

Det känns faktiskt väldigt bra, då jag känner att jag blir väldigt bra välkommen av seniorerna och såklart kul att få spela i div 3.


Berätta om din fotbollsbakgrund!
Jag är uppväxt i Bjärred och fotbollen har alltid varit en stor del i livet så började spela när jag var runt 5 år gammal. Jag spela sedan med 01:orna tills för ungefär 4 år sen då jag började spela med ett år äldre parallellt med 01. Sedan börja jag lira lite med 99 för ungefär 2 år sen och nu håller jag till i Bjärreds IF U19 och A-lag.


Hur hamnade du i Bjärreds IF? 

Ja det var faktiskt så att mina föräldrar bestämde sig för att flytta till ett hus 30 meter ifrån IP, så det har inte riktigt varit frågan om någon annan klubb.


Endast 16 år och har startat 3 matcher i div 3. Många jämför dig med juventusspelaren Moise Kean, hur ställer du dig till detta? Vad är dina styrkor på planen?
Känner mest att det är en dålig jämförelse då jag är lite mer muskulös. Mina styrkor på planen är nog min snabbhet som ger mig möjligheten att springa ifrån försvararna innan jag blir tacklad och teknik som gör att de inte får bollen med sig då de tacklar mig.


En liten fågel viskade att du ska testa dina kvalitéer i Malmö FF, stämmer detta?
Nja, jag spelade några matcher och träna ett tag med dem innan säsongen börjat. Men vi får väl ser hur det blir efter säsongen.


Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!
Att jag tittar på Gossip Girl.


Några snabba!


Långskott eller messimål?
Messimål


Premier League eller La liga?
Premier Leauge


Myskväll eller träning med Bjärred?
Lätt träning.


JP eller Amir?
JP (vill ju fortsätta ta del av startelvan)


Slutligen, hur laddar du inför en match?
Titta lite youtube-klipp på Zlatan back in the old days.

BIF cupen 2017: TACK till alla ledare och funktionärer
2017-05-29 16:05

I år genomfördes 34:e upplagan av BIF cupen, en av de större cuperna i södra Sverige och den största gemensamma aktiviteten i Bjärreds IF.


Som cupgeneral för årets BIF cup och som ordförande i Bjärreds IF vill jag tacka alla er ledare, föräldrar, släktingar och övriga funktionärer som ser till att sätta Bjärred på kartan. 

 

I år är det många som tagit chansen att bidra och BIF cupen är viktig ur flera perspektiv. Dels får ni alla möjligheten till att engagera er i föreningens och barnens utveckling, men sedan skall vi inte förglömma att det även gör att vi kan hålla avgifterna nere.


Tillsammans skapar vi fotbollsglädje och tar ansvar för och utvecklar ungdomarna som bygger vår framtid.


TACK till alla ledare och funktionärer!

Johan Wiktor

Robin Nylén
2017-05-29 08:08
Efter 5 raka förluster fick Bjärred äntligen smaka segerns sötma. Det var en helt ny atmosfär i laget och ingen vek ner sig. Med många spelare borta så var detta ändå ett styrketecken. Unga spelare kom in och visade stor klass. Idag ska vi intervjua en av de äldre spelarna som bidragit med mycket denna säsong, Robin Nylén.


Äntligen är förlustsviten bruten, hur känns det efter inledningen på säsongen?
Vinsten igår mot Lödde kunde inte komma mer lägligt! Och framförallt en 1-0 vinst där vi som lag verkligen visade en riktig kämpaglöd. En riktig lagvinst. Annars har väl inledningen känts sådär. Vi har verkligen inte varit sämre än motståndet men inte alls haft dom små marginalerna på vår sida, men nu vänder det!


Berätta om din fotbollsbakgrund!
Oj, jag började spela fotboll när jag var 3 år i seriekonkurenten BK Olympic. Sen har jag efter spelat i BK Astrio, Halmstad BK, Motor Leipzig Nord (Tyskland), Cosenza Calcio (Italien) och Höllvikens Gif som ungdomsspelare Höllvikens Gif, BK Näset, BK Höllviken, Limhamns FF, Österlens FF och nu då såklart Bjärreds IF som seniorspelare.

Vann SM som 14 och 15 åring med Höllvikens Gif, där vi bland annat slog lag som Hammarby, AIK, Djurgården och så blev vi tvåa som 16 åringar. Förlorade finalen mot Brommapojkarna.

Lirat från div.2 ner till div.5 som Senior


Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Coach JP ringde i höstas och fråga om jag ville komma och testa hos BIF och tror jag bestämde mig efter en träning att skriva på.

 

I matchen mot Lödde spelade du riktigt bra och bidrar med energi till laget. Vad har du mer för styrkor som kan hjälpa Bjärred upp i serien?

Ja du, i detta unga lag bidrar jag väl framförallt med rutin och snack på planen. Sen skulle jag vilja säga Spelförståelse. Kan även spela på i princip alla positioner så jag är väl lite av en drömspelare för alla tränare att ha i en trupp ;)

 

Har varit och snookat lite på din facebook. Har vi en gammal landslagsspelare i laget?

Njae det kan man väl inte säga. Varje år spelar vi ett företags EM med jobb där nästan 40 lag från ca 30 länder gör upp i en fantastiskt rolig tillställning.

 

Vi har sett dig på många positioner under säsongen. Vart har du spelat mest och vad anser du är din bästa position?

Som ungdom spelade jag alltid som offensiv innermitt i en 4-2-1-3 uppställning där jag bidrog med framförallt löpmeter, många assist men även en del mål. Som senior har jag spelat allt, även målvakt en hel del matcher men på senare år har jag spelat mycket mittback trots att jag inte kan nicka så just nu är väl det min bästa position även om det tar emot att säga det.

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Haha, jag drack välling tills jag va 7 år! =)

 

Några snabba!
Hahaha du vet vad du ska trycka på!

Zlatan eller Messi?
Verkligen inga favoritspelare det där! Måste säga Paul Scholes ;)

Myskväll eller utekväll?
Utekväll

Göra mål eller viktig glidtackling?
Viktig Glidtackling

Tjejen eller Bjärred?
Tjejen =)

Slutligen, hur laddar du inför en match?

Lite morgonsex är den bästa uppladdningen helt klart!

 

Vi tackar Robin för detta och önskar honom lycka till innan matcherna med sin tjej.

BIF cupen 2017: TACK till alla sponsorer!
2017-05-28 12:44

Idag är det fjärde och sista dagen för BIF cupen 2017. Det är för tidigt att sammanfatta cupen ekonomiskt, men alla lag vi har frågat hittills har varit väldigt nöjda med allt - antal matcher, planerna, domarna, ledarna, funktionärer, kiosken etc.

 

Allt detta skulle vara svårt att genomföra utan stödet från er sponsorer och vi som arrangerar cupen i år, Bjärreds IF P13 (födda 2004), vill tacka alla ni som ser till att Bjärreds IF kan fortsätta driva en verksamhet där vi skapar trygghet och gemenskap på och utanför planen samt kan fortsätta välkomna alla som vill lära sig spela fotboll och ha kul! 

 

STORT tack!

//Johan Wiktor - Cupgeneral BIF cupen 2017


Huvudsponsor BIF cupen

Golvbolaget

 

Sponsorer BIF cupen

Advokatfirman A. Lindberg i Malmö AB

Autoropa

Baker Tilly Saxos KB

Bjärreds Pizzeria & Neptuni Grillen

Borgeby Stenugnsbageri & Kafé

iKlinik

Vi Tre & Trädgård

Örenäs Slott Hotell & Konferens AB

Rent a Tent

V.E.S.P.A.

CanBygg

Kävlinge Tak

Barsebäcks krog

HCN Group

Kids & Friends

Toveks bil Lund

Allbygg i Höganäs AB

Erlandssons bygg

Nexa bygg

Måleripoolen

Laddes rörservice

Tarkett

Kährs Group

Gymliv Hofterup

Casco

Reiderstad invest

Låscentralen

Mibos

BJ Invest

Nordtrend

SEB

New Wave Profile

Bjärreds Saltsjöbad - Kallbadhus & Restaurang

Sika

 

Sponsorer Bjärreds IF

ICA Supermarket, Bjärred

Intersport Nova, Lund

Bjurfors

Borgeby Fågel & Vilt

Sundets Läkargrupp

Tetra Pak

Eksjöhus

Kiviks Musteri (Solnäs Gård)

Ångtvättbilen

Sandberg Development

Tobias Andersen
2017-05-17 16:30

Efter fyra raka förluster ligger Bjärreds IF på kvalplaceringen neråt. Inte den starten vi hoppats på men hela laget är fast bestämda för att resa sig. Extremt viktig match på söndag och vinst kan ge ett rejält lyft. Nästa man för intervju är den toppblonderade atleten, Tobias Andersen!


Kul att ha dig här i Bjärreds IF! Hur känns det efter 5 spelade matcher?

Att ha fyra raka förluster känns ju så klart åt helvete. Men samtidigt är jag faktiskt inte speciellt orolig. Dels för att jag tycker att vi har tillräckligt bra lag när alla är med och i form (å andra sidan tveksamt om det någonsin kommer att hända), och dels för att jag inte är särskilt imponerad av lagen vi mött.


Berätta om din fotbollsbakgrund!

Året var 1996, snöflingorna dansade i en perfekt menuett genom strålkastarljusen på Södra Sandby IP, jag var fyra år gammal och karriären hade precis tagit avstamp. Känslan var…nej ska sluta. Jag började i SSIF, gick därefter, vid typ 10 års ålder, till Lunds BK. Där spelade jag tills jag var ~16  och tröttnade på fotboll, och bytte till Bjärred. Efter 2 säsonger gick jag tillbaka LBK, spelade någon säsong, gick till Hardeberga BK, flyttade till Göteborg och spelade i Hovås Billdal, samtidigt som jag gick tillbaka till Bjärred. Sen spelade jag inte alls under typ 2 år innan jag till slut flyttade ner till Malmö och nu börjat i Bjärred igen.


Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Tyckte inte att fotboll var lika roligt längre. Framförallt var jag trött på att det tog all min tid och följde därför efter min gamla tränare Bengt Nilsson som precis hade tagit över Bjärred. 


Du har ju arsenals kanon tatuerad på fotleden och jämförs ofta med Theo Walcott på grund av din snabbhet. Hur kan du hjälpa Bjärred till framgång?

Haha tatueringen stämmer, men jag undrar om någon någonsin jämfört mig med Theo Walcott. Jag gjorde det visserligen själv, ur negativ synvinkel, för typ två veckor sedan när jag skulle beskriva hur dålig jag varit i de inledande matcherna. Jag hoppas kunna hjälpa Bjärred med några enstaka mål, men framförallt genom att assistera folk med bättre avslut än jag själv (dvs typ hela laget). 


Du lagar mat med en sous vide, kan du berätta lite om hur den fungerar?

Gärna! Sous Vide refererar till processen att tillaga vakuumförpackade råvaror i ett noga temperaturkontrollerat vattenbad. Till fördelarna hör att temperaturen i den tillagade råvaran blir exakt och helt jämn, att det inte sker någon reduktion (saften stannar kvar) och att det faktiskt är väldigt enkelt. 


Du ligger i toppen på Bjärreds IF interna poängliga, träningsnärvaro är en viktig faktor om man vill gå för seger. Kommer du satsa på att vinna? är kontinuitet i träningen viktig för dig?

Klart jag ska vinna, och att vara på träningarna är en förutsättning! 


Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Jag missade mina föräldrars bröllop för att jag var på fotbollscup. 


Amir, let me know om du vill att jag hjälper John med framtida prioriteringar.


Slutligen, hur laddar du inför en match?

Det beror lite på när vi spelar. Om det är rimlig matchtid gör jag inget speciellt, men nu när våra tränare av någon outgrundlig anledning valt att lägga matcherna klockan 13, då jag knappt är vaken, har jag ett jävla meck med att försöka göra mig pigg inför match (för övrigt skyller jag 100% av mina dåliga prestationer på denna matchtiden). Att springa en liten runda vid 9-10 har varit det som fungerat bäst än så länge. Nästa försök blir att ta ett dopp i havet på morgonen. Förslag mottages tacksamt!


Vi tackar Tobias ”Walcott” Andersen och hoppas han kan bidra men en eller två assister till anfallet på söndag. 

Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer 2018