Våra sponsorer 2016
Bjärreds IF U16 i DM-final lördag den 3 september kl. 15.30 i Bromölla
2016-08-24 13:38

Bjärreds IF U16 vann semifinalen mot MFF efter straffar och är nu redo för DM-final.


Finalen spelas på Strandängens IP i Bromölla lördag den 3 september kl. 15.30: http://www.skaneboll.se/match/?scr=result&fmid=3469634


Även vår "systerförening" har ett U16-lag i DM-final och föreningarna kommer att arrangera gemensam transport för de två lagen. Läs mer på deras hemsida: http://www.borgebyfk.se/nyheter/?ID=125013&NID=215319


Lagen behöver allt stöd från oss i Bjärred så planera redan nu in en trevlig lördagsutflykt! 

//Johan Wiktor- ordförande Bjärreds IF


Bjärreds IF P04 och P05 har spelat cup i Hällevik, Mjällby
2016-08-14 20:19

Sedan förra året heter den Enkla Elbolagets Cup, men tidpunkten och Hällevikslägret är detsamma. Fotbollscupen i Hällevik, Blekinge, som varje år anordnas av Mjällby AIF i början av augusti är en bra start inför höstsäsongen och i år hade våra killar i P04 och P05 nöjet att tillsammans njuta av en långhelg med bad, fotboll och mycket skratt.

 

De senaste åren har det blivit en tradition att vi i Bjärreds IF i åldrarna kring 10-12 år åker till Hällevik. I år var det totalt 76 lag anmälda i de olika klasserna och vi i Bjärreds IF hade 3 lag i P04-klassen och 2 lag i P05-klassen anmälda. Förutom lag som Lödde, Furulund och Staffanstorp som vi normalt stöter på i serielunken hemma, var det i år såväl danska lag som Holte som en av Sveriges största ungdomsföreningar Smedby (1100 ungdomar) samt Öster och hemmalaget Mjällby. 

 

Med max 2-3 matcher per dag ges även tid olika sociala aktiviteter som havsbad från bryggan eller utomhusbadet (fri entré för alla deltagare) – båda inom 500 meters avstånd, kubb eller andra lekar på fältet utanför boendet eller till Pokemonjakt i området. Ofta anordnar även föräldrar som är med och hejar på sina barn någon gemensam aktivitet eller grillning en av kvällarna.

 

Därtill blir det med ett ”logementboende” en bra träning för pojkarna att bland annat vara borta från sina föräldrar, att hålla ordning på alla sina saker och att hålla tiderna. Från föreningens sida är detta en av cuperna våra lag bör besöka minst 1 gång i 10-12 års åldern.

 

Hur gick det då fotbollsmässigt?

 

För pojkarna födda 2004 blev det två silver och ett guld. Ena laget förlorade A-finalen mot Åhus Horna efter att slagit ut Ystads IF i semifinalen och laget som slutade 5:a vann B-finalen efter en vinst mot Lödde. Det tredje laget som var med hade en tuff grupp där första matchen mot Ystad IF, som gick till final, förlorades knappt. Efter att 3:e matchen mot Holte vunnits fanns chans till B-slutspel, men med förlust i sista gruppmatchen blev det D-slutspel där det blev silver och en total 14:e plats.  

 

För pojkarna födda 2005 lyckades de två lagen sluta 1:a respektive 2:a i gruppspelet (av 8 grupper totalt). Tyvärr föll lotten så att de fick mötas om vilka som skulle gå till A- respektive B-slutspel. Matchen gick till straffar och alla skötte sig exemplariskt där båda lagen stod och höll om varandra och tröstade varandra när någon missade sin straff. I A-slutspelet slutade det ena laget 7:a och i B-slutspelet gick det andra laget till final där det tyvärr blev uddamålsförlust mot Furulund.  

 

Från föreningens sida säger vi ett stort grattis till alla spelare och ledare!

Seger för Bjärreds IF - P13 - i Laxacupen
2016-08-04 13:18

Förra helgen gick Halmstads BK:s traditionella sommarcup i fotboll för ungdomslag, Laxacupen, av stapeln.


Bjärreds IF hade två 11-manna lag med i den stora P13-klassen. 


Båda lagen spelade enligt uppgift bra fotboll med endast några enstaka förluster som resultat. Det ena laget lyckades extra bra och stod till sist som slutsegrare efter 1-0 i finalen mot Asarums IF.


Läs mer på Skånska Dagbladets hemsida: http://www.skd.se/2016/08/02/skanska-lag-imponerade-i-laxacupen/  


STORT grattis till spelarna i båda P13-lagen!

//Johan Wiktor - ordförande Bjärreds IF
MFF Sommarfotboll - återigen en väl genomförd "camp" i Bjärred
2016-06-29 19:24

Genom åren har vi haft förmånen att arrangera olika "camper" och träningsläger i Bjärred tillsammans med AC Milan, FC Barcelona och Malmö FF. Förra veckan var det (för andra året i rad) äntligen dags för MFF Sommarfotboll i Bjärred - fyra dagar med glädje, kamratskap och en massa fotboll.

 

På måndagen var det 175 förväntansfulla tjejer och killar födda 2002-2007 som mötte upp på Borgeby IP. Efter att alla bytt om till himmelsblåa tröjor, gick "lagen" - döpta till olika MFF spelare - ut på sina respektive planer för det första träningspasset (av totalt tre per dag). Under ledning av ledare från MFF och med stöd av ungdomar från vårt framgångsrika 16-årslag, fick de lära sig allt från hur du som utespelare "går ifrån och går till", till hur du som målvakt med snabba steg snabbt skjuter ifrån innan du kastar dig (och räddar).

 

Vi har under de senaste åren haft ett extra fokus kring målvakter i Bjärreds IF och därför var det roligt att se hur 20 spelare varje morgon (i samband med det första träningspasset) fick chansen att drillas lite extra av Zlatan Azinovic. På måndagen fick han även besök av sina två "kollegor" från MFF, Johan Wiland och Fredrik Andersson, som innan dagen avslutades med matchspel, hade ordnat med autograf till alla deltagarna.

 

Vi kan i Borgeby IP erbjuda en härlig anläggning och redan på tisdagen fylldes den med ytterligare 60 barn (födda 2008 och 2009) då vår egen fotbollsskola i Daniel Anderssons namn inleddes och som ordförande är det en fröjd att se alla planer fyllas. Totalt hade vi spelare i gång på alla våra ytor, dvs. 4 stycken 11-manna, 2 stycken 7-manna och 3 stycken 5-manna fotbollsplaner. Flera av MFF ledarna uttryckte särskilt sin uppskattning över förutsättningarna som vi i Bjärred kan erbjuda.

 

Efter ytterligare två intensiva dagar var det på torsdagen dags för fotografering där alla spelare samlades på A-planen framför läktaren. Därefter blev det avslutande matchspel och samling i de olika "lagen". Som MFF-ledarna sa: "Glöm inte på att träna på allt ni lärde er"!

 

Vi vill tacka MFF och deras ledare med Per Ågren i spetsen för att vi återigen fick chansen att vara med och arrangera MFF Sommarfotboll. Vi vill även passa på att tacka våra ungdomsledare, vår sjuksköterska Marie som tog hand om allt från skavsår till allmänt stöd åt ledare och spelare, våra två kanslister som ordnade en massa praktiskt samt stod i kiosken varje dag mellan 15-16, personalen på Rutsborgsskolan som ordnade med god mat och dryck till alla spelare och, sist men inte minst, vill vi självklart rikta ett STORT tack till alla spelare och föräldrar.

 

Glad sommar!

Johan Wiktor, ordförande Bjärreds IF

Ronny Lindström, vice ordförande Bjärreds IF

BIF cupen 2016
2016-05-08 12:00
BIF cupens sista dag bjöd också på strålande sol.

Tack alla för en härlig BIF cup. Ovan några bilder från alla fotbollsungdomar som kämpade på Borgeby IP under fyra fina dagar under Kristi Himmelsfärdshelgen.


Här finner ni Resultaten på BIF cupen 2016.


 Vi startar samarbete med Skånesport.se
2016-02-17 09:15

Bjärreds IF är mycket glada över att ha slutit avtal med den nystartade tidningen Skånesport.se 

Varje fredag kommer den 28-sidiga veckotidningen med fokus på idrott och föreningsliv i Skåne. Vi har läst de första utgåvorna och vi kan redan konstatera att det håller hög nivå och handlar mycket om vår sport.

Tidningen har ett tydligt fokus på reportage om sporten snarare än resultat och matchrapportering och känns som en seriös produkt för oss sportintresserade. Dessutom är priset för en e-prenumeration verkligen rimligt, 

20 kronor/vecka (+ 10 kronor/nr om man vill ha tidningen i pappersformat hem i brevlådan). 

Föreningen får provision för varje såld prenumeration och en bonus som varierar utifrån hur många vi säljer. 

Viktigt att välja vår förening Bjärreds IF som klubben ni vill stödja i registreringen!!

En annan fördel är att vi enbart gör en säljinsats – men får samtidigt betydande intäkter som kan bli löpande i flera år framåt så länge en prenumeration förlängs. 

Det är alltså inte som att sälja korv, strumpor eller Sverigelotter - som många andra föreningar gör. Vi slipper dessutom några ekonomiska risker, det vill säga inhandla saker som kan vara svåra att sälja slut på. 

Samtliga medlemmar i föreningen kommer att tilldelas en prenumerationslapp där alla uppgifter skall fyllas i. Det går även att registrera sig på http://www.skanesport.se/prenumereraMed vänliga hälsningar

Styrelsen

Patrik "Bjärred" Andersson invald i Hall of Fame
2015-12-03 18:50
SFS (Sveriges Fotbollshistoriker & Statistiker) inrättade 2002 en kommitté vars uppgift var att hedra minnet av spelare, ledare, tränare och andra personer som SFS anser ha varit av avgörande betydelse för den svenska fotbollens bildande, utveckling och popularitet.
 
“Bjärred var en av världens främsta mittbackar. Hans fältherreegenskaper, och brytsäkerhet, kom väl till pass i samarbetet med den snabbe Joachim Björklund. Hans enda mål för Bayern München är ett av klubbens mest klassiska
 
Vi i Bjärreds IF är stolta över att få varit med på Patriks resa och vi vill självklart gratulera honom till ytterligare en välförtjänt utmärkelse!

Läs mer på Svensk Fotbolls hemsida: Klicka här
 
//Johan Wiktor – Ordförande
Borgeby IP by night
2015-11-13 11:39
Bild Christian Almström

Nyheter från våra lag