BIF cupen 2017 dag 3 av 4 - en "fotbollsfest" för hela Bjärred!
2017-05-27 07:50
Idag lördag går vi in på dag 3 av 4 för BIF cupen 2017. 

På schemat idag är det P8 och P12, totalt 43 lag som spelar 5-manna respektive 7-manna. 

Även om ni inte skulle ha barn som deltar i BIF cupen är ni ändå självklart välkomna till Borgeby IP. Förutom trevlig fotboll, har ni möjlighet att köpa något nygrillat (hamburgare eller korv), kaffe, hembakat, våfflor eller varför inte bara en glass från kiosken. 

Idag får vi även besök från Autoropa som kommer hit och visar upp Maserati. 

Spelschemat och mer information om vad som hände under dessa fyra dagar finner ni här: BIF cupen 25-28 maj

Välkomna till en "fotbollsfest" för hela Bjärred!

Johan Wiktor
Cupgeneral samt ordförande Bjärreds IF
Välkomna till BIF cupen 25-28 maj - en "fotbollsfest" för hela Bjärred!
2017-05-21 17:24
Hej!

Vi i Bjärreds IF har arrangerat BIF cupen sedan 1984 och i år är det våra pojkar födda 2004 som står som värdar. 

Som ni kan läsa i BIF cupstidningen som nu delats ut till alla hushåll i Bjärred med omnejd är det många ledare, föräldrar och släktingar som på något sätt är engagerade under dessa fyra dagar. Vi i föreningen är ytterst tacksamma för ert stöd. 

Även om ni inte skulle ha barn som deltar i BIF cupen är ni ändå självklart välkomna till Borgeby IP. Förutom trevlig fotboll, har ni möjlighet att köpa något nygrillat (hamburgare eller korv), kaffe, hembakat, våfflor eller varför inte bara en glass från kiosken. 

Spelschemat och mer information om vad som hände under dessa fyra dagar finner ni här: BIF cupen 25-28 maj

Välkomna till en "fotbollsfest" för hela Bjärred!

Johan Wiktor
Cupgeneral samt ordförande Bjärreds IF

Bjärreds IF möter IF Lödde på torsdag den 25/5 kl. 19.30
2017-05-19 11:35
Starten i div 3 har varit tuff, men när vi nu tar emot Lödde på vår hemmaplan hoppas vi på ert fulla stöd. 

Matchen spelas på torsdag den 25/5 kl. 19.30. 

Eftersom detta sammanfaller med starten av BIF cupen hoppas vi på en fullspäckad dag på Borgeby IP med aktiviteter från morgon till kväll. 

Välkomna! 
Tobias Andersen
2017-05-17 16:30

Efter fyra raka förluster ligger Bjärreds IF på kvalplaceringen neråt. Inte den starten vi hoppats på men hela laget är fast bestämda för att resa sig. Extremt viktig match på söndag och vinst kan ge ett rejält lyft. Nästa man för intervju är den toppblonderade atleten, Tobias Andersen!


Kul att ha dig här i Bjärreds IF! Hur känns det efter 5 spelade matcher?

Att ha fyra raka förluster känns ju så klart åt helvete. Men samtidigt är jag faktiskt inte speciellt orolig. Dels för att jag tycker att vi har tillräckligt bra lag när alla är med och i form (å andra sidan tveksamt om det någonsin kommer att hända), och dels för att jag inte är särskilt imponerad av lagen vi mött.


Berätta om din fotbollsbakgrund!

Året var 1996, snöflingorna dansade i en perfekt menuett genom strålkastarljusen på Södra Sandby IP, jag var fyra år gammal och karriären hade precis tagit avstamp. Känslan var…nej ska sluta. Jag började i SSIF, gick därefter, vid typ 10 års ålder, till Lunds BK. Där spelade jag tills jag var ~16  och tröttnade på fotboll, och bytte till Bjärred. Efter 2 säsonger gick jag tillbaka LBK, spelade någon säsong, gick till Hardeberga BK, flyttade till Göteborg och spelade i Hovås Billdal, samtidigt som jag gick tillbaka till Bjärred. Sen spelade jag inte alls under typ 2 år innan jag till slut flyttade ner till Malmö och nu börjat i Bjärred igen.


Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Tyckte inte att fotboll var lika roligt längre. Framförallt var jag trött på att det tog all min tid och följde därför efter min gamla tränare Bengt Nilsson som precis hade tagit över Bjärred. 


Du har ju arsenals kanon tatuerad på fotleden och jämförs ofta med Theo Walcott på grund av din snabbhet. Hur kan du hjälpa Bjärred till framgång?

Haha tatueringen stämmer, men jag undrar om någon någonsin jämfört mig med Theo Walcott. Jag gjorde det visserligen själv, ur negativ synvinkel, för typ två veckor sedan när jag skulle beskriva hur dålig jag varit i de inledande matcherna. Jag hoppas kunna hjälpa Bjärred med några enstaka mål, men framförallt genom att assistera folk med bättre avslut än jag själv (dvs typ hela laget). 


Du lagar mat med en sous vide, kan du berätta lite om hur den fungerar?

Gärna! Sous Vide refererar till processen att tillaga vakuumförpackade råvaror i ett noga temperaturkontrollerat vattenbad. Till fördelarna hör att temperaturen i den tillagade råvaran blir exakt och helt jämn, att det inte sker någon reduktion (saften stannar kvar) och att det faktiskt är väldigt enkelt. 


Du ligger i toppen på Bjärreds IF interna poängliga, träningsnärvaro är en viktig faktor om man vill gå för seger. Kommer du satsa på att vinna? är kontinuitet i träningen viktig för dig?

Klart jag ska vinna, och att vara på träningarna är en förutsättning! 


Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Jag missade mina föräldrars bröllop för att jag var på fotbollscup. 


Amir, let me know om du vill att jag hjälper John med framtida prioriteringar.


Slutligen, hur laddar du inför en match?

Det beror lite på när vi spelar. Om det är rimlig matchtid gör jag inget speciellt, men nu när våra tränare av någon outgrundlig anledning valt att lägga matcherna klockan 13, då jag knappt är vaken, har jag ett jävla meck med att försöka göra mig pigg inför match (för övrigt skyller jag 100% av mina dåliga prestationer på denna matchtiden). Att springa en liten runda vid 9-10 har varit det som fungerat bäst än så länge. Nästa försök blir att ta ett dopp i havet på morgonen. Förslag mottages tacksamt!


Vi tackar Tobias ”Walcott” Andersen och hoppas han kan bidra men en eller två assister till anfallet på söndag. 

P09 matchvärdar på MFF-Örebro
2017-05-15 13:06
Måndagen den 1 maj 2017 fick våra pojkar i P09 vara med och spela förmatch men även vara maskotar och gå in på planen med spelarna i den allsvenska matchen när MFF mötte Örebro. 

Ledarna skriver:

Vi fick se flera mål av BIF i förmatcherna, dessa var bara deras första mål på Swedbank stadion...fler kommer kanske i framtiden om de fortsätter vara träningsflitiga..... :-)


Riktigt bra fotografier är tagna av Peter Lind (fotograf på MFF:s matcher för Svenska Fans Himmelriket) från denna dag från innerplan.  Samtliga foton ligger uppladdade under "Dokument" i menyn till vänster på hemsidan under P09 för er som vill ta del av dem.


Detta är ett årligt återkommande arrangemang för våra pojkar det år de fyller 8 år så nästa år är det P2010s tur att inta Swedbank stadion.Måndagens happening!
2017-04-25 08:21
Igår var det dags igen för våra ledare att sätta sig i skolbänken. Det handlade om spelarutbildningsplanen SUP och hölls av inte mindre än vår eminenta ledare och fd. ungdomsansvarige Per Welinder. Vi vill utbilda oss för att bli bättre tränare vilket gynnar både barnen och föreningens utveckling.

Forza BIF!
Calle Geronson
2017-04-24 12:28

En seger och en förlust för Bjärred i de två första matcherna. Tufft med förlust på hemmaplan men vi reser oss. I en intervju på skaneboll.se så nämner tränaren Jörgen Persson vår nästa man till intervjuserien. Där beskriver Jörgen honom som den mest lovande talangen i truppen, jag pratar såklart om Calle Geronson!


Kul att ha dig här i Bjärreds IF! Hur känns det inför säsongen?

Tack, det känns bra tycker jag! Spännande att spela i en ny division och ett steg högre upp. Det blir en rolig utmaning.


Berätta om din fotbollsbakgrund!

Har spelat fotboll ända sen jag var 5 år gammal då jag började här i Bjärred. För två säsonger sedan gick jag vidare till LB07, lirade i U17 första säsongen och i A-laget andra säsongen. Inför detta året är jag åter tillbaka i Bjärred.


Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Flyttade hit vid 5-års ålder och Bjärreds IF blev då min första klubb.


Du är lika gammal som Kylian Mbappé och det är många som jämför dig med honom. Snabbhet och teknik är något du spöar de flesta i. Hur kan du använda dig av detta för att hjälpa Bjärred i matcherna? 

Oj, vilken smickrande jämförelse! Till skillnad från honom är jag tyvärr ingen riktig skyttekung, men hoppas såklart på att kunna bidra med en del poäng under säsongen. Jag kompletterar de lite mer fysiska spelarna i laget med min snabbhet och teknik, och det är väl det jag lever på när jag spelar fotboll. Förhoppningsvis kan jag använda mig av det för att hjälpa Bjärred med att ta hem så många segrar som möjligt.


Eftersom du fortfarande är väldigt ung, hur ser du på din framtid? 

Svårt att säga. Så länge jag kan lira fotboll på en bra nivå under en lång tid framöver så är jag nöjd! Om det är här i Bjärred eller kanske utomlands återstår att se.


Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Att jag är född i Thailand.


Slutligen, hur laddar du inför en match?

Bra med käk, vätska och sömn. Kollar gärna upp lite sköna klipp med lirare som bland annat Pirlo och Zidane. Förebilder som ger inspiration och motivation!


Vi önskar Calle lycka till och hoppas han kan leverera ett poäng i nästa match mot Trelleborg.

Fredrik Einarsson
2017-04-12 07:47

Fyra dagar kvar till seriepremiären och Bjärred tampas med en del skador och många borta. Vi hoppas på en bra start för Bjärred och laddar upp inför seriestarten med en kort intervju. Idag har vi med oss Bjärredsikonen Fredrik Einarsson!

 

Du är fortfarande ganska ung men har många år i Bjärreds IF. När kom du till klubben och hur hamnade du här? Berätta om din fotbollsbakgrund!

har spelat i Bjärred sedan jag började spela fotboll sedan jag var 6-7 år så när som på 1 år i Lunds BK när man trodde man skulle bli något. Gjorde min a-lagsdebut 2010 för att sedan spela i LBK 2011 innan jag 2012 återvände till Bjärred, samtidigt som JP kom till klubben. Skulle tro jag varit med längst i seniorlaget förutom Fredrik Svensson.    

 

Hur känns det inför säsongen?

För egen del känns det helt okej, haft lite problem med mina benhinnor under försäsongen pga plastamögplanerna men nu när vi äntligen är på gräs känns det redan mycket bättre. För laget har det varit lite upp och ner men vi har många nya spelare och lite nytt spelsätt så när det väl sätter sig kan vi bli farliga.  

 

Du har blivit lite av en ”pappa” i Bjärreds IF. Du är med i spelarrådet och ställer ofta upp på saker runt om fotbollen, men hur ska du hjälpa till på planen? vilka egenskaper kan du bidra med för att hjälpa Bjärred i div 3?

För det första får man hoppas vara med på planen och inte sitta bredvid… 

Ska försöka peppa folk och bidra med lite fysiskt spel samt använda mig den rutin man samlat på sig under åren för att hjälpa de yngre spelarna i laget. 

 

Du har varit lite vid sidan av några träningar men kommit igång igen. Är du spelklar till seriepremiären?

Absolut! (hoppas jag)

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

får fruktansvärt smärtsamma förkylningsblåsor i munnen alldeles för ofta (så rör inte min 

vattenflaska)

 

Slutligen, hur laddar du inför en match?

Tittar igenom bibeln om hur man ska äta innan match/träning vi fick av Amir, käkar lite gödtupp från Borgeby Fågel & Vilt, dricker 3 liter vatten och lyssnar på lite musik innan man beger sig till IP!

 

Vi hoppas på vinst i första matchen! Lycka till Fredrik och sluta spela så fult på träningarna.

 


Tobias Jönsson
2017-04-06 08:24

Bjärreds IF har haft en spännande försäsong, en väldigt ung trupp med mycket potential. Vi kommer lägga ut spelarpresentationer varje vecka under säsongen och dessa kommer fram i en liten intervjuserie. Idag presenterar vi ingen mindre än vår egen kapten, nämligen Tobias Jönsson!


Kul att ha dig här i Bjärreds IF! Hur känns det inför säsongen?

Riktigt kul initiativ John!! Ska bli roligt att läsa om alla i laget. Jag är 3e kapten, Rooth och Hamid är före mig. Det känns bra! Vi har väl lite för många skador just nu men förhoppningsvis blir de flesta tillgängliga till premiären iaf. Som du säger har vi en ung trupp som med lite tur kan överraska den här säsongen. Men då måste vi hålla oss skadefria.


Berätta om din fotbollsbakgrund!

Moderklubb: Södra Sandby, valde att lämna den när vårt juniorlag splittrades vilket var väldigt synd men sånt som händer ibland. Efter det gick jag till Hardeberga och spela lite juniorfotboll där innan jag fick göra debut i a-laget.


Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Det var faktiskt din och Tobbe Andersen förtjänst som gjorde att jag hamna här. Vi hade ju spelat ihop i Hardeberga innan och när sen Colin ringde bestämde jag mig för att provträna en vecka iaf. Bestämde mig ganska snabbt för att skriva på. Kändes riktigt bra förutom att jag blev äldst i truppen, 23år gammal!!


Med din spelförståelse och brytsäkerhet har du blivit jämförd med den brasilianska legenden Thiago Silva. Hur kan du nyttja de egenskaperna bäst för att få Bjärreds IF att bli ett stabilt div 3 lag?

Haha, rolig jämförelse det där. Jag vill ju försöka få in en stabilitet i hela laget och då är det viktigt med bra snack och positionsspel så förhoppningsvis kan jag bidra med det.


Det är väldigt oroväckande att se dig vid sidan av träningarna. Hur känns det i ditt knä? är du frisk till seriestarten?

Första gången jag är lite småskadad så det är riktigt tungt att vara vid sidan av planen. Det är en inflammation i knät som gör att det svullnar upp hela tiden så det är inget allvarligt. Blir antibiotika och om inte det hjälper så blir det en kortisonspruta. Siktar på att spela premiären!!


Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Är totalt värdelös på att åka skidor!!


Slutligen, hur laddar du inför en match?

En rejäl frukost och sen brukar jag gå rundor i lägenheten, blir i stort sätt alltid lite nervös inför matcherna. Då hjälper det att göra saker i lägenheten. 


Återigen kul att ha dig i Bjärreds IF och kul att få veta lite mer om dig. Hoppas du kan spela premiären och stort lycka till.

Nyheter från våra lag
Senior, 26/05 17:18 
P03, 24/05 09:19 
Senior, 22/05 17:58 
Senior, 17/05 15:43 
 
Våra sponsorer 2017