Våra sponsorer 2016
Grattis till seriesegern P01/02
2016-10-20 08:30
Efter en gastkramande match med mycket nerver, där seger krävdes för serieseger, gjorde BIF P02 1-0 mot Heleneholm med ca 2 min kvar av matchen. Resultatet stod sig och de vann serien
 
Vilken fest det blev – Bjärreds IF seriesegrare 1976 och 2016!
2016-09-19 20:40

Bjärreds IF grundades 1932 och i lördags samlades föreningens första seriesegrare från 1976 för ett 40-års jubileum.

 

Flera av spelarna i den ursprungliga startelvan var närvarande och totalt var det nästan 35 stycken spelare och ledare samlade på Borgeby IP. Först var det en samling inne i klubblokalen innan det blev fotografering utomhus – med startelvan, med alla gästerna samlade samt tillsammans med dagens lag. Därefter var det dags för seniormatch innan allt avslutades med en smörgåstårta, åter tillbaks i klubblokalen.

 

Innan matchen med seniorlaget hälsades dagens motståndare KSF Kosova samt 40-års jubilarerna hjärtligt välkomna av mig själv, föreningens hedersordförande Bertil "pricken" Johansson samt Lars-Christer Olsson. Lars-Christer som nu är ordförande i Svensk Elitfotbollsförening och tidigare generalsekreterare i UEFA, har tidigare varit såväl spelare och ledare i Bjärreds IF (och han var en del av lördagens 40-års jubileum).

 

Ett fullständigt matchreportage med bilder från styrelsens senioransvarig finns bifogat (http://www.bjarredsif.se/nyheter/?ID=10104&NID=226738), men det måste sägas även här att ett bättre resultat från dagen inte hade gått att önska när nu Bjärreds IF säkrade seriesegern i division 4. Laget vann med stabila 2-0 samtidigt som närmast jagande lag tappade poäng. Därmed vann Bjärreds IF serien med ointagliga 7 poäng med 2 omgångar kvar. 

 

Om det var seriesegrarna från 1976 som hjälpte till att höja stämningen är oklart, men oavsett är de alla självklart välkomna tillbaks för nya ”festligheter” nästa år när dagens Bjärreds IF spelar division 3 fotboll. 

 

Jag vill avslutningsvis passa på att tacka våra tränare JP och Amir, alla spelare i laget samt ledarna runt om kring laget för en mycket bra insats – med härlig fotboll och lördagsunderhållning. Vilken fest det blev – Bjärreds IF seriesegrare 1976 och 2016!

 

Johan Wiktor

Ordförande Bjärreds IF


Grattis till seriesegern - nästa år väntar div 3 för Bjärreds IF!
2016-09-17 18:25

Idag säkrade Bjärreds IF seriesegern i division 4. Laget vann hemma med stabila 2-0 samtidigt som närmast jagande lag tappade poäng. Därmed leder laget serien med ointagliga 7 poäng med 2 omgångar kvar och nästa år väntar division 3 för Bjärreds IF.


Fler bilder och ett längre reportage kommer inom kort, men redan nu vill jag gratulera laget till en välförtjänt serieseger.


STORT grattis!


Johan Wiktor

Ordförande Bjärreds IF 

Seger för Bjärreds IF - P13 - i Laxacupen
2016-08-04 13:18

Förra helgen gick Halmstads BK:s traditionella sommarcup i fotboll för ungdomslag, Laxacupen, av stapeln.


Bjärreds IF hade två 11-manna lag med i den stora P13-klassen. 


Båda lagen spelade enligt uppgift bra fotboll med endast några enstaka förluster som resultat. Det ena laget lyckades extra bra och stod till sist som slutsegrare efter 1-0 i finalen mot Asarums IF.


Läs mer på Skånska Dagbladets hemsida: http://www.skd.se/2016/08/02/skanska-lag-imponerade-i-laxacupen/  


STORT grattis till spelarna i båda P13-lagen!

//Johan Wiktor - ordförande Bjärreds IF
MFF Sommarfotboll - återigen en väl genomförd "camp" i Bjärred
2016-06-29 19:24

Genom åren har vi haft förmånen att arrangera olika "camper" och träningsläger i Bjärred tillsammans med AC Milan, FC Barcelona och Malmö FF. Förra veckan var det (för andra året i rad) äntligen dags för MFF Sommarfotboll i Bjärred - fyra dagar med glädje, kamratskap och en massa fotboll.

 

På måndagen var det 175 förväntansfulla tjejer och killar födda 2002-2007 som mötte upp på Borgeby IP. Efter att alla bytt om till himmelsblåa tröjor, gick "lagen" - döpta till olika MFF spelare - ut på sina respektive planer för det första träningspasset (av totalt tre per dag). Under ledning av ledare från MFF och med stöd av ungdomar från vårt framgångsrika 16-årslag, fick de lära sig allt från hur du som utespelare "går ifrån och går till", till hur du som målvakt med snabba steg snabbt skjuter ifrån innan du kastar dig (och räddar).

 

Vi har under de senaste åren haft ett extra fokus kring målvakter i Bjärreds IF och därför var det roligt att se hur 20 spelare varje morgon (i samband med det första träningspasset) fick chansen att drillas lite extra av Zlatan Azinovic. På måndagen fick han även besök av sina två "kollegor" från MFF, Johan Wiland och Fredrik Andersson, som innan dagen avslutades med matchspel, hade ordnat med autograf till alla deltagarna.

 

Vi kan i Borgeby IP erbjuda en härlig anläggning och redan på tisdagen fylldes den med ytterligare 60 barn (födda 2008 och 2009) då vår egen fotbollsskola i Daniel Anderssons namn inleddes och som ordförande är det en fröjd att se alla planer fyllas. Totalt hade vi spelare i gång på alla våra ytor, dvs. 4 stycken 11-manna, 2 stycken 7-manna och 3 stycken 5-manna fotbollsplaner. Flera av MFF ledarna uttryckte särskilt sin uppskattning över förutsättningarna som vi i Bjärred kan erbjuda.

 

Efter ytterligare två intensiva dagar var det på torsdagen dags för fotografering där alla spelare samlades på A-planen framför läktaren. Därefter blev det avslutande matchspel och samling i de olika "lagen". Som MFF-ledarna sa: "Glöm inte på att träna på allt ni lärde er"!

 

Vi vill tacka MFF och deras ledare med Per Ågren i spetsen för att vi återigen fick chansen att vara med och arrangera MFF Sommarfotboll. Vi vill även passa på att tacka våra ungdomsledare, vår sjuksköterska Marie som tog hand om allt från skavsår till allmänt stöd åt ledare och spelare, våra två kanslister som ordnade en massa praktiskt samt stod i kiosken varje dag mellan 15-16, personalen på Rutsborgsskolan som ordnade med god mat och dryck till alla spelare och, sist men inte minst, vill vi självklart rikta ett STORT tack till alla spelare och föräldrar.

 

Glad sommar!

Johan Wiktor, ordförande Bjärreds IF

Ronny Lindström, vice ordförande Bjärreds IF

BIF cupen 2016
2016-05-08 12:00
BIF cupens sista dag bjöd också på strålande sol.

Tack alla för en härlig BIF cup. Ovan några bilder från alla fotbollsungdomar som kämpade på Borgeby IP under fyra fina dagar under Kristi Himmelsfärdshelgen.


Här finner ni Resultaten på BIF cupen 2016.


 Vi startar samarbete med Skånesport.se
2016-02-17 09:15

Bjärreds IF är mycket glada över att ha slutit avtal med den nystartade tidningen Skånesport.se 

Varje fredag kommer den 28-sidiga veckotidningen med fokus på idrott och föreningsliv i Skåne. Vi har läst de första utgåvorna och vi kan redan konstatera att det håller hög nivå och handlar mycket om vår sport.

Tidningen har ett tydligt fokus på reportage om sporten snarare än resultat och matchrapportering och känns som en seriös produkt för oss sportintresserade. Dessutom är priset för en e-prenumeration verkligen rimligt, 

20 kronor/vecka (+ 10 kronor/nr om man vill ha tidningen i pappersformat hem i brevlådan). 

Föreningen får provision för varje såld prenumeration och en bonus som varierar utifrån hur många vi säljer. 

Viktigt att välja vår förening Bjärreds IF som klubben ni vill stödja i registreringen!!

En annan fördel är att vi enbart gör en säljinsats – men får samtidigt betydande intäkter som kan bli löpande i flera år framåt så länge en prenumeration förlängs. 

Det är alltså inte som att sälja korv, strumpor eller Sverigelotter - som många andra föreningar gör. Vi slipper dessutom några ekonomiska risker, det vill säga inhandla saker som kan vara svåra att sälja slut på. 

Samtliga medlemmar i föreningen kommer att tilldelas en prenumerationslapp där alla uppgifter skall fyllas i. Det går även att registrera sig på http://www.skanesport.se/prenumereraMed vänliga hälsningar

Styrelsen

2016-01-19 14:48
Patrik "Bjärred" Andersson invald i Hall of Fame
2015-12-03 18:50
SFS (Sveriges Fotbollshistoriker & Statistiker) inrättade 2002 en kommitté vars uppgift var att hedra minnet av spelare, ledare, tränare och andra personer som SFS anser ha varit av avgörande betydelse för den svenska fotbollens bildande, utveckling och popularitet.
 
“Bjärred var en av världens främsta mittbackar. Hans fältherreegenskaper, och brytsäkerhet, kom väl till pass i samarbetet med den snabbe Joachim Björklund. Hans enda mål för Bayern München är ett av klubbens mest klassiska
 
Vi i Bjärreds IF är stolta över att få varit med på Patriks resa och vi vill självklart gratulera honom till ytterligare en välförtjänt utmärkelse!

Läs mer på Svensk Fotbolls hemsida: Klicka här
 
//Johan Wiktor – Ordförande
Borgeby IP by night
2015-11-13 11:39
Bild Christian Almström

Nyheter från våra lag