Resumé av träningslägret i Spanien.
2019-04-01 12:07
Träningsläger 2019 - Benicassim

På torsdagsmorgonen 03.20 samlades 28st förväntansfulla spelare i P16 för avfärd mot Kastrup. Slutmålet var Benacassim som är en stad 10 mil norr om Valencia. Spelarna har själva samlat ihop halva kostnaden för resan genom försäljning av toalettpapper, som arrangör av våra cuper mm. Resterande del betalades av föräldrar och externa sponsorer.

Resan ner gick enligt plan och klockan 13.00 kunde lunchen intas och rumsindelningen offentliggöras. Syftet med resan var flera men prioritet var att fortsätta arbetet med att bygga ”vi” känslan i gruppen samt att få träna på gräs i ett mer gästvänligt klimat än vad Sverige kan erbjuda just nu. Vi valde också att inte ha dubbla pass varje dag. Varför gjorde vi det? För att ge killarna tid att ”hänga” med varandra på fritiden. Det är viktigt!
För att bygga upp ”proffs” känslan har vi också införskaffat träningskläder till killarna så att alla är identiskt klädda.
Under eftermiddagen var det dags för första passet och vi kan konstatera att det är skillnad på konstgräs och naturgräs. Humöret var inte på topp när touchen inte satt som den brukar…
På fredagen var det tidig uppstigning och vi hade dubbla träningspass. Dessa pass valde vi att fokusera på att lära känna underlaget samt få till vår touch på bollen. Ett av passen bedrevs på  Segundalaget C.D. Castellons träningsanläggning med transport i deras fina spelarbuss! Som sagt Proffskänsla! Givetvis fanns det även tid för poolhäng under dagen.
Lördagen hade vi ledare valt att hålla träningsfri.
Varför åker man till Spanien på träningsläger om man inte skall träna fotboll varje dag?
Därför att det finns andra saker att göra när man är iväg som grupp. Vi kände att en ”fridag” skulle göra stor nytta för gruppen. Dock blev inte dagen helt fotbollsfri då vår researrangör kom med den briljanta idén att vi skulle kunna se EM-kvalmatchen Spanien-Norge som spelades på Mestalla i Valencia. Sagt och gjort så gick det ut ett mail till föräldrarna med förfrågan om mer pengar och buss beställdes! Tack! Vi åkte in till Valencia tidigt på eftermiddagen och släppte 28 killar i storstaden…De fick en tid och adress för samling och alla kom fram! (Instruktionen vara att ingen fick lämnas ensam ,ett sk lagansvar för killarna som de klarade galant!) Matchen var en upplevelse och vissa av våra killar har ansökt om norskt pass….
Söndag och måndag körde vi vardera ett fotbollspass kompletterat med teori. Värmen slog till ordentligt och det var riktigt skönt att stå sidan om och titta när killarna svettades och gjorde sitt bästa på träningarna.
Som en parentes kan väl nämnas att den enda person som svettades mer än killarna i Spanien var personen som skulle städa våra rum…Eller som hon uttryckte det ”mamma mia”😊

Vad har killarna lärt sig denna resa? Att ledarna inte är: Flygvärdar, hotellreceptionister, vaktmästare, levande fröken ur, bollpumpare, materialbärare, affär, mamma, pappa eller andra servicefunktioner😊 Lite skämt och lite allvar: killarna har fått klara sig själva, fråga själva eller hjälpa varandra att lösa problem.

Avslutningsvis vill vi rikta dessa meningar till alla 28 killar som var med på resan:
-Vi ledare inleder alltid våra resor med att vi repeterar för er vad det innebär att ha klubbmärket på bröstet. Ni skall representera BIF både på och utanför plan. Visa alla respekt och hjälpa de som behöver hjälp.
Och som ni gör det! Inte en tråkig stund, ingen som är utanför och ni representerar laget och klubben på ett fantastiskt sätt. Det är en stor förmån att få vara en del av detta lag och att få vara med på resan. Ni skall vara stolta över era dagar i Spanien och sättet ni representerade er själva och Bjärreds IF! Bjärreds IF och vi ledare är stolta över er!

Seriespelet startar om två veckor. Nu är det viktigt för oss vi respekterar den träningsplanering som är lagd. Ett fantastiskt träningsläger i Spanien innebär inte per automatik utveckling och poäng i seriespelet. Kom förberedda till match och träning så kommer vi ha en fantastisk säsong framför oss!

/Ledarna P16

Våra sponsorer 2019