Information inför hösten 2019
2019-08-13 14:43

Hej alla fotbollsföräldrar!

I strålande solsken genomfördes igår höstens första organiserade träning på Borgeby IP. Med en lyckad och trevlig cup-helg i Hällevik i färskt minne, var det 29 killar och 8 tränare som samlades igår. Vi är sammanlagt ungefär 40 killar och 10–11 tränare som är registrerade i P-09-s verksamhet och vi tränare ser fram emot ännu en givande fotbolls-termin med era barn!

Nedan följer allmän information om planerad verksamhet under hösten:

- Fotboll i unga år ska präglas av glädje till spelet. Mycket lek och skratt. Fotbollsförbundet signalerar i sitt policy-dokument att verksamheten i 10-års åldern fortsatt ska ha inslag av lek men poängterar också att vikten av att ”lära sig att träna”. Det innebär att vi från tränarsidan kommer försöka stegra träningen något avseende krav på fokus, minskat trams och försöka få ut mesta möjliga kvalitet på träningen. 10-års åldern är den ”motoriska guldåldern” varför stor vikt under hösten kommer att läggas på koordinationsövningar både med och utan boll.

- För att hinna med alla de moment som klubben och fotbollsförbundet vill att vi ska lära ut, ser vi från tränargruppens sida över möjligheten att förlänga träningstiden till 17.30-19 åtminstone en gång i veckan. Vi skulle då kunna få in lite mer fysiskt inriktad träning, utan att ge avkall på de boll-övningar vi vill få in i övrigt. Mer information kommer inom kort. Tills vidare gäller måndagar (konstgräs) samt onsdagar (gräs) kl. 18-19.

- Vi har inför höstens seriespel som startar nu i helgen anmält 4 lag. Det innebär att vi kommer behöva låna in killar utöver ordinarie matchfrekvens (en match per helg) eftersom sjukdom och andra aktiviteter gör att killarna inte alltid är tillgängliga för match. Vi är mycket tacksamma om ni som föräldrar svarar snabbast möjligt på de kallelser som vi skickar ut inför match, allt för att vi ska kunna kalla in extra ersättare vb. Vi kommer baserat på erfarenheter från vårens serie- och cupspel spela våra lag i seriesystemet enligt följande: Ett lag i svår serie, ett lag i medelsvår serie samt två lag i lätt serie. Killarna kommer att rotera mellan lagen i olika utsträckning i syfte att alla killar ska få en utmaning på den utvecklingsnivå de är just denna termin.

- Vi har fortsatt nolltolerans för svordomar och elaka ord mot sina lagkompisar. Vi vill dock poängtera att detta inte är ett stort problem i nuläget, killarna sköter sig överlag mycket bra. Vi kommer dock plocka bort killarna från träningen direkt vid incidenter och rapportera till berörda föräldrar.

- Vi kommer till vintersäsongen anmäla några lag till vinterserien. Det möjliggör ett fåtal matcher under vintern för de som vill hålla igång med fotbollen då. De som vill ta en paus eller fokusera på annan idrott ska ha möjlighet till det.

- Kommunmästerskapen där vi traditionsenligt möter Nike går av stapeln någon gång under oktober. Mer info kommer framgent. I övrigt planerar vi inga cuper så länge seriespelet pågår fram tills mitten av oktober. Eventuellt spelar vi ytterligare någon cup under vintern, vi återkommer i sådant fall.

Ni är alltid välkomna till Borgeby IP i samband med träning om ni har några frågor!

Tränarna P09

Våra sponsorer 2019