Allmän information inför vårsäsongen 2020
2020-01-14 21:14

Hej alla fotbollsföräldrar!

Igår startade årets träningar på Borgeby IP för killarna i P-09. Runt 30 killar kom till träningen trots ruggigt väder. En imponerande uppslutning under rådande väderlek. Nya ansikten som vill prova på fotboll igår, jätteroligt att idrotten fortsätter locka nya utövare!

Vi kommer nu under tidig säsong träna som vi gjorde före jul, dvs på gamla konstgräset måndagar 17.45-19.15 samt onsdagar 17.45-19.00. Vinterserien med några strömatcher på helgerna rullar under januari-mars, kallelser kommer framgent. Utöver det spelar killarna inomhus-cup i Marieholm helgen v6 och Lunds BK-s 7 manna kick-off 28-29 mars inför stundande vårserie. I slutet av våren kommer BIF-cupen under Kristi Himmelfärdshelgen och i början av augusti repris på en av förra årets höjdpunkter, Hälleviks-cupen i Blekinge. Med andra ord ett fullspäckat program för killarna.

Vi kommer när vårserien startar att införa ett krav på minst 50% träningsnärvaro för att få spela match. Historiskt sett kan vi se att det varje år funnits en del killar som av olika anledning inte varit på mer än hälften av träningarna. 50% närvaro ska inte ses som en absolut skiljelinje och vi kommer ta hänsyn till om vår träning krockar med andra idrottsaktiviteter. Vi vill dock redan nu höra med er föräldrar om ert barn aviserat att han inte vill fortsätta med fotbollen när våren kommer. Vi var förra året cirka 40 registrerade killar i truppen, det fungerade utmärkt som bas för 4 lag. Skulle 5-6 killar hoppa av fotbollen kommer det bli problem för oss ledare att få ihop lag varje helg under våren, varför vi önskar er eventuella respons redan nu. Det går bra att maila eller ringa till någon av tränarna och meddela detta.

Vi ser alla fram emot ännu en rolig fotbollssäsong!

Tränarna P-09