SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds IF
Fotboll
P09

Planering P09 vinter/vår-21
2021-01-20 13:14

Hej!

 

Roligt att ha tillbaka killarna i fotbollsträning igen efter vinteruppehållet. Trots ruggigt vinterväder förra veckan hade vi 31 spelsugna killar på första träningen 11/1! Fantastiskt!

Vi har nu fått uppdaterade riktlinjer för hur pågående Covid-pandemi påverkar vår träningsverksamhet i Bjärreds IF. Nedan följer aktuella riktlinjer från Skånes Fotbollsförbund som skickades ut tidigare i veckan:

 

-       (Tränings)grupperna får högst bestå av åtta spelare, ledare ej inkluderad.  

-       Grupperna behöver inte vara fasta utan kan delas inför varje träning. 

-       Indelningen i grupper måste ske på sådant sätt att de inte samlas hela laget.

-       Spelare skall dock ej gå/flyttas mellan grupperna under samma träning.

-       Grupperna hålls åtskilda under träningen och får alltså inte mötas i spel under träning.

-       Ledare är ej inräknade och kan ha flera träningsgrupper.

-       Det är fritt att ha igång så många grupper man kan under träningen så länge det finns.

         säkert avstånd. Ingen spelare får exkluderas. 

-       Ledare skall helst hålla en position utanför killarna och ej gå mitt ibland dom och undvika fysisk    

        kontakt.

-       Naturligtvis får man gå in och hjälpa vid skador.

-       I övrigt gäller tidigare restriktioner avseende ombyte hemma, inga delade vattenflaskor och inget 

        matchspel, träningsmatcher eller cuper. 

 

Peter Ekvall, VD Skånes FF, har även medgivit att överskrida antalet 8 till 9 om indelningen skulle kräva det sett ur ett socialt perspektiv. Vissa åldersgrupper har delat in efter skola och då upptäckt att ett barn fått ingå i annan grupp och inte trivts. Det är viktigt att även under rådande situation se till barnens behov, utan att förbise gällande rekommendationer naturligtvis. 

 

Tränargruppen i P09-s erfarenheter så här långt av gruppindelning efter skola är positiva och killarna är duktiga på att efterleva de regler vi har på träning. Vi kommer därför fortsätta att tillämpa indelning efter skola men vara mer flexibla enligt ovan information för att skapa en trevlig och meningsfull träning för alla killar i truppen. 

 

Vi har en förhoppning om att så småningom i takt med minskade Corona-restriktioner i samhället, kunna återgå till normal verksamhet inom fotbollen också. Vi har därför redan lagt en planering gällande seriespel för killarna längre fram i vår med 3 lag (ett lag i vardera svår, medelsvår och lätt serie). 

 

Vi kommer även inom kort att starta upp ett samarbete med P08. Det innebär att några killar regelbundet kommer att träna en gång i veckan med P08. Berörda killar och föräldrar är informerade gällande förutsättningarna för samarbetet. Ett liknande samarbete med P10 är planerat längre fram under terminen. Förslaget är förankrat i tränargruppen samt klubbens sportkommitté och är i linje med klubbens ambition om ökat utbyte mellan åldersgrupperna.

 

//Tränarna P-09

 

 

 
Våra sponsorer 2020