P12 (2009)

Allmän information om HT-21 för BIF P09.
2021-08-05 10:44

Några rader från ledarna för Bjärreds IF P09 inför återstart av fotbollsverksamheten ht-21.

Att Covid-situationen påverkat även oss inom fotbollen 2021 har inte undgått någon. Vi är dock glada över den verksamhet vi lyckats bedriva under året som gått. När andra sporter (företrädesvis inomhusidrotter) tvingades stänga ned verksamheten under de värsta månaderna i vintras, kunde P09 istället växla upp och börja erbjuda fotbollsträningar under Corona-anpassade former utomhus 3 gånger i veckan, förhoppningsvis till glädje för alla fotbollstokiga killar. Serien kunde sedan starta i maj och vi han spela 5-6 matcher per lag före sommaren gjorde sitt intåg. Efter MFF-lägret på Borgeby IP i midsommarveckan tog vi fotbollspaus några veckor. Tanken var att vi under sommaren skulle åkt gemensamt till Hällevik för en repris av den cup som blev så lyckad 2019 men tyvärr satte Covid stopp för det i år också. Att planera för större cup-deltagande i nuläget känns osäkert varför vi för stunden ligger lågt med det. Det utesluter inte andra sociala aktiviteter utanför fotbollen för killarna i laget, vi ber att få återkomma med mer info längre fram.

Vi skriver nu augusti månad vilket betyder att höstens verksamhet för Bjärreds IF P09 börjar rulla på igen. Vi är för närvarande 36 registrerade spelare och 9 tränare i truppen. Några killar spelade mini-cup nere i Höllviken förra helgen och resten av gänget spelar kommande helg. Kul! Helgen därpå v32 (14-15 augusti) drar höstens seriespel igång på allvar med matcher för våra tre lag alla helger fram in i oktober. Håll utkik i er mail efter kallelser och svara gärna så fort ni kan.

Annan information i korthet:

-    Träningarna v32 kommer av flera skäl att ske med lägre närvaro av tränare än normalt.
-    Med start v33 kör vi på med full styrka igen. Träningstider tills vidare:
      •    Mån: 17.30-19: Nya Konstgräset (E).
      •    Ons: 17.30-19: Gräsplan (F).
      •    Tors 17.30-19: Gamla konstgräset (C).
-    Linus Mernsten, Max pappa som till vardags arbetar på elitnivå med träning och coachning i bordtennis, ansluter till tränargruppen. Välkommen!
-    Klubben har ålagt alla lag mellan 8-14 att täcka en hemmamatch för A-laget med funktionärs- /kioskbestyr. Vår match spelas 16/9 kl 19.00 och vi återkommer med mer info längre fram.
-    Under hösten kommer några killar födda 2010 att börja träna regelbundet med oss en gång per vecka, i linje med klubbens önskan om ökat samarbete mellan åldersgrupperna.
-    Finns det någon förälder med specialkunskap på något område (kost, löpsteg, sjukgymnastik etc) som kan vara till nytta för killarna som en punktinsats så hör av er till oss tränare.
-    Vi planerar föräldramöte onsdagen 18/8 på Borgeby IP i anslutning till killarnas träning.
-    Klubben ser gärna att killarna tränar i enhetliga blå träningströjor (alt blått bortaställ). Finns att beställa på Stadium: https://www.stadium.se/foreningar/1821425.

Ser fram emot en fin fotbollshöst tillsammans!

//Tränarna, BIF P09