Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds IF
Fotboll

Ett STORT tack från Bjärreds IF!
2020-12-22 12:17
I våra stadgar från 1932 står det att ”Bjärreds IF har till ändamål att genom utövning av fotboll verka för höjandet av medlemmarnas psykiska, fysiska och sociala utveckling samt för främjandet av god kamrat- och idrottsanda”. 

Idag är det bara två dagar kvar till julafton. När vi i styrelsen reflekterar hur året sett ut är det inte en underdrift att säga att det inte riktigt blev som vi tänkte oss. Vårt uppdrag har nog aldrig varit viktigare och samtidigt än mer utmanande. 

Vi i Bjärreds IF har under hela året följt de rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten och Skånes Fotbollsförbund med den övergripande målsättningen att hålla vår verksamhet igång – helt i linje med vårt uppdrag: så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt. 

Vi i styrelsen vill passa på att särskilt tacka alla ledare och tränare för att ni ställt upp för våra ungdomar. Utan er skulle verksamheten i Bjärreds IF inte kunna hålla den höga ambition vi eftersträvar – med mesta möjliga utveckling hos varje individ, utifrån dess förutsättningar. 

Vi i styrelsen vill även tacka alla föräldrar för att vi har förmånen att vara en del i era barns utveckling. Även om ni inte kunnat vara på plats och stötta som supportrar så märks ert stöd och vi tar tillsammans ansvar för ungdomarna som bygger vår framtid. 

Vi vill även tacka Lomma kommun för det extra stöd ni erbjudit ett år som detta samt våra sponsorer för att ni fortsatt stödja oss. Ni möjliggör att vi kan bedriva en verksamhet som vid senaste bokslutet hade över 500 medlemmar under 18 år. I Bjärreds IF skall utbildningen och verksamheten vara så bra så att våra spelare inte behöver söka sig till andra föreningar.

Blickar vi framåt inför 2021 så är det styrelsens förhoppning att vi i takt med vaccineringen kan komma tillbaks till en mer normal verksamhet, men det är nog inte en alltför vild gissning att även nästa år innebär fortsatta utmaningar. Vi har alla säkert en stor oro att ungdomar kommer att sluta med sin idrott och att deras psykiska hälsa kommer att påverkas och i Sydsvenskan häromdagen kunde ni läsa om föreningarnas utmaningar även ekonomiskt. 

Under 2021 kommer således stödet till våra ledare att bli än viktigare, så att de kan motivera och engagera våra medlemmar. Styrelsens målsättningen är att kunna intensifiera arbetet med att att säkerställa en hög kvalitet genom hela resan från att du som ledare är ny i föreningen och arbetar med våra knattar till utveckling av de äldre ungdomarna. Även arbetet med att hitta alternativa inkomstkällor kommer vara fortsatt viktigt. Detta är en av anledningarna varför vi i år börjat med försäljning av såväl digitala rabatthäften som Bingolotter inför Uppesittarkvällen, ett arbete som fortsätter även nästa år och där vi kommer behöva allas engagemang. 

Inom kort kommer kallelsen till (det digitala) årsmötet där det formella bokslutet kommer att presenteras. Inför detta kommer även valberedningen skicka en inbjudan till dig som vill engagera dig i föreningen. 

Ett STORT tack!
/Styrelsen Bjärreds IF

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !
2020-12-22 11:49
Kansliet tackar för i år och är tillbaka den 4 januari 2021.


Bingolotter till Uppesittarkvällen den 23 december
2020-11-18 07:49

Som ni vet har klubben bestämt att en del försäljningsaktiviteter ska genomföras i år för att kompensera intäktsbortfallet från BIF cup osv. Vår nästa aktivitet är försäljning av Bingolotter till Uppesittarkvällen den 23 december en mycket populär aktivitet som vi är ensamma om i Bjärred.

 

Denna veckan delas ett kuvert ut till alla spelare via lagledaren på träningen. Kansliet kommer att vara öppet onsdag och torsdag denna veckan mellan kl. 16-20 för er lagledare att hämta era kuvert.

Varje kuvert innehåller 5 enkellotter (pris 100kr/st) och 2 dubbellotter (pris 200kr/st) på kansliet.

  • Vi hoppas alla spelare kan sälja sina tilldelade lotter.
  • Kan man sälja fler finns ett litet buffertlager på kansliet.
  • Kan man inte sälja alls eller alla så ska man lämna tillbaka de lotterna till kansliet utan dröjsmål i hopp om att någon annan kan sälja dem.

 

I kuvertet finns också ett följebrev (bifogat) med information om aktiviteten, betalning och retur av osålda lotter. Senast den 5 Januari ska försäljningen rapporteras in till kansliet av respektive spelare: Osålda lotter returneras till kansliet eller läggs i vår brevlåda (kuvert märkt med namn och lagtillhörighet) och en samlad betalning till BIFs swish (123 198 45 82). VIKTIGT! Är lotterna inte returnerade i tid får spelaren stå för kostnaden för osålda lotter.

 

NOTERA att följebrevet sammanställdes innan förhöjda Corona restriktioner och vi rekommenderar våra spelare att istället för att ”knacka dörr” prioritera säkerhet och distansering och sälja t.ex. via sociala media, genom att lägga lappar i grannars brevlåda, ta hjälp av föräldrar. Leverans i brevlåda och säker betalning med Swish rekommenderas också.

 

Vi kommer att ha en säljtävling både på individ- och lagnivå. De som säljer för högst total belopp kommer att premieras.  

 

Uppesittarkvällen är Bingolottos mest populära aktivitet och årets blir den största Uppesittarkvällen någonsin, med fler vinster och fler spel, 4,5 timmars direktsändning med julstämning och underhållning av högsta kvalitet! Ses på TV4 den 23 december kl. 19.30. Sista spelet körs 22.30.

 

 Följebrev

Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne
2020-11-17 17:01
17 november 2020

Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december.

Under pandemin har vårt fokus varit att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi ska följa beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och vara beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar och det är viktigt att vi fortsätter göra det.

Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu, i samråd med smittskyddet i Region Skåne, beslutat att förläng de skärpta allmänna råd och i vart fall fram till och med den 13 december. Beslutet grundar sig i den snabba ökningstakten i spridning av covid-19 i regionen, vilken gett ett ökat antal intagna i sjukvården och ett ökat antal utredningar om covid-19 på särskilda boenden.

Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne fortsätta att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Skåne:

  • Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.
  • Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.
  • Undantag gäller för lag i Herrallsvenskan, Superettan samt Ettan Södra samt elever på idrottsgymnasium, under skoltid.

Uppskjutna tävlingar

Fotboll Kval till P17 Region
Fotboll Kval till P19 Region
Futsal Div 2 herrar, Skåne
Futsal Div 1 damer, Skåne
Futsal P15 Skåne

Skånes Fotbollförbund kommer inom kort med information gällande ovan tävlingar. I nuläget är dessa fortsatt uppskjutna.

Utbildningar i Skåne
Uppdatering Covid-19
2020-11-17 08:43

Bjärreds IF kommer följa de riktlinjer som förhoppningsvis kommer inom kort. Detta är den senaste informationen utsänd från Skånes fotbollsförbund:


Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag (16 nov) kommit ut med nya besked och förbud i kampen om att stoppa smittspridningen.


Vi följer utvecklingen vad dessa rent praktiskt kommer innebära för fotbollen och våra verksamheter, och kommer återkomma med vår syn och rekommendationer så snart vi vet mer.


Vi kommer även inom kort informera om vad som händer med de restriktioner som gäller till och med imorgon (17 nov).

Vi har i nuläget ingen ytterligare information att delge.

Bjärreds IF följer Sk FF rekommendationer
2020-10-29 08:40

I går beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Skåne län. Följande gäller för fotbollsidrotten i Skåne efter ett förtydligande från FHM och Riksidrottsförbundet fram till och med den 17 november:


·       Avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.


·       Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.


Uppskjutna matcher


SvFF har beslutat att skjuta upp samtliga matcher fram till den 17 november där lag från Region Skåne är delaktiga (undantaget matcher i OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra). 


Fortsatt max 50 vid allmänna sammankomster i Skåne


Länsstyrelsen i Skåne län har beslutat att hålla fast vid ett publiktak på 50 personer och det gäller för alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Skåne, inklusive fotbollsmatcher. Inskränkningen gäller t o m den 30 november. Det undantag för sittande publik om max 300 personer, som regeringen beslutat om och som annars börjar gälla den 1 november, kan tills vidare alltså inte tillämpas vid fotbollsmatcher som arrangeras i Skåne.

 

Kansliet
2020-10-28 16:58

Kansliet arbetar nu i största mån hemifrån på grund av rådande situation med    covid-19.

Vi är fortfarande tillgängliga på mail info@bjarredsif.se och på telefon

Christel 0725-454040

Titti 0727-406040

 

Vår nr 1
2020-10-19 17:58
Fotograf: Peter Lindberg

Kul att ha dig här Simon Ågren, målvakt i Bjärreds IF. Hur känns det efter första matchen i kvalet?

Individuellt tycker jag att det är väldigt bra, känns som att jag är i väldigt fin form inför avslutningen av säsongen. Som lag behöver vi däremot prestera betydligt mycket bättre än vad vi gjort i de senaste två matcherna, känns inte riktigt som vi kommit upp i den nivån som både vi kan och som behövs.


Berätta om din fotbollsbakgrund!  

Har spelat fotboll i princip hela livet. Började som sexåring i Bunkeflo FF, som senare blev till LB07 där jag var en väldigt målfarlig anfallare. Runt tio års ålder blev det istället att vakta målet, vilket jag fortfarande gör idag. Efter 11 år i LB07 blev det istället Malmö FF i ett år och sedan Bjärreds IF.

 

Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Fick möjligheten att fortsätta min utveckling i Malmö FF, samtidigt som jag fortfarande spelade matcher med LB07 A-lag. Efter att ha fått lite för lite speltid under början av säsongen föreslog den gode Mikael Brandrup, som då också var tränare i Malmö FF, att jag kunde fortsätta träna med Malmö FF samtidigt som jag spelade matcher för Bjärreds IF. Efter den säsongen kände jag att det var rätt att fortsätta i Bjärreds IF där jag hade många kompisar, samtidigt som jag kände ett förtroende från tränarna.

 

Du framstår lite som en galning med alla dina förberedelser innan matcher. Din mor slängde en av dina matchhanddukar, hur kändes det? Kan du berätta om alla saker du gör innan matcher?

Haha, incidenten med min matchhanduk irriterar mig fortfarande, så många vinster den har varit med om under åren… Förberedelserna innan match tar jag på väldigt stort allvar. Måste alltid tejpa fingrarna och handlederna, värma upp i speciella kläder, kolla hur planen ser ut och alltid äta en banan innan matchstart. Listan kan nog göras ännu längre, men den tiden har vi nog inte.

 

Har du alltid spelat målvakt? Eller har du spelat på andra positioner också?

Som jag nämnde tidigare var jag en väldigt målfarlig anfallare med riktigt vassa målgester, men alla sagor har sitt slut. Målvaktspositionen kändes helt rätt från början och passade mig ännu bättre än att vara anfallare.

 

Du jämförs ständigt med Evertons Jordan Pickford, ibland några blunders och ibland en jävla mur. Hur känner du kring jämförelsen och kan vi förvänta oss mursimon i den kommande kvalmatchen?

Gillar faktiskt jämförelsen med Jordan Pickford, brukar kolla rätt mycket på just hans moderna spelsätt med bra fötter och ett offensivt målvaktsspel. Att det däremot blir några få misstag över en säsong från oss båda är nog för att vi får ta ett stort ansvar i försvarsspelet och speluppbyggnaden, vilket jag hellre gör än att stå på linjen och bara rädda bollar. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att bidra med mycket i vårt spel och samtidigt försöka hålla någon nolla till!

 

Du kan vara en av Bjärreds största vinnarskallar och också en av de gnälligaste på träningarna ihop med John, Tim och Mackan. Vem skulle du helst vinna över på en träning och vem svider mest att förlora mot?

En av de största vinnarskallarna under träningarna är jag absolut, kanske också den gnälligaste eftersom domarna på träningarna alltid dömer emot mitt lag… Svårt och säga vem jag helst skulle vinna över, tror det är ganska så jämt mellan alla tre, samtidigt tror jag inte någon av dem har slagit mig på någon träning, så svårt att uttala mig vem det svider mest att förlora mot.

 

Eleganten gjorde ett jävla mål mot dig på en träning som också var avgörande. Han fick ett inlägg och lyckades skottfinta ner dig på marken. Efter det kastar han sig bakåt och klackar den över dig in i mål. Hur kändes det att släppa in ett mål i ett sådant prekärt läge?

Haha, Eleganten är alltid bra på att krydda sina historier! Vad jag vet stod jag på fötterna tills jag var tvungen att slänga mig bakåt för att rädda bollen som han på något konstigt sätt fick en träff på från ett inlägg. Varken någon skottfint eller klack var det frågan om, snarare en gåva från Gud till Eleganten! Eleganten har själv koll på hur många gånger jag har slagit honom under träningarna, så det var inga problem för min del att bjuda tillbaka för en gångs skull.

 

Jag vill ändå säga att du har gjort en riktigt bra säsong med 5 hållna nollor. Vad tror du är nyckeln till framgång och varför tror du Bjärred ibland underpresterar?

Jag tror att vi spelar som bäst när vi inte sätter någon press på oss själva, när vi håller oss till vårt spel och samtidigt tar för oss från första början. I år har det varit väldigt speciellt med bara enkelmöten, vilket jag tror har missgynnat oss i serien där vi haft en väldigt jämn nivå med väldigt få underprestationer i vårt spel. Alla lag har alltid en sämre period över ett år, vilket jag tror vi kommer vända på i de sista två kvalmatcherna!

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Är inte så bra på hemligheter, tror både familj och vänner har koll på det mesta.

 

Hur laddar du inför en match dagen innan?

Dagen innan brukar det inte vara några särskilda förberedelser, mest bara äta och dricka rätt. På matchdagen däremot är jag noga med förberedelserna, minst 9-timmars sömn och en bra frukost, samt en promenad för att komma igång i kroppen innan man packar väskan och ser till så att allt är med. Svårare än så är det inte.

 

Vad tror du om chanserna att ta oss upp i division 3?

Jag tror fortfarande vi har goda chanser till att ta oss upp i division 3, trots en tråkig 0-1 förlust senast. En vinst på söndag så ser det bra ut igen, känns som alla kan slå alla i denna kvalgruppen i år.

 

Slutligen, några snabba frågor

 

Raheem Sterling eller John?

Som City supporter måste jag säga Sterling, trots att jag har en hatkärlek för John!

 

Myskväll eller utekväll?

Myskväll utan tvekan

 

Långskott eller spelmål?

Långskott

 

Straffräddning eller frilägesräddning?

Straffräddning, alla dagar i veckan!


Det digitala rabatthäftet
2020-10-16 10:52

Var med och stötta Bjärreds IF genom att köpa vårt digitala rabatthäfte (från Deelo) med erbjudande från fler än 30 företag. Mest lokala men även nationella, se alla rabatter här. Kostnad endast 200 kr och du har alltid rabatthäftet med dig i mobilen. Rabatthäftet är aktivt 1/10 t.o.m. 28/2, sedan förnyas rabatterna och du kan köpa ett nytt häfte för nästa period.

Klicka här så kommer du direkt till Deelo´s webbshop där du registrerar dig för att sedan kunna köpa häftet. När du handlat ditt rabatthäfte, laddar du ner appen Deelo rabatthäfte och du får tillgång till rabattkoderna som du visar i butiken.

Vem som helst kan köpa häftet så dela gärna länken till släkt och vänner.

Lycka till och tack för att ni stöttar Bjärreds IF!

 

Har du problem, ring Dannie på Deelo, 070-331 36 77 så hjälper han dig. Nyheter från våra lag
Senior, 21/10 21:00 
Senior, 16/10 17:14 
Senior, 27/09 19:06 
 
Våra sponsorer 2020