Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds IF
Fotboll

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM
Bjärreds IF följer Sk FF rekommendationer
2020-10-29 08:40

I går beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Skåne län. Följande gäller för fotbollsidrotten i Skåne efter ett förtydligande från FHM och Riksidrottsförbundet fram till och med den 17 november:


·       Avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.


·       Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.


Uppskjutna matcher


SvFF har beslutat att skjuta upp samtliga matcher fram till den 17 november där lag från Region Skåne är delaktiga (undantaget matcher i OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra). 


Fortsatt max 50 vid allmänna sammankomster i Skåne


Länsstyrelsen i Skåne län har beslutat att hålla fast vid ett publiktak på 50 personer och det gäller för alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Skåne, inklusive fotbollsmatcher. Inskränkningen gäller t o m den 30 november. Det undantag för sittande publik om max 300 personer, som regeringen beslutat om och som annars börjar gälla den 1 november, kan tills vidare alltså inte tillämpas vid fotbollsmatcher som arrangeras i Skåne.

 

Kansliet
2020-10-28 16:58

Kansliet arbetar nu i största mån hemifrån på grund av rådande situation med    covid-19.

Vi är fortfarande tillgängliga på mail info@bjarredsif.se och på telefon

Christel 0725-454040

Titti 0727-406040

 

Vår nr 1
2020-10-19 17:58
Fotograf: Peter Lindberg

Kul att ha dig här Simon Ågren, målvakt i Bjärreds IF. Hur känns det efter första matchen i kvalet?

Individuellt tycker jag att det är väldigt bra, känns som att jag är i väldigt fin form inför avslutningen av säsongen. Som lag behöver vi däremot prestera betydligt mycket bättre än vad vi gjort i de senaste två matcherna, känns inte riktigt som vi kommit upp i den nivån som både vi kan och som behövs.


Berätta om din fotbollsbakgrund!  

Har spelat fotboll i princip hela livet. Började som sexåring i Bunkeflo FF, som senare blev till LB07 där jag var en väldigt målfarlig anfallare. Runt tio års ålder blev det istället att vakta målet, vilket jag fortfarande gör idag. Efter 11 år i LB07 blev det istället Malmö FF i ett år och sedan Bjärreds IF.

 

Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Fick möjligheten att fortsätta min utveckling i Malmö FF, samtidigt som jag fortfarande spelade matcher med LB07 A-lag. Efter att ha fått lite för lite speltid under början av säsongen föreslog den gode Mikael Brandrup, som då också var tränare i Malmö FF, att jag kunde fortsätta träna med Malmö FF samtidigt som jag spelade matcher för Bjärreds IF. Efter den säsongen kände jag att det var rätt att fortsätta i Bjärreds IF där jag hade många kompisar, samtidigt som jag kände ett förtroende från tränarna.

 

Du framstår lite som en galning med alla dina förberedelser innan matcher. Din mor slängde en av dina matchhanddukar, hur kändes det? Kan du berätta om alla saker du gör innan matcher?

Haha, incidenten med min matchhanduk irriterar mig fortfarande, så många vinster den har varit med om under åren… Förberedelserna innan match tar jag på väldigt stort allvar. Måste alltid tejpa fingrarna och handlederna, värma upp i speciella kläder, kolla hur planen ser ut och alltid äta en banan innan matchstart. Listan kan nog göras ännu längre, men den tiden har vi nog inte.

 

Har du alltid spelat målvakt? Eller har du spelat på andra positioner också?

Som jag nämnde tidigare var jag en väldigt målfarlig anfallare med riktigt vassa målgester, men alla sagor har sitt slut. Målvaktspositionen kändes helt rätt från början och passade mig ännu bättre än att vara anfallare.

 

Du jämförs ständigt med Evertons Jordan Pickford, ibland några blunders och ibland en jävla mur. Hur känner du kring jämförelsen och kan vi förvänta oss mursimon i den kommande kvalmatchen?

Gillar faktiskt jämförelsen med Jordan Pickford, brukar kolla rätt mycket på just hans moderna spelsätt med bra fötter och ett offensivt målvaktsspel. Att det däremot blir några få misstag över en säsong från oss båda är nog för att vi får ta ett stort ansvar i försvarsspelet och speluppbyggnaden, vilket jag hellre gör än att stå på linjen och bara rädda bollar. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att bidra med mycket i vårt spel och samtidigt försöka hålla någon nolla till!

 

Du kan vara en av Bjärreds största vinnarskallar och också en av de gnälligaste på träningarna ihop med John, Tim och Mackan. Vem skulle du helst vinna över på en träning och vem svider mest att förlora mot?

En av de största vinnarskallarna under träningarna är jag absolut, kanske också den gnälligaste eftersom domarna på träningarna alltid dömer emot mitt lag… Svårt och säga vem jag helst skulle vinna över, tror det är ganska så jämt mellan alla tre, samtidigt tror jag inte någon av dem har slagit mig på någon träning, så svårt att uttala mig vem det svider mest att förlora mot.

 

Eleganten gjorde ett jävla mål mot dig på en träning som också var avgörande. Han fick ett inlägg och lyckades skottfinta ner dig på marken. Efter det kastar han sig bakåt och klackar den över dig in i mål. Hur kändes det att släppa in ett mål i ett sådant prekärt läge?

Haha, Eleganten är alltid bra på att krydda sina historier! Vad jag vet stod jag på fötterna tills jag var tvungen att slänga mig bakåt för att rädda bollen som han på något konstigt sätt fick en träff på från ett inlägg. Varken någon skottfint eller klack var det frågan om, snarare en gåva från Gud till Eleganten! Eleganten har själv koll på hur många gånger jag har slagit honom under träningarna, så det var inga problem för min del att bjuda tillbaka för en gångs skull.

 

Jag vill ändå säga att du har gjort en riktigt bra säsong med 5 hållna nollor. Vad tror du är nyckeln till framgång och varför tror du Bjärred ibland underpresterar?

Jag tror att vi spelar som bäst när vi inte sätter någon press på oss själva, när vi håller oss till vårt spel och samtidigt tar för oss från första början. I år har det varit väldigt speciellt med bara enkelmöten, vilket jag tror har missgynnat oss i serien där vi haft en väldigt jämn nivå med väldigt få underprestationer i vårt spel. Alla lag har alltid en sämre period över ett år, vilket jag tror vi kommer vända på i de sista två kvalmatcherna!

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Är inte så bra på hemligheter, tror både familj och vänner har koll på det mesta.

 

Hur laddar du inför en match dagen innan?

Dagen innan brukar det inte vara några särskilda förberedelser, mest bara äta och dricka rätt. På matchdagen däremot är jag noga med förberedelserna, minst 9-timmars sömn och en bra frukost, samt en promenad för att komma igång i kroppen innan man packar väskan och ser till så att allt är med. Svårare än så är det inte.

 

Vad tror du om chanserna att ta oss upp i division 3?

Jag tror fortfarande vi har goda chanser till att ta oss upp i division 3, trots en tråkig 0-1 förlust senast. En vinst på söndag så ser det bra ut igen, känns som alla kan slå alla i denna kvalgruppen i år.

 

Slutligen, några snabba frågor

 

Raheem Sterling eller John?

Som City supporter måste jag säga Sterling, trots att jag har en hatkärlek för John!

 

Myskväll eller utekväll?

Myskväll utan tvekan

 

Långskott eller spelmål?

Långskott

 

Straffräddning eller frilägesräddning?

Straffräddning, alla dagar i veckan!


Det digitala rabatthäftet
2020-10-16 10:52

Var med och stötta Bjärreds IF genom att köpa vårt digitala rabatthäfte (från Deelo) med erbjudande från fler än 30 företag. Mest lokala men även nationella, se alla rabatter här. Kostnad endast 200 kr och du har alltid rabatthäftet med dig i mobilen. Rabatthäftet är aktivt 1/10 t.o.m. 28/2, sedan förnyas rabatterna och du kan köpa ett nytt häfte för nästa period.

Klicka här så kommer du direkt till Deelo´s webbshop där du registrerar dig för att sedan kunna köpa häftet. När du handlat ditt rabatthäfte, laddar du ner appen Deelo rabatthäfte och du får tillgång till rabattkoderna som du visar i butiken.

Vem som helst kan köpa häftet så dela gärna länken till släkt och vänner.

Lycka till och tack för att ni stöttar Bjärreds IF!

 

Har du problem, ring Dannie på Deelo, 070-331 36 77 så hjälper han dig. Kvalmatch på lördag
2020-10-08 11:45
Efter förlust i sista omgången för våra herrar där vi slutade på en 3:e plats, väntar nu kval mot Råå IF, Lunnarps BK och Gärsnäs AIS. Första matchen är nu på lördag den 10/10 mot Råå IF (fortfarande publikfritt på IP som gäller), sedan är det två borta matcher. Mycket står på spel då det bara är vinnaren som går upp i 3:an.
Information gällande granulat
2020-10-07 08:15

Kommunen och Bjärreds IF informerar om granulatet från konstgräsplanerna på Borgeby IP.
Årets bästa 90 minuter
2020-09-28 13:19

På förhand den mest hajpade matchen såhär långt. En vinst skulle ta Bjärred förbi Borstahusen i serien. Avspärrning runt hela planen och alla minns fortfarande den hårda batalj som handlade om uppflyttning/nedflyttning för två år sedan.


Matchen drar igång och båda lagen är taggade. Borstahusen väljer fler långa alternativ medan Bjärred försöker hitta lösningar på marken. Efter bara en minut spelar Eleganten in bollen på Tim som skjuter, skottet blockeras och Tim vänder upp serverar ett fint läge för Nordenman, Nordenman drar till och skottet går i ribban. 4 minuter senare var det dags igen. Eleganten spelar fram Nordenman på djupet som slår in en passning mot Rune som blir helt frispelad. Rune slår till på ett men målvakten i Borstahusen gör en riktigt fin räddning. Bjärred fortsätter mata på och vinner de flesta långbollarna som Borstahusen slår. I den 30 minuten fälls Rune en bit utanför straffområdet, frispark ges och Rune ställer upp för avlossning. Rune får till en riktig pärla som dyker snyggt nere i det vänstra hörnet och Bjärred får äntligen jubla. 1-0 står sig också till halvtid och Bjärred var betydligt vassare. Borstahusen har egentligen bara en chans som Simon snyggt räddar ut till hörna.


Andra halvlek drar igång och Bjärred lägger sig lite lägre i försvarsspelet. Men halvleken ska ändå chansmässigt vara till Bjärreds fördel. Tio minuter in får Tim bollen i en omställning, han löper med bollen längs vänsterkanten och slår in den till Nordenman som hittar Rune på högersidan. Rune skottfintar på en glidtacklandes försvarare och vänder in på sin vänsterfot, tyvärr blir skottet inte lika bra som skottfinten. 5 minuter senare får Nordenman en boll på djupet, han blir våldsamt nerdragen men situationen frias av domaren trots att linjedomaren vinkar på något. Domaren går då dit och snackar med linjedomaren och står fast vid sitt beslut att båda drar i varandra lika mycket. Av bilderna att visa i efterhand ska Bjärred ha frispark och Borstahusen ska spela sista halvtimmen med en man mindre. Tyvärr har vi inte domaren med oss denna gång heller och spelet fortsätter. Bara 2 minuter senare är det dags igen, Rune vinner bollen på mitten och spelar den till Elefanten, Mackan springer helt fri på vänsterkanten men Elefanthjärnan väljer det svåra alternativet och hittar Nordenman på djupet. Nordenman avslutar på ett och Målvakten får återigen göra en högklassig räddning. Borstahusen har inte mycket att komma med framåt, de försöker med långa inkast men Bjärred håller stenhård markering. I 85:e minuten får Rune bollen på vänsterkanten och spelar in till en fristående Tim. Nästan samma läge som Rune fick i första och Borstahusens målvakt ska nog vara med i diskussionerna om MOTM… Han gör nämligen en benparad och räddar även detta läget.


Det är otroligt tungt att Bjärred nu ligger tvåa i tabellen inför sista matchen. Det grämer många Bjärredshjärtan att FK Besa får in ett kvitteringsmål på övertid i den andra omgången. Nu leder Besa med 1 plus i målskillnad och fler gjorda mål..


Men, det som är tjusningen med med fotboll och tävlingsidrott är att det är inte över förrän "the fat lady sings" Nu ska vi samla kraft och ha en bra träningsvecka för att sedan ge allt i sista matchen borta mot Fortuna. Vi har det fortfarande i egna händer, det gäller bara att göra lite mål på söndag.


MOTM – Ekan (enligt omröstning vid korvgrillen) Otroligt brytningssäker och viktig i uppspelen. Det ska också nämnas att Oskar Nordenman är inblandat i mycket offensivt och även visar uppoffrande defensivt arbete.


MKI – John (enligt omröstning vid korvgrillen) Nästan hundraprocentig i nickduellerna. 

KM inställt 2020
2020-09-24 12:53
Pga. den rådande situationen med Covid-19  så ställer vi in årets KM och tar nya tag nästa år istället.       


  
Vår nr 3
2020-09-23 15:42
Sedan gammalt, när Erik dribblar faller motståndarna.
Efter en kort...... paus så återkommer Bjärreds kommunikationsavdelning med en intervju med vice kapten Erik Wikermark

Extremt kul att ha vice kapten här, hur känns det så här långt i serien?
Det känns bra, över förväntan faktiskt. Vi siktade på att etablera oss som ett mittenlag men nu är vi med och fajtas i toppstriden. Vi har dock kvalitéer som inget annat lag i serien kan mäta sig med men jag trodde att vår aningen ringa ålder skulle vara oss mer till last än vad den har varit.

Berätta om din fotbollsbakgrund!

Spelat i Bjärreds IF sedan jag var 5 år gammal. Satsat otroligt mycket till en början men det avtog något när jag var 15-19. Nu har jag dock fått en nytändning och tycker att fotboll är roligare än aldrig förr. 

 

Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Bodde i Bjärred så det var väldigt naturligt. 

 

Du är inte så intresserad av att titta på fotboll.. Hur kommer det sig?

Intresserad och intresserad, följer Malmö FF och allsvensk fotboll men ser inte charmen med varken PL, Serie A, La Liga eller Bundesliga. Känner inga känslor för internationella fotbollslag och jag tycker inte att det är tillräckligt kul att kolla på fotboll för att jag ska kunna njuta av spelet. 

 

Du har spelet både innermittfältare och mittback, vilken position föredrar du?

Mittback är roligt då jag alltid får vara rättvänd. Ibland saknar jag solorusherna och att få vara med och göra mål men med det spelet vi har i Bjärreds IF är mittback en otroligt rolig position. Mina lagkamrater är också skickliga på att täcka upp när jag får feeling och vill följa med upp i anfall. 

 

Många jämför dig med Benficas bollskickliga mittback Ruben Diaz, han är jagad av flera storklubbar. Du har själv varit på väg bort men valde att stanna. Hur ställer du dig till jämförelsen och hur länge kan Bjärred förvänta sig att få ha dig kvar?

Ingen aning vem Ruben Diaz är men ja, jag skulle säga att min främsta kompetens som mittback är att jag är bollskicklig och följsam. Spelar för laget och älskar mina lagkamrater, så länge majoriteten av dom är kvar kommer jag också vara kvar i Bjärreds tröjan. Sen om plugget gör att jag flyttar på mig är en annan femma. 

 

“The curse of Ekan” bröts efter vinsten mot Västra Karup, hur ställer du dig till förbannelsen? Är det skrock eller finns det någon sanning i det?

Säger nog mer om John än om mig. I svåra matcher där mycket står på spel börjar gubbavaden svika och då får jag kliva in som lagkapten. Aningen otacksam position att komma in i men det var skönt att förbannelsen bröts mot Västra Karup. 

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Familj och vänner vet det mesta om mig, inga hemligheter där. 

 

Hur laddar du inför en match?

Kör på konceptet att jag inte får vara alltför förberedd, då låser det sig. Gärna någon timme för lite sömn så att jag är lite ettrig och inte så cool-lugn som jag brukar vara. På morgonen vill jag ha en svart kopp kaffe, en fyllig frukost och att Rune lånar ut sina benskydd till mig. 

 

Vad tror du om matchen på torsdag mot Borstahusen?

Borstahusen är ett bra och välorganiserat lag. Det gäller att vi följer vår matchplan till punkt och pricka för att vi ska kunna knipa tre pinnar. 

 

Slutligen, några snabba frågor

 

Kevin De Bruyne eller John?

John 

 

Myskväll eller utekväll?

Utekväll

 

Långskott eller spelmål?

Spelmål

 

Vinna en nickduell eller vinna en löpduell?

Nickduell är mer ovanligt så det är en större bedrift. 


Stabilt......ja stundtals i alla fall.
2020-09-22 14:33
Ny match mot på förhand tippade topplaget Åstorp.
Inför matchen så var vi sex lag som gör upp om de tre medaljplatserna i serien. Vid vinst så skulle vi kunna hänga av Åstorp och det skulle bara vara fem lag kvar inför de sista två omgångarna.

Den första kvarten känns Bjärred som det hetare laget som skapar ett par heta avslut på mål. Åstorp försöker mest slå långt på deras stora anfallare medan Bjärred försöker att spela bollen. Åstorps taktik fungerade sådär då deras anfallare blev totalt uppäten av Elefanten. Efter dryga 20 minuter får Åstorp en frispark i ett halvfarligt läge. När Bjärred sätter upp muren är Åstorp kvicktänkta och slår en boll in och frispelar två spelare mot Simon. Fanns inte mycket för Simon att göra och 1-0 Åstorp är ett faktum. Därefter så blir vi svajiga i vårt spel och vi hoppas det blir en lärdom för framtiden......Det blev mycket high chaparall fotboll och många korta anfall för båda lagen. Det skulle dröja till precis innan halvtid innan Bjärred kom på rätt köl igen och fortsatte med det vägvinnande spel man hade första kvarten.

I andra halvlek var det ett helt nytt Bjärred, Åstorp fick i princip tillträdesförbud på Bjärreds planhalva. Efter bara 5 minuter får Onta bollen en bit utanför straffområdet. Där får han stå ostört och ta några meter med bollen. Ska han skjuta därifrån? Blir det inlägg? Onta tar sats, drar på och bollen lämnar foten som en projektil. Bollen var menad för nätmaskorna och Åstorps målvakt var fullkomligt chanslös. Efter kvitteringen fortsatt Bjärred att trycka på och det skulle ge resultat. Bara 5 minuter senare får Nordenman bollen och viker in från högerkanten. Han drar på med vänstern och bollen seglar över målvakten i det bortre hörnet. 2 minuter senare var det dags igen. Tim F får bollen i straffområdet och drar till, skottet blockeras men han får en chans till och tåfisar in den. 1-3 Bjärred och även en fin salsadans bjöds vi på av vår anfallsduo. Var det slut här? Nej då, målfesten skulle fortsätta.... I den 65:e minuten får Bjärred en frispark en bit utanför straffområdet. Mackan ser ut att slå inlägg men lurar alla och går på skott. Skottet letar sig in i det vänstra hörnet efter minst 3 studsar och 1-4 till Bjärred. 4 mål på femton minuter är inte dåligt! Åstorp tappar tron på sig själva och åker på en oturlig utvisning. Matchen tappar tempo men det skulle ändå komma ett mål till. Felix får bollen på djupet och placerar snyggt in slutresultatet 1-5. Sista delen av matchen går Felix ner som mittback där han lyckas vinna två nickdueller och en helt onödig men snygg glidtackling mot Åstorps gigant. Otroligt kul att se sådan spänst från vår otroliga Felix som verkar kunna spela överallt. Det fanns mycket godis att ta med sig från andra halvlek och grädde på moset är kanske Mackans 30 minuters inhopp med 1 mål och två assist.

Nu blir det omladdning och fullt fokus inför torsdagens batalj mot seriefavoriterna och tillika serieledarna Borstahusen.

MOTM - Tim F (enligt Micke) Farlig när han får bollen och kommer ner fint i uppspelsfasen.

MKI - Elefanten (enl Eleganten) Elefantig i duellerna och vinner mycket boll i första halvlek.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P09, 25/10 23:25 
Senior, 21/10 21:00 
Senior, 16/10 17:14 
Senior, 27/09 19:06 
 
Våra sponsorer 2020