Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds IF
Fotboll

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM
KM inställt 2020
2020-09-24 12:53
Pga. den rådande situationen med Covid-19  så ställer vi in årets KM och tar nya tag nästa år istället.       


  
Vår nr 3
2020-09-23 15:42
Sedan gammalt, när Erik dribblar faller motståndarna.
Efter en kort...... paus så återkommer Bjärreds kommunikationsavdelning med en intervju med vice kapten Erik Wikermark

Extremt kul att ha vice kapten här, hur känns det så här långt i serien?
Det känns bra, över förväntan faktiskt. Vi siktade på att etablera oss som ett mittenlag men nu är vi med och fajtas i toppstriden. Vi har dock kvalitéer som inget annat lag i serien kan mäta sig med men jag trodde att vår aningen ringa ålder skulle vara oss mer till last än vad den har varit.

Berätta om din fotbollsbakgrund!

Spelat i Bjärreds IF sedan jag var 5 år gammal. Satsat otroligt mycket till en början men det avtog något när jag var 15-19. Nu har jag dock fått en nytändning och tycker att fotboll är roligare än aldrig förr. 

 

Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Bodde i Bjärred så det var väldigt naturligt. 

 

Du är inte så intresserad av att titta på fotboll.. Hur kommer det sig?

Intresserad och intresserad, följer Malmö FF och allsvensk fotboll men ser inte charmen med varken PL, Serie A, La Liga eller Bundesliga. Känner inga känslor för internationella fotbollslag och jag tycker inte att det är tillräckligt kul att kolla på fotboll för att jag ska kunna njuta av spelet. 

 

Du har spelet både innermittfältare och mittback, vilken position föredrar du?

Mittback är roligt då jag alltid får vara rättvänd. Ibland saknar jag solorusherna och att få vara med och göra mål men med det spelet vi har i Bjärreds IF är mittback en otroligt rolig position. Mina lagkamrater är också skickliga på att täcka upp när jag får feeling och vill följa med upp i anfall. 

 

Många jämför dig med Benficas bollskickliga mittback Ruben Diaz, han är jagad av flera storklubbar. Du har själv varit på väg bort men valde att stanna. Hur ställer du dig till jämförelsen och hur länge kan Bjärred förvänta sig att få ha dig kvar?

Ingen aning vem Ruben Diaz är men ja, jag skulle säga att min främsta kompetens som mittback är att jag är bollskicklig och följsam. Spelar för laget och älskar mina lagkamrater, så länge majoriteten av dom är kvar kommer jag också vara kvar i Bjärreds tröjan. Sen om plugget gör att jag flyttar på mig är en annan femma. 

 

“The curse of Ekan” bröts efter vinsten mot Västra Karup, hur ställer du dig till förbannelsen? Är det skrock eller finns det någon sanning i det?

Säger nog mer om John än om mig. I svåra matcher där mycket står på spel börjar gubbavaden svika och då får jag kliva in som lagkapten. Aningen otacksam position att komma in i men det var skönt att förbannelsen bröts mot Västra Karup. 

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Familj och vänner vet det mesta om mig, inga hemligheter där. 

 

Hur laddar du inför en match?

Kör på konceptet att jag inte får vara alltför förberedd, då låser det sig. Gärna någon timme för lite sömn så att jag är lite ettrig och inte så cool-lugn som jag brukar vara. På morgonen vill jag ha en svart kopp kaffe, en fyllig frukost och att Rune lånar ut sina benskydd till mig. 

 

Vad tror du om matchen på torsdag mot Borstahusen?

Borstahusen är ett bra och välorganiserat lag. Det gäller att vi följer vår matchplan till punkt och pricka för att vi ska kunna knipa tre pinnar. 

 

Slutligen, några snabba frågor

 

Kevin De Bruyne eller John?

John 

 

Myskväll eller utekväll?

Utekväll

 

Långskott eller spelmål?

Spelmål

 

Vinna en nickduell eller vinna en löpduell?

Nickduell är mer ovanligt så det är en större bedrift. 


Stabilt......ja stundtals i alla fall.
2020-09-22 14:33
Ny match mot på förhand tippade topplaget Åstorp.
Inför matchen så var vi sex lag som gör upp om de tre medaljplatserna i serien. Vid vinst så skulle vi kunna hänga av Åstorp och det skulle bara vara fem lag kvar inför de sista två omgångarna.

Den första kvarten känns Bjärred som det hetare laget som skapar ett par heta avslut på mål. Åstorp försöker mest slå långt på deras stora anfallare medan Bjärred försöker att spela bollen. Åstorps taktik fungerade sådär då deras anfallare blev totalt uppäten av Elefanten. Efter dryga 20 minuter får Åstorp en frispark i ett halvfarligt läge. När Bjärred sätter upp muren är Åstorp kvicktänkta och slår en boll in och frispelar två spelare mot Simon. Fanns inte mycket för Simon att göra och 1-0 Åstorp är ett faktum. Därefter så blir vi svajiga i vårt spel och vi hoppas det blir en lärdom för framtiden......Det blev mycket high chaparall fotboll och många korta anfall för båda lagen. Det skulle dröja till precis innan halvtid innan Bjärred kom på rätt köl igen och fortsatte med det vägvinnande spel man hade första kvarten.

I andra halvlek var det ett helt nytt Bjärred, Åstorp fick i princip tillträdesförbud på Bjärreds planhalva. Efter bara 5 minuter får Onta bollen en bit utanför straffområdet. Där får han stå ostört och ta några meter med bollen. Ska han skjuta därifrån? Blir det inlägg? Onta tar sats, drar på och bollen lämnar foten som en projektil. Bollen var menad för nätmaskorna och Åstorps målvakt var fullkomligt chanslös. Efter kvitteringen fortsatt Bjärred att trycka på och det skulle ge resultat. Bara 5 minuter senare får Nordenman bollen och viker in från högerkanten. Han drar på med vänstern och bollen seglar över målvakten i det bortre hörnet. 2 minuter senare var det dags igen. Tim F får bollen i straffområdet och drar till, skottet blockeras men han får en chans till och tåfisar in den. 1-3 Bjärred och även en fin salsadans bjöds vi på av vår anfallsduo. Var det slut här? Nej då, målfesten skulle fortsätta.... I den 65:e minuten får Bjärred en frispark en bit utanför straffområdet. Mackan ser ut att slå inlägg men lurar alla och går på skott. Skottet letar sig in i det vänstra hörnet efter minst 3 studsar och 1-4 till Bjärred. 4 mål på femton minuter är inte dåligt! Åstorp tappar tron på sig själva och åker på en oturlig utvisning. Matchen tappar tempo men det skulle ändå komma ett mål till. Felix får bollen på djupet och placerar snyggt in slutresultatet 1-5. Sista delen av matchen går Felix ner som mittback där han lyckas vinna två nickdueller och en helt onödig men snygg glidtackling mot Åstorps gigant. Otroligt kul att se sådan spänst från vår otroliga Felix som verkar kunna spela överallt. Det fanns mycket godis att ta med sig från andra halvlek och grädde på moset är kanske Mackans 30 minuters inhopp med 1 mål och två assist.

Nu blir det omladdning och fullt fokus inför torsdagens batalj mot seriefavoriterna och tillika serieledarna Borstahusen.

MOTM - Tim F (enligt Micke) Farlig när han får bollen och kommer ner fint i uppspelsfasen.

MKI - Elefanten (enl Eleganten) Elefantig i duellerna och vinner mycket boll i första halvlek.

Runes morgon och Gullers pånyttfödd!!!!!
2020-09-18 08:52
Domaren blåser igång, det syns tidigt att Bjärred vill styra matchen. Bjuvstorp försöker initialt spela bollen på marken men ett högt presspel från Bjärred gör det svårt för Bjuvstorp. I minut 13 jobbar Tim F stenhårt tillbaka en förlorad boll som sedan Gullers kan spela fram till Rune på djupet. Rune är som vanligt kylig i friläget och placerar in 1-0. 7 minuter senare drar Eleganten snyggt förbi några spelare och passar återigen fram Rune. Rune visar klass och “Messichippar” bollen förbi målvakten. 2-0 var ett faktum och blev också resultatet till halvtid.

Bjärred var fast beslutna att inte låta detta bli en spännande match. 10 minuter in på andra halvlek får John bollen på mittfältet och slår en långboll över försvarslinjen, Gullers visar mod och blir nerknuffad i duellen. Straff till Bjärred och Rune kliver fram för att fullborda sitt hattrick. Återigen gör Rune inga misstag och 3-0 till Bjärred. 
Efter det tredje målet fanns det inte mycket att snacka om, Bjärred fortsatte att trycka på. Efter en duell dimper bollen ner framför Gullers som slår till på halvvolley. Bollen ser ut att gå över men istället får den en magisk dykning neråt. Otroligt kul för Gullers att äntligen få göra mål och det kan vara säsongens näst snyggaste mål hittills. 
Sista målet skulle Tim F få sätta dit och det gjorde han med stil. Han får en boll på djupet som han drämmer till. Rykten går att han siktade nere i det bortre hörnet, men resultatet blev raka motsatsen. 5-0 blev slutresultatet, skönt med en komfortabel seger!
Skönt att kunna bjuda gamla spelare som Hamid, Fredde, Tobbe J och Robin på denna söndagskaramell.

Extremt roligt att Oskar Jönsson går in och tar kaptensbindeln med stil.

MOTM- Rune (enligt Micke och John)

Fullbordade ett hattrick och tar även för sig och visar ledarskapskvalitéer.


MKI- Axel S (enligt Micke och John)

Får spela på en ny position och gör det galant.


Edvin Lilja i P06 sålde flest grillpåsar i Juli (och Juni) !!
2020-08-28 12:00

I juli körde vi andra försäljningsomgången av grillpåsar från Borgeby Fågel & Vilt. Det lag som sålde flest påsar var vårt A-lag, medan Edvin Lilja P-06 återigen kammar hem första priset för individuellt flest sålda grillpåsar, ett presentkort på 500kr sponsrat av Stadium på Nova Lund. Stort grattis Edvin och tack alla för ert engagemang!!

 

I slutet av September har vi en fantastisk möjlighet att tjäna in betydande intäkter (100% kick-back) till Bjärreds IF och vi hoppas att ni alla taggar till extra. Mer info följer.  

Onödigt spännande!
2020-08-28 11:51
Det fanns extremt lite att klaga på innan matchen, perfekt fotbollsväder och när till och med vår mest kräsna plangranskare ger gräsmattan 9 av 10 i betyg var förutsättningarna otroligt bra. Det märktes dock, redan på uppvärmningen, att något inte var 100%. Skulle Bjärred åka en timme och 15 minuter för att torska? Svaret är nej, men det skulle bli en spännande batalj.

Bjärred inledde matchen med ett onödigt bolltapp av John som höll på att bli en farlig målchans för Örkelljunga. Då planen redan fått en nia i betyg var det svårt för John att hitta någon ursäkt. Detta gjorde Bjärred nervösa i uppspelsfasen och det tog ett tag innan Bjärred började hitta rätt. Så fort Bjärred drev upp bolltempot hade Örkelljunga inte mycket att sätta emot. Bjärred hade en del fina kombinationer som ledde till lägen och efter en fin hörnvariant trycker Mackan dit 0-1, kul att få utdelning på det vi tränat på. Bjärred fortsätter mata på och vågar också mer i spelet. I minut 42 tar Eleganten bollen på egen planhalva, driver förbi 5 spelare likt Anja Pärsson i storslalom, han sätter sen en fin passning till Rune som tagit en öppnande djupledslöpning. Rune gör inga misstag i avslutet och placerar fint in 0-2 till Bjärred. Precis innan halvtidsvilan vänder Rune bort en försvarare och serverar Gullers ett fint läge. Örkelljungas målvakt gör dock en otroligt fin räddning och 0-2 står sig.

I andra halvlek fortsätter Bjärred att spela men det dröjer inte länge förrän Örkelljunga lyckas reducera efter ett misstag av Simon. Bjärred blir nervösa och är mer rädda för att tappa ledningen än att försöka utöka den. 15 minuter senare händer det som inte får hända. Många förlorade 50/50 dueller på vägen och ett inlägg, som touchar en bjärredsförsvarare, ställer till det. Avslutet går dock inte att klaga på, en sidobicykleta stenhårt förbi Simon. Efter kvitteringen ändrar Bjärred sitt nervösa spel och vågar mer igen. Många Bjärredsspelare ger mycket energi och det syns att fler spelare tar ett större ansvar. Kort efter kommer Mackan förbi med sin klassiska sulfint, han passar John som lyckas chipskjuta den mot bortre krysset, målvakten lyckas dock tippa den till hörna. Med tio minuter kvar lyckas Tim F sätta dit det förlösande 2- 3 målet och en stor lättnad infann sig. Men det var inte över än, Örkelljunga lyfte mer och Bjärred spelade fler långa bollar. Slutskedet av matchen gav rejäla flashbacks till klassiska tipsextra matcher på sent 80 tal mellan Wimbledon och Chelsea där det bjöds på en rejäl brunkar fotboll. Örkelljunga klarade tyvärr inte av att avsluta matchen på ett snyggt sätt. Ett rött kort kom när Eleganten blev fult nersparkad på mittplan, bara minuter senare borde en till spelare blivit utvisad efter en armbåge helt oprovocerat på vår kära Vinnie Jones kopia Tim A. 
OVÄRDIGT sätt att avsluta denna batalj men glädjande att Bjärred tar sin andra raka bortavinst. 

MOTM – Tobias A aka Eleganten (Enl Sportbladet) Det var svårt idag men Eleganten hade en fin assist och var viktig i uppspelsfasen. 

MKI – Axel Sandin (Enl Diego Simeone) Aggressiv i presspelet hela matchen och vinner mycket boll. 
Uppdatering Covid-19
2020-08-14 10:57

Bjärreds IF följer fortsättningsvis riktlinjer och rekommendationer från Svenska fotbollsförbundet. Här kommer en påminnelse avseende publik vid matcharrangemang. 


Fokus är att bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på̊ ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. 


Nedan är en kopia av utskicket från Borgeby FK.  


Det här gäller generellt.


 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn sedan insjuknandet. 
 • Det finns goda möjligheter att tvätta händerna. 
 • Trängsel mellan människor undviks.  
 • Vid resor till och från match ska Folkhälsomyndighetens rekommendationer för resande följas. 
 • Ombyte och dusch görs hemma.
 • Dela inte vattenflaskor, handdukar, kläder etc. 
 • Handhälsning och kramar, vid t.ex. målfirande, bör undvikas.

Det här gäller vid genomförande av matcharrangemang, både vid tävlings- och träningsmatcher, både senior och ungdom.


 • Fortsatt förbud mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar. All publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare, funktionärer och, i förekommande fall media) ska vara på plats.

Bjärreds IF bedömer att vi i dagsläget inte har möjlighet att säkerställa de krav som behövs för att kunna möjliggöra publik vid offentlig tillställning. 


Det här gäller vid träningsverksamhet, både senior och ungdom.


 • Sedvanlig träningsverksamhet bör genomföras som planerat.
 • Antalet personer i och kring träningen bör begränsas och även där undanber vi oss publik, t.ex. föräldrar.
 • Aktiviteterna anpassas vid behov för att minimera riskerna för smittspridning. 
 • Tvätta händerna ofta och undvik att ta sig i ansiktet. 
Seriestart Bjärreds IF seniorlag
2020-07-31 12:58
Idag fredag tar vårt seniorlag emot Glumslövs FF på hemmaplan då det äntligen är dags för seriespel detta annorlunda fotbollsår. 

Vi har frågat vår huvudtränare Micke Branderup om hans förväntningar: 

"I år spelar Bjärreds IF en enkelserie, vilket medför en extra nerv i varje match. Det gäller verkligen att man gillar och är beredd på att tävla 90 minuter i varje match. Vi har haft förmånen att få behålla stora delar av truppen samt fyllt på med några yngre underifrån. Truppen består till 75 procent av samma spelare som för två år sedan vann U19 DM. Alla har i princip ingått i seniortruppen de senaste tre åren, men det är först i år som dom flest av dom formellt är seniorer. Spelarnas ambition är att hamna på övre halvan av tabellen i år". 

Det hade självklart varit roligt om matchen kunde inramas av publik, men i linje med rekommendationerna från SkFF och FHM måste vi tyvärr meddela att ingen publik får närvara. Kiosken och grillen är följaktligen även stängda. 

Vi kommer testa att streama matchen live. Läs mer och ladda ner appen här: https://minfotbollinfo.svenskfotboll.se/

Önskar ni betala "entréavgift" eller på annat sätt stötta vår verksamhet detta år med färre intäktsmöjligheter kan ni Swisha valfritt belopp till Bjärreds IF på 123 198 45 82.  
Bästsäljare i juni
2020-07-16 13:41

Igår besökte vi P06 träning för att dela ut ett presentkort på 500kr till Edvin Lilja som sålde flest grillpåsar i Juni. Grattis och tack Edvin!!

 

Vi passade på att fråga Edvin:

Hur många Borgeby Fågel & Vilt korvar du ätit 😊?  - Ingen aning! Många! Favoriten är Viltkorven.

Hur går försäljningen av den nya grillpåsen? – Enligt plan!

Vad har du för tips till andra för att sälja fler påsar? - Var trevlig, ge inte upp!

 

Försäljning av Juli grillpåse är i full gång. Sista dag för beställning är 24 Juli. Presentkort på 500kr på Stadium till bäste säljaren!

MFF genomför sommarfotbollen
2020-05-27 10:28
MFF GENOMFÖR SOMMARFOTBOLLEN & SOMMARAKADEMIN SOM PLANERAT

Malmö FF:s populära sommarfotboll blir av som planerat 2020. Föreningen har tagit fram tydliga riktlinjer för att undvika smittspridning i samband med fotbollen.


Sommarfotbollen är ett uppskattat inslag bland barn och ungdomar och ett populärt sommarnöje för många fotbollsspelare. Malmö FF har tagit beslutet att sommarfotbollen och sommarakademin 2020 ska genomföras som planerat, men med restriktioner för att undvika smittspridning.

Enligt Folkhälsomyndigheten är det viktigt att barn och ungdomar fortsätter att röra på sig. Myndigheten skriver även att risken för smittspridning inom barn- och ungdomsidrotten är liten under förutsättning att myndighetens råd följs i övrigt.


Malmö FF har därför tagit fram tydliga riktlinjer och förhållningsregler för de ungdomar som deltar på klubbens sommarfotboll: 


– Våra samarbetsklubbar är positiva till den här lösningen och vi märker att det finns ett stort intresse för vår sommarfotboll. För ungdomarna är det här en av sommarens höjdpunkter och vi känner att det är viktigt att erbjuda det här i rådande situation. Naturligtvis med tydliga direktiv baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Per Ågren, sportchef MFF Ungdom.


 • All verksamhet och aktivitet sker utomhus.
 • Träningsgrupperna kommer att bestå av max 20 deltagare och max tre grupper per plan.
 • Första dagen tränar deltagarna i sina privata kläder. Från och med dag två kommer man i de MFF-kläder som delats ut under första dagen. Inget ombyte sker på plats.
 • Toaletter och handfat är tillgängliga för alla. Obligatoriskt att tvätta och sprita händerna innan och efter lunch. Lunch intas utomhus.
 • Ingen publik på eller runt arenan. Förälder och anhörig ombeds att inte närvara mer än vid lämning och hämtning.
 • Ingen större gruppbild kommer att tas. Istället kan det bli aktuellt med ”camp-bilder” i mindre grupper.
 • Inga A-lagsspelare från Malmö FF kommer att skriva autografer under sommarens camper.
 • Samtliga tränare är lokala och antingen verksamma i Malmö FF:s ungdomsverksamhet eller skolakademi.
AVBOKNINGSREGLER

Fram till och med den 1 juni återbetalas hela anmälningsavgiften. Avbokning görs via mejl till sommarfotboll@mff.se.
Efter den 1 juni återbetalas halva anmälningsavgiften till och med en vecka innan lägret.
Hela avgiften betalas tillbaka vid läkarintyg fram till start av lägret.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Senior, 27/09 19:06 
Senior, 23/09 15:15 
Senior, 30/08 21:59 
Senior, 28/08 08:52 
 
Våra sponsorer 2020