Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds IF
Fotboll

Välkomna till lördagens match på Borgeby IP
2019-09-17 16:34
 
MFF sommarfotboll 2019 i Bjärred åter en succé
2019-06-25 13:26
Under midsommarveckan anordnades åter
MFF sommarfotboll i Bjärred, med nästan 200 barn- och ungdomar födda mellan 2004 och 2010.

Vi har fått massor av positiv respons och vi vill tacka alla som deltog (och deras föräldrar för visat förtroende), MFF för ett bra samarbete, våra egna ungdomsledare som tillsammans med MFF ledde passen, Per Ågren och Sven Sjunnesson som höll ihop helheten, Lomma kommun och Rutsborgsskolan för bra service med maten samt vårt kansli som alltid finns på plats och hjälper till.

Tack!
Styrelsen i Bjärreds IF
Anmälan är nu öppen till MFF sommarfotboll 2019 i Bjärred
2019-02-08 15:17
Klicka här för att läsa mer om sommarfotbollen.
Bjärredspelare till Regionalt läger
2019-01-21 07:50

Bjärred IF:s Leopold Lindgren har tagits ut till Svenska Fotbollförbundets Regionala läger för P03 i Jönköping den 18-21 februari. Till samma läger är även Jacob Wallin kallad som reserv.

På lägret är 16 skånska spelare kallade och elva finns på reservlistan om det skulle bli återbud.

På lägret deltar även spelare och instruktörer från Hallands, Västergötlands och Smålands Fotbollförbund samt instruktörer och ungdomsförbundskapten från Svenska FF.

Jacob och Leopold har representerat Bjärreds IF hela sin karriär. 
Assisterande tränare Mattias Olofsson säger såhär om spelarna:
Först vill jag säga att det är riktigt roligt att vårt arbete på ungdomssidan i Bjärred får ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt, sen är jag förvånad över att vi bara har två namn på listan.
Leopold är en duktig mittback med bra karaktär. Han är fysiskt stark och även vår lagkapten. Givetvis finns det en del att jobba med men han är värd denna möjlighet.
Jacob är en spelare som alltid jobbar otroligt hårt för vårt lag. Bra spelsinne och bra fötter. Jacob kan spela på de flesta positioner, men på IP har ni mest sett honom på kanten.

Vi önskar spelarna lycka till och kan stolt konstatera att Bjärreds IF är en bra miljö att utvecklas i. /BIF

Intervju med Johan Wiktor
2018-12-14 13:48

Vi i Bjärreds IF gör många bra saker! En sak som vi känner att vi kan bli ännu bättre på är att dela med oss vad som händer i föreningens olika lag och sektioner. Först ut är en intervju med ordförande Johan Wiktor.


Intervju med Johan Wiktor ordförande i Bjärreds IF:

Hur summerar du säsongen?
Fantastisk säsong där vi jobbat mot våra långsiktiga mål med att erbjuda en av Sveriges bästa fotbollsutbildningar. A-laget klarade målet att stanna kvar i Div 4, efter ett tufft kval, samtidigt med omställningsarbetet att lyfta in våra duktiga ungdomsspelare i A-laget. Genomsnittsåldern i A-laget var ca. 20 år. 

Kan du utveckla?
Klubben tillsammans med Mikael Brandrup A-lagstränare satte en plan inför säsongen att Bjärred skall vara en förening som spelare kan och vill utvecklas i. De flesta spelarna som spelar i vårt representationslag skall komma från våra egna ungdomslag. I Bjärreds IF har vi som förening en modern idé om fotboll som skall attrahera aktiva, ledare, föräldrar och övriga samarbetspartners.


Du nämnde i första svaret att BIF skall vara en ledande ungdomsförening i Sverige, kan du utveckla?
I Bjärreds IF spelar vi fotboll för att det är kul. Glädjen kommer när du känner utveckling. Därför ska vi i ett positivt klimat och med högsta ambition sträva efter mesta möjliga utveckling hos varje individ, utifrån dess förutsättningar. I våra yngre åldrar har vi många spelare och många duktiga ledare och även om vi inte får räkna resultat ser vi att våra lag och ledare håller en bra nivå.

De äldre pojklagen har gjort fantastiska resultat – vad är dina kommentarer om detta?
En viktig framgångsfaktor är att kunna erbjuda en attraktiv fotbollsresa med tydliga mål genom hela resan, där resultatet i den enskilda matchen är det sekundära. Som jag sa innan - om vi utbildar våra spelare på rätt sätt med en gemensam fotbollsfilosofi för såväl ungdomar som seniorer så kommer det att bli bra i slutändan.

I år har detta speglat sig i resultaten i våra äldre pojklag. Jag är är otroligt stolt över att U19 nästa år skall spela i en nationell serie (U19 Div 1) samt att U19 i år vann DM. Våra pojkar födda 2003 har också haft en fantastisk säsong där de haft två lag i seriespel med en trupp på ca 30 killar. Efter en stark höstsäsong så kvalificerade dom sig för U16 Nationell 2019.


Varför är det viktigt att ni har ungdomslag på en hög nivå i seriespel?
Vi vill att utbildningen och verksamheten i Bjärreds IF skall vara så bra så att våra spelare inte behöver söka sig till andra föreningar och därför måste vi kunna kunna erbjuda liknande förutsättningar som ”storklubbarna”. Samtidigt vill vi vara med och bidra till att utveckla morgondagens samhällsbärare, oavsett om de satsar på fotboll, näringsliv eller något annat.


Rent konkret hur ser er satsning på ungdomsverksamheten ut?
I år har vi anställt Sven Sjunnesson som utvecklingschef för ungdomssektionen. Han ansvarar för att alla lagen jobbar mot de riktlinjer klubben satt upp. Han fungerar också som en länk mellan ungdomsledarna och styrelsen. Vi har även tagit beslut i styrelsen om att alla våra 11-manna lag (dvs. lag fr.o.m 15 år) bör ha en extern huvudtränare. Vi har många duktiga ledare bland föräldrarna men när våra ungdomar blir äldre ser vi att de behöver en ny röst.

Är hög nivå det samma som elitsatsning?
Absolut inte, Bjärreds IF är en breddförening där vi vill ge alla våra pojkar/killar möjligheten att utvecklas utifrån vårt uppdrag ”så många som möjligt, så länge som möjligt, så långt som möjligt”. Statistiken visar att många ungdomar slutar vara aktiv idrottsutövare när de börjar gymnasiet. I år har vi därför haft som mål att få igång våra ”youngboys”. Här kan de som bara vill träna en gång i veckan och spela match någon gång fortsätta träffas och spela fotboll.

Att spela fotboll i Bjärreds IF skall vara en skola för livet. Lyckas vi med detta kommer ungdomarna att stanna längre i klubben, engagera sig utöver sitt fotbollsutövande och komma tillbaka till föreningen som engagerade ledare, tränare, styrelsemedlemmar, föräldrar eller samarbetspartner på annat sätt.


Hur ser det ut inför 2019?
Det ser bra ut. Vi är klara med ledarrekryteringar i alla lagen och de flesta åldersgrupperna kör denna veckan sina sista träningar för året. Vissa åldersgrupper har en del nya spelare som tränar med oss och planeringen pågår just nu för vilka serier vi skall delta i 2019 utöver det som redan nämnts ovan.

Något speciellt att hålla koll på 2019?
Givetvis kommer det att bli extra intressant att se hur vi klarar oss i de nationella serierna. Ta därför chansen att komma till Borgeby IP för att titta på våra duktiga ungdomar.

 Andra kvalet avklarat – U19 klara för SvFFs U19 division 1, 2019!
2018-11-19 18:48

I tisdags var det dags för sista matchen i kvalet till SvFFs nya U19 division 1 och efter vinst hemma mot Kristianstad med 2-1 hamnade vi på 2:a plats i kvalgruppen efter Eskilsminne, varav avancemanget var klart. Matchen mot Kristianstad inleddes mycket stabilt och efter 30-35 minuter stod det 2-0. Tyvärr fick motståndarna in en reducering strax för halvtidsvilan, men förutom några mindre farligheter var Bjärreds IF aldrig riktigt hotade i andra halvlek utan tvärtom hade vi chans att istället uttöka ledningen mot slutet.

 

Det känns extra skönt att U19-spelarna fick ta steget upp till nästa nivå då de, som jag tidigare skrivit om, varit starkt bidragande även till att vårt A-lag klarade kvalet till division 4. 

 

Som en del av visionen och våra övergripande mål skall Bjärreds IF kunna erbjuda en så bra utbildning och verksamhet att våra spelare inte behöver söka sig till andra föreningar. När vi nu går in i säsongsplaneringen för 2019 känns det därför mycket bra att vi kan erbjuda utmaningar på matchplanen för U19 och chans för vidare utveckling med matcher mot Lunds BK, Landskrona BoiS, Eskilsminne, Falkenberg, LB07 m.fl samtidigt som flera av spelarna kan ta nästa steg och spela en fortsatt viktig roll även på A-lags nivå.

 

Jag kommer att återkomma med en summering av hela säsongen och föreningen inom kort, men redan nu vill jag passa på att önska lycka till 2019 till hela U19-laget med spelare och ledare i spetsen. 


Stort tack och lycka till!

Johan Wiktor, orförande

 

 

Skånska Mästare i U19 DM-2018
2018-11-19 18:43
Under säsongen 2018 har truppen i Bjärreds IF:s U 19 representerats av spelare födda 01, 00 och 99. Vi har även haft med en del 03:or vid en del matcher. Samtliga spelare födda 01 och senare tillhör vår representationstrupp, där ett  U 19 lag i HJ Div 1 Skåne och ett lag i HA Div 4 Sydvästra ingått. Under 2018 vann U 19 DM och blev Skånska mästare, vann serien för U 19 och kvalade sig till den Nationella div 1 inför 2019. I och med DM vinsten kvalificerade sig laget även till Ligacupen, som pågår under uppehållet. Samtliga U 19-spelare har under 2018 representerat vårt A-lag i div 4 som även 2019 kommer att spela i samma serie.

Årgången har sedan tidigare haft ett lag i den regionala Pojkallsvenskan för U 16.

Provträna gärna hos oss, ring och prata med Mattias Åhnberg  0705-10 66 90 om du är intresserad, välkommen!
Första av två kval avklarat: A-laget klara för division 4, 2019!
2018-10-29 21:03

Fotbollsvänner,

 

I lördags spelades returmatchen mot Borstahusen på Borgeby IP för vårt A-lag. Efter att ha förlorat första matchen på bortaplan med 2-1 var det endast seger som räknades. Efter en trevande inledning gjorde Bjärreds IF först 1-0. Därefter tog Bortsahusen över och med vinden i ryggen hade vi svårt att skapa eget spel. Efter en snabb kontring lyckades vi dock göra 2-0 och vinsten i kvalet kom allt närmre. Tyvärr reducerade Borstahusen strax före halvtidsvilan till 2-1 med ett kanonavslut i krysset och i det läget var det helt jämnt med totalt 3-3.

 

I andra halvlek var Bjärreds IF inledningsvis det starkare laget och efter en tiiltrasslad situation var till sist Calle Geronson sist på bollen och stötte den i mål. Borstahusen försökte därefter skapa chanser men det var först under de 7 minuterna övertid som de lyckades lyfta in bollar i straffområdet och skapa några vassa chanser, men tack vara bra försvar och resoluta ingripande av Simon Ågren i mål höll Bjärreds IF undan matchen ut. Hela laget gjprde en stark insats men förrutom de ovan redan omnämnda bör särskilt hemflugna Steven Lawless samt vår egen Sebastian Söderström på högerbacken få extra beröm.

 

Målet för säsongen var att spela in flera av våra "yngre" spelare samtidigt som några av de "äldre" skulle bidra med rutin. Nu blev resultatet vidare spel i dividion 4 och med ett lag som i genomsnitt har legat på 20 år ser vi med tillförsikt fram emot fortsatt utveckling säsongen 2019.

 

Redan på onsdag tar dock nästa kval vid. Under tre matcher skall vårt U19 lag (som till stor del varit bidragande även i vårt A-lag) försöka kvala sig till den nationella serien för U19 säsongen 2019. Första matchen spelas på onsdag på bortaplan mot Kvarnby kl. 1900. Därefter blir det på lördag 14.00 åter en bortamatch mot Eskilsminne innan vi avslutar på hemmaplan tisdag den 6 november kl. 1900 mot Kristianstad.

 

Stort grattis och lycka till!

Johan Wiktor, ordförande Bjärreds IF

Resultat i kommunmästerskapet
2018-10-22 18:36
GIF Nike tackar för er medverkan i KM i söndags. Tyvärr får Nike behålla pokalen ett år till då de vann med 7-5. Resultatet på de få matcher som vi fick räkna poäng på är följande:

P05 1-1 & 2-0 Nike

F05 1-2 Borgeby

P04 3-0 Nike

P03 2-4 Bjärred

U2 3-0 Nike (WO)

 

Nike: 7p

Bjärred/Borgeby: 5p

P03 på Cup i Varberg
2018-10-17 08:12

P03 har i helgen som gått deltagit i en inbjudningsturnering i Varberg. Andra deltagande lag var bland annat Hammarby och Mjällby. I gruppspelet så vann BIF mot Qviding  för att sedan spela oavgjort mot Mjällby och Kållered. Detta ledde till att laget fick starta tidigt på söndagen med kvalspel 08.00. Efter seger mot Qviding(igen) så vann man kvartsfinalen mot Mjällby med 1-0. I semifinalen väntade Zenit. Zenit vinner matchen med 1-0. Matchen om 3:e pris vinner Bjärred med komfortabla 3-0.

Så här säger ledaren Stefan Tuvebjer om helgen i Varberg: Vi åker upp med en bra känsla efter bra prestationer i både Skåne A och SvA serien. Vi har en bred trupp med duktiga spelare. Tyvärr gick inte gruppspelet enligt plan vilket innebar att vi fick väcka killarna 06.00 på söndagen. Dock visade killarna stort mod och beslutsamhet vilket ledde till att vi gick till semifinal efter att vi klarat av kvalmatcherna. Vi hade extremt slitna spelare efter semifinalen och det gjorde att vi övervägde att inte spela matchen om 3:e pris. Vi och Varberg, som vi skulle möta i matchen om 3:e pris, var de enda lagen som skulle spelat 7 matcher på 48 timmar. Efter gemensam diskussion mellan oss ledare och spelare så togs beslutet att vi skulle spela matchen. Stor grund till beslutet var uttrycket ”fresh legs” som Erik Persson uttryckte det under samlingen. Nu i efterhand kan man konstatera att det var rätt beslut. Killarna visade med all tydlighet att vi var det bästa fotbollslaget i turneringen. Innan turneringen startade så påtalade vi för killarna att vi representerar Bjärreds IF både på och utanför plan. Vi ledare kan med stolthet säga att killarna är mycket goda representanter för Bjärreds IF. Sättet dom behandlar motståndare och domare och inte minst varandra går helt i linje med vad Bjärreds IF står för.

ÅååhBIF 

Nyheter från våra lag
Senior, 30/08 08:07 
Senior, 25/08 14:20 
Senior, 19/08 09:10 
Senior, 15/08 09:23 
 
Våra sponsorer 2019