Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds IF
Fotboll

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM
Bingolotter till Uppesittarkvällen den 23 december
2020-11-18 07:49

Som ni vet har klubben bestämt att en del försäljningsaktiviteter ska genomföras i år för att kompensera intäktsbortfallet från BIF cup osv. Vår nästa aktivitet är försäljning av Bingolotter till Uppesittarkvällen den 23 december en mycket populär aktivitet som vi är ensamma om i Bjärred.

 

Denna veckan delas ett kuvert ut till alla spelare via lagledaren på träningen. Kansliet kommer att vara öppet onsdag och torsdag denna veckan mellan kl. 16-20 för er lagledare att hämta era kuvert.

Varje kuvert innehåller 5 enkellotter (pris 100kr/st) och 2 dubbellotter (pris 200kr/st) på kansliet.

  • Vi hoppas alla spelare kan sälja sina tilldelade lotter.
  • Kan man sälja fler finns ett litet buffertlager på kansliet.
  • Kan man inte sälja alls eller alla så ska man lämna tillbaka de lotterna till kansliet utan dröjsmål i hopp om att någon annan kan sälja dem.

 

I kuvertet finns också ett följebrev (bifogat) med information om aktiviteten, betalning och retur av osålda lotter. Senast den 5 Januari ska försäljningen rapporteras in till kansliet av respektive spelare: Osålda lotter returneras till kansliet eller läggs i vår brevlåda (kuvert märkt med namn och lagtillhörighet) och en samlad betalning till BIFs swish (123 198 45 82). VIKTIGT! Är lotterna inte returnerade i tid får spelaren stå för kostnaden för osålda lotter.

 

NOTERA att följebrevet sammanställdes innan förhöjda Corona restriktioner och vi rekommenderar våra spelare att istället för att ”knacka dörr” prioritera säkerhet och distansering och sälja t.ex. via sociala media, genom att lägga lappar i grannars brevlåda, ta hjälp av föräldrar. Leverans i brevlåda och säker betalning med Swish rekommenderas också.

 

Vi kommer att ha en säljtävling både på individ- och lagnivå. De som säljer för högst total belopp kommer att premieras.  

 

Uppesittarkvällen är Bingolottos mest populära aktivitet och årets blir den största Uppesittarkvällen någonsin, med fler vinster och fler spel, 4,5 timmars direktsändning med julstämning och underhållning av högsta kvalitet! Ses på TV4 den 23 december kl. 19.30. Sista spelet körs 22.30.

 

 Följebrev

Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne
2020-11-17 17:01
17 november 2020

Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december.

Under pandemin har vårt fokus varit att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi ska följa beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och vara beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar och det är viktigt att vi fortsätter göra det.

Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu, i samråd med smittskyddet i Region Skåne, beslutat att förläng de skärpta allmänna råd och i vart fall fram till och med den 13 december. Beslutet grundar sig i den snabba ökningstakten i spridning av covid-19 i regionen, vilken gett ett ökat antal intagna i sjukvården och ett ökat antal utredningar om covid-19 på särskilda boenden.

Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne fortsätta att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Skåne:

  • Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.
  • Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.
  • Undantag gäller för lag i Herrallsvenskan, Superettan samt Ettan Södra samt elever på idrottsgymnasium, under skoltid.

Uppskjutna tävlingar

Fotboll Kval till P17 Region
Fotboll Kval till P19 Region
Futsal Div 2 herrar, Skåne
Futsal Div 1 damer, Skåne
Futsal P15 Skåne

Skånes Fotbollförbund kommer inom kort med information gällande ovan tävlingar. I nuläget är dessa fortsatt uppskjutna.

Utbildningar i Skåne
Uppdatering Covid-19
2020-11-17 08:43

Bjärreds IF kommer följa de riktlinjer som förhoppningsvis kommer inom kort. Detta är den senaste informationen utsänd från Skånes fotbollsförbund:


Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag (16 nov) kommit ut med nya besked och förbud i kampen om att stoppa smittspridningen.


Vi följer utvecklingen vad dessa rent praktiskt kommer innebära för fotbollen och våra verksamheter, och kommer återkomma med vår syn och rekommendationer så snart vi vet mer.


Vi kommer även inom kort informera om vad som händer med de restriktioner som gäller till och med imorgon (17 nov).

Vi har i nuläget ingen ytterligare information att delge.

Bjärreds IF följer Sk FF rekommendationer
2020-10-29 08:40

I går beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Skåne län. Följande gäller för fotbollsidrotten i Skåne efter ett förtydligande från FHM och Riksidrottsförbundet fram till och med den 17 november:


·       Avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.


·       Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.


Uppskjutna matcher


SvFF har beslutat att skjuta upp samtliga matcher fram till den 17 november där lag från Region Skåne är delaktiga (undantaget matcher i OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra). 


Fortsatt max 50 vid allmänna sammankomster i Skåne


Länsstyrelsen i Skåne län har beslutat att hålla fast vid ett publiktak på 50 personer och det gäller för alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Skåne, inklusive fotbollsmatcher. Inskränkningen gäller t o m den 30 november. Det undantag för sittande publik om max 300 personer, som regeringen beslutat om och som annars börjar gälla den 1 november, kan tills vidare alltså inte tillämpas vid fotbollsmatcher som arrangeras i Skåne.

 

Kansliet
2020-10-28 16:58

Kansliet arbetar nu i största mån hemifrån på grund av rådande situation med    covid-19.

Vi är fortfarande tillgängliga på mail info@bjarredsif.se och på telefon

Christel 0725-454040

Titti 0727-406040

 

Vår nr 1
2020-10-19 17:58
Fotograf: Peter Lindberg

Kul att ha dig här Simon Ågren, målvakt i Bjärreds IF. Hur känns det efter första matchen i kvalet?

Individuellt tycker jag att det är väldigt bra, känns som att jag är i väldigt fin form inför avslutningen av säsongen. Som lag behöver vi däremot prestera betydligt mycket bättre än vad vi gjort i de senaste två matcherna, känns inte riktigt som vi kommit upp i den nivån som både vi kan och som behövs.


Berätta om din fotbollsbakgrund!  

Har spelat fotboll i princip hela livet. Började som sexåring i Bunkeflo FF, som senare blev till LB07 där jag var en väldigt målfarlig anfallare. Runt tio års ålder blev det istället att vakta målet, vilket jag fortfarande gör idag. Efter 11 år i LB07 blev det istället Malmö FF i ett år och sedan Bjärreds IF.

 

Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Fick möjligheten att fortsätta min utveckling i Malmö FF, samtidigt som jag fortfarande spelade matcher med LB07 A-lag. Efter att ha fått lite för lite speltid under början av säsongen föreslog den gode Mikael Brandrup, som då också var tränare i Malmö FF, att jag kunde fortsätta träna med Malmö FF samtidigt som jag spelade matcher för Bjärreds IF. Efter den säsongen kände jag att det var rätt att fortsätta i Bjärreds IF där jag hade många kompisar, samtidigt som jag kände ett förtroende från tränarna.

 

Du framstår lite som en galning med alla dina förberedelser innan matcher. Din mor slängde en av dina matchhanddukar, hur kändes det? Kan du berätta om alla saker du gör innan matcher?

Haha, incidenten med min matchhanduk irriterar mig fortfarande, så många vinster den har varit med om under åren… Förberedelserna innan match tar jag på väldigt stort allvar. Måste alltid tejpa fingrarna och handlederna, värma upp i speciella kläder, kolla hur planen ser ut och alltid äta en banan innan matchstart. Listan kan nog göras ännu längre, men den tiden har vi nog inte.

 

Har du alltid spelat målvakt? Eller har du spelat på andra positioner också?

Som jag nämnde tidigare var jag en väldigt målfarlig anfallare med riktigt vassa målgester, men alla sagor har sitt slut. Målvaktspositionen kändes helt rätt från början och passade mig ännu bättre än att vara anfallare.

 

Du jämförs ständigt med Evertons Jordan Pickford, ibland några blunders och ibland en jävla mur. Hur känner du kring jämförelsen och kan vi förvänta oss mursimon i den kommande kvalmatchen?

Gillar faktiskt jämförelsen med Jordan Pickford, brukar kolla rätt mycket på just hans moderna spelsätt med bra fötter och ett offensivt målvaktsspel. Att det däremot blir några få misstag över en säsong från oss båda är nog för att vi får ta ett stort ansvar i försvarsspelet och speluppbyggnaden, vilket jag hellre gör än att stå på linjen och bara rädda bollar. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att bidra med mycket i vårt spel och samtidigt försöka hålla någon nolla till!

 

Du kan vara en av Bjärreds största vinnarskallar och också en av de gnälligaste på träningarna ihop med John, Tim och Mackan. Vem skulle du helst vinna över på en träning och vem svider mest att förlora mot?

En av de största vinnarskallarna under träningarna är jag absolut, kanske också den gnälligaste eftersom domarna på träningarna alltid dömer emot mitt lag… Svårt och säga vem jag helst skulle vinna över, tror det är ganska så jämt mellan alla tre, samtidigt tror jag inte någon av dem har slagit mig på någon träning, så svårt att uttala mig vem det svider mest att förlora mot.

 

Eleganten gjorde ett jävla mål mot dig på en träning som också var avgörande. Han fick ett inlägg och lyckades skottfinta ner dig på marken. Efter det kastar han sig bakåt och klackar den över dig in i mål. Hur kändes det att släppa in ett mål i ett sådant prekärt läge?

Haha, Eleganten är alltid bra på att krydda sina historier! Vad jag vet stod jag på fötterna tills jag var tvungen att slänga mig bakåt för att rädda bollen som han på något konstigt sätt fick en träff på från ett inlägg. Varken någon skottfint eller klack var det frågan om, snarare en gåva från Gud till Eleganten! Eleganten har själv koll på hur många gånger jag har slagit honom under träningarna, så det var inga problem för min del att bjuda tillbaka för en gångs skull.

 

Jag vill ändå säga att du har gjort en riktigt bra säsong med 5 hållna nollor. Vad tror du är nyckeln till framgång och varför tror du Bjärred ibland underpresterar?

Jag tror att vi spelar som bäst när vi inte sätter någon press på oss själva, när vi håller oss till vårt spel och samtidigt tar för oss från första början. I år har det varit väldigt speciellt med bara enkelmöten, vilket jag tror har missgynnat oss i serien där vi haft en väldigt jämn nivå med väldigt få underprestationer i vårt spel. Alla lag har alltid en sämre period över ett år, vilket jag tror vi kommer vända på i de sista två kvalmatcherna!

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Är inte så bra på hemligheter, tror både familj och vänner har koll på det mesta.

 

Hur laddar du inför en match dagen innan?

Dagen innan brukar det inte vara några särskilda förberedelser, mest bara äta och dricka rätt. På matchdagen däremot är jag noga med förberedelserna, minst 9-timmars sömn och en bra frukost, samt en promenad för att komma igång i kroppen innan man packar väskan och ser till så att allt är med. Svårare än så är det inte.

 

Vad tror du om chanserna att ta oss upp i division 3?

Jag tror fortfarande vi har goda chanser till att ta oss upp i division 3, trots en tråkig 0-1 förlust senast. En vinst på söndag så ser det bra ut igen, känns som alla kan slå alla i denna kvalgruppen i år.

 

Slutligen, några snabba frågor

 

Raheem Sterling eller John?

Som City supporter måste jag säga Sterling, trots att jag har en hatkärlek för John!

 

Myskväll eller utekväll?

Myskväll utan tvekan

 

Långskott eller spelmål?

Långskott

 

Straffräddning eller frilägesräddning?

Straffräddning, alla dagar i veckan!


Det digitala rabatthäftet
2020-10-16 10:52

Var med och stötta Bjärreds IF genom att köpa vårt digitala rabatthäfte (från Deelo) med erbjudande från fler än 30 företag. Mest lokala men även nationella, se alla rabatter här. Kostnad endast 200 kr och du har alltid rabatthäftet med dig i mobilen. Rabatthäftet är aktivt 1/10 t.o.m. 28/2, sedan förnyas rabatterna och du kan köpa ett nytt häfte för nästa period.

Klicka här så kommer du direkt till Deelo´s webbshop där du registrerar dig för att sedan kunna köpa häftet. När du handlat ditt rabatthäfte, laddar du ner appen Deelo rabatthäfte och du får tillgång till rabattkoderna som du visar i butiken.

Vem som helst kan köpa häftet så dela gärna länken till släkt och vänner.

Lycka till och tack för att ni stöttar Bjärreds IF!

 

Har du problem, ring Dannie på Deelo, 070-331 36 77 så hjälper han dig. Kvalmatch på lördag
2020-10-08 11:45
Efter förlust i sista omgången för våra herrar där vi slutade på en 3:e plats, väntar nu kval mot Råå IF, Lunnarps BK och Gärsnäs AIS. Första matchen är nu på lördag den 10/10 mot Råå IF (fortfarande publikfritt på IP som gäller), sedan är det två borta matcher. Mycket står på spel då det bara är vinnaren som går upp i 3:an.
Information gällande granulat
2020-10-07 08:15

Kommunen och Bjärreds IF informerar om granulatet från konstgräsplanerna på Borgeby IP.
Årets bästa 90 minuter
2020-09-28 13:19

På förhand den mest hajpade matchen såhär långt. En vinst skulle ta Bjärred förbi Borstahusen i serien. Avspärrning runt hela planen och alla minns fortfarande den hårda batalj som handlade om uppflyttning/nedflyttning för två år sedan.


Matchen drar igång och båda lagen är taggade. Borstahusen väljer fler långa alternativ medan Bjärred försöker hitta lösningar på marken. Efter bara en minut spelar Eleganten in bollen på Tim som skjuter, skottet blockeras och Tim vänder upp serverar ett fint läge för Nordenman, Nordenman drar till och skottet går i ribban. 4 minuter senare var det dags igen. Eleganten spelar fram Nordenman på djupet som slår in en passning mot Rune som blir helt frispelad. Rune slår till på ett men målvakten i Borstahusen gör en riktigt fin räddning. Bjärred fortsätter mata på och vinner de flesta långbollarna som Borstahusen slår. I den 30 minuten fälls Rune en bit utanför straffområdet, frispark ges och Rune ställer upp för avlossning. Rune får till en riktig pärla som dyker snyggt nere i det vänstra hörnet och Bjärred får äntligen jubla. 1-0 står sig också till halvtid och Bjärred var betydligt vassare. Borstahusen har egentligen bara en chans som Simon snyggt räddar ut till hörna.


Andra halvlek drar igång och Bjärred lägger sig lite lägre i försvarsspelet. Men halvleken ska ändå chansmässigt vara till Bjärreds fördel. Tio minuter in får Tim bollen i en omställning, han löper med bollen längs vänsterkanten och slår in den till Nordenman som hittar Rune på högersidan. Rune skottfintar på en glidtacklandes försvarare och vänder in på sin vänsterfot, tyvärr blir skottet inte lika bra som skottfinten. 5 minuter senare får Nordenman en boll på djupet, han blir våldsamt nerdragen men situationen frias av domaren trots att linjedomaren vinkar på något. Domaren går då dit och snackar med linjedomaren och står fast vid sitt beslut att båda drar i varandra lika mycket. Av bilderna att visa i efterhand ska Bjärred ha frispark och Borstahusen ska spela sista halvtimmen med en man mindre. Tyvärr har vi inte domaren med oss denna gång heller och spelet fortsätter. Bara 2 minuter senare är det dags igen, Rune vinner bollen på mitten och spelar den till Elefanten, Mackan springer helt fri på vänsterkanten men Elefanthjärnan väljer det svåra alternativet och hittar Nordenman på djupet. Nordenman avslutar på ett och Målvakten får återigen göra en högklassig räddning. Borstahusen har inte mycket att komma med framåt, de försöker med långa inkast men Bjärred håller stenhård markering. I 85:e minuten får Rune bollen på vänsterkanten och spelar in till en fristående Tim. Nästan samma läge som Rune fick i första och Borstahusens målvakt ska nog vara med i diskussionerna om MOTM… Han gör nämligen en benparad och räddar även detta läget.


Det är otroligt tungt att Bjärred nu ligger tvåa i tabellen inför sista matchen. Det grämer många Bjärredshjärtan att FK Besa får in ett kvitteringsmål på övertid i den andra omgången. Nu leder Besa med 1 plus i målskillnad och fler gjorda mål..


Men, det som är tjusningen med med fotboll och tävlingsidrott är att det är inte över förrän "the fat lady sings" Nu ska vi samla kraft och ha en bra träningsvecka för att sedan ge allt i sista matchen borta mot Fortuna. Vi har det fortfarande i egna händer, det gäller bara att göra lite mål på söndag.


MOTM – Ekan (enligt omröstning vid korvgrillen) Otroligt brytningssäker och viktig i uppspelen. Det ska också nämnas att Oskar Nordenman är inblandat i mycket offensivt och även visar uppoffrande defensivt arbete.


MKI – John (enligt omröstning vid korvgrillen) Nästan hundraprocentig i nickduellerna. 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P09, 25/10 23:25 
Senior, 21/10 21:00 
Senior, 16/10 17:14 
 
Våra sponsorer 2020