Bjärreds IF
Fotboll

Onödigt spännande!
2020-08-28 11:51
Det fanns extremt lite att klaga på innan matchen, perfekt fotbollsväder och när till och med vår mest kräsna plangranskare ger gräsmattan 9 av 10 i betyg var förutsättningarna otroligt bra. Det märktes dock, redan på uppvärmningen, att något inte var 100%. Skulle Bjärred åka en timme och 15 minuter för att torska? Svaret är nej, men det skulle bli en spännande batalj.

Bjärred inledde matchen med ett onödigt bolltapp av John som höll på att bli en farlig målchans för Örkelljunga. Då planen redan fått en nia i betyg var det svårt för John att hitta någon ursäkt. Detta gjorde Bjärred nervösa i uppspelsfasen och det tog ett tag innan Bjärred började hitta rätt. Så fort Bjärred drev upp bolltempot hade Örkelljunga inte mycket att sätta emot. Bjärred hade en del fina kombinationer som ledde till lägen och efter en fin hörnvariant trycker Mackan dit 0-1, kul att få utdelning på det vi tränat på. Bjärred fortsätter mata på och vågar också mer i spelet. I minut 42 tar Eleganten bollen på egen planhalva, driver förbi 5 spelare likt Anja Pärsson i storslalom, han sätter sen en fin passning till Rune som tagit en öppnande djupledslöpning. Rune gör inga misstag i avslutet och placerar fint in 0-2 till Bjärred. Precis innan halvtidsvilan vänder Rune bort en försvarare och serverar Gullers ett fint läge. Örkelljungas målvakt gör dock en otroligt fin räddning och 0-2 står sig.

I andra halvlek fortsätter Bjärred att spela men det dröjer inte länge förrän Örkelljunga lyckas reducera efter ett misstag av Simon. Bjärred blir nervösa och är mer rädda för att tappa ledningen än att försöka utöka den. 15 minuter senare händer det som inte får hända. Många förlorade 50/50 dueller på vägen och ett inlägg, som touchar en bjärredsförsvarare, ställer till det. Avslutet går dock inte att klaga på, en sidobicykleta stenhårt förbi Simon. Efter kvitteringen ändrar Bjärred sitt nervösa spel och vågar mer igen. Många Bjärredsspelare ger mycket energi och det syns att fler spelare tar ett större ansvar. Kort efter kommer Mackan förbi med sin klassiska sulfint, han passar John som lyckas chipskjuta den mot bortre krysset, målvakten lyckas dock tippa den till hörna. Med tio minuter kvar lyckas Tim F sätta dit det förlösande 2- 3 målet och en stor lättnad infann sig. Men det var inte över än, Örkelljunga lyfte mer och Bjärred spelade fler långa bollar. Slutskedet av matchen gav rejäla flashbacks till klassiska tipsextra matcher på sent 80 tal mellan Wimbledon och Chelsea där det bjöds på en rejäl brunkar fotboll. Örkelljunga klarade tyvärr inte av att avsluta matchen på ett snyggt sätt. Ett rött kort kom när Eleganten blev fult nersparkad på mittplan, bara minuter senare borde en till spelare blivit utvisad efter en armbåge helt oprovocerat på vår kära Vinnie Jones kopia Tim A.
OVÄRDIGT sätt att avsluta denna batalj men glädjande att Bjärred tar sin andra raka bortavinst.

MOTM – Tobias A aka Eleganten (Enl Sportbladet) Det var svårt idag men Eleganten hade en fin assist och var viktig i uppspelsfasen.

MKI – Axel Sandin (Enl Diego Simeone) Aggressiv i presspelet hela matchen och vinner mycket boll.