SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds IF
Fotboll

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM
Nya riktlinjer fr.o.m. 12 januari 2022
2022-01-12 16:16

Som en följd av de nya smittskyddsåtgärderna som gäller från och med i dag (12 januari) har SvFF uppdaterat riktlinjerna för svensk fotboll.

 

Bjärreds IF

BIF Cupen 2022
2022-01-03 09:35

Kristi Himmelsfärdshelgen den 26 maj till 29 maj 2022 hälsar Bjärreds IF er välkomna till den 36:e upplagan av BIF cupen 2022.

Speldagar:
P8: lördag 28 maj
P9: torsdag 26 maj
P10: fredag 27 maj
P11: söndag 29 maj
P12: torsdag 26 maj
P13: lördag 28 maj
P14: fredag 27 maj
 
Information om cupen finner ni i inbjudan 
Anmälan görs på www.bifcupen.se
 
Välkomna!
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !
2021-12-16 18:13
Kansliet vill önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år.

 

 

Våra Öppetider nästa vecka är

Måndag den 20/12 16-20

Onsdag den 22/12 16-20

 

Kansliet tar sen lite jul ledigt 

Vi börjar arbetar igen den 3/1-22 dagtid, och kvällstid börjar vi med igen vecka 2

Julklappstips-stöd vår förening
2021-12-14 20:00

Bli stödmedlem i Bjärreds IF 2022.

Var med och stötta våra ungdomar och vår ungdomsverksamhet genom att köpa ett passivt medlemskap (400 kr) i Bjärreds IF 2022. Alla som tecknar ett medlemskap 2022 i Bjärreds IF innan den 31 januari 2022 får vårt trevliga Supporter kit bestående av BIF mössa och halsduk.

 

För att bli medlem klicka på rutan BLI MEDLEM högst upp till höger.

 

Gustav Edén ny spelande, assisterande tränare för seniorlaget
2021-12-14 10:48

Vi i Bjärreds IF är glada att välkomna Gustav Edén som ny spelande, assisterande tränare för vårt seniorlag. 

 

Gustav är en Bjärredskille som lämnade som 16-åring för spel i IF Lödde. Efter några år i deras ungdomslag, var han sedan med på resan att ta Lödde från div 5 till div 3. Därefter fortsatte hans spelarkarriär med division 1-spel i Eskilsminne och sedermera Lunds BK. 

 

"Vi har haft en dialog med Gustav de senaste åren om när det är dags att återvända hem till Bjärred. Vi tror att Gustav kan bidra både på plan men framförallt utanför i hur man ska träna och agera för att utvecklas, därför är rollen som spelande, assisterande tränare helt perfekt", säger Fredrik Einarsson. 

 

Att spela fotboll i Bjärreds IF skall vara en skola för livet och ge ett nätverk bortom fotbollen. Lyckas vi med detta kommer ungdomarna att stanna längre i klubben, engagera sig utöver sitt fotbollsutövande och komma tillbaka till föreningen som engagerade ledare, tränare, spelare, styrelsemedlemmar, föräldrar eller samarbetspartner på annat sätt. 

 

"Jag valde bjärred för de har ett spännande projekt på gång, med höga, långsiktiga ambitioner med fokus på utveckling av egna produkter. Detta vill jag gärna vara en del av", säger Gustav.

 

Fredrik säger vidare att "Gustav kommer att arbeta nära vår nya huvudtränare Peter Nilsson som kommer vara en mentor till Gustav nu när han börjar sin egen tränarkarriär, parallellt med att vara en viktig spelare i truppen". 

 

"Jag är mycket stolt att vi lyckats knyta till oss Gustav som har stort hjärta och engagemang för Bjärreds IF. Han kommer att bli en stor tillgång som vår nya spelmotor och ledare på och utanför planen. Ett riktigt bra nyförvärv som borde locka fler", säger Peter avslutningsvis. 
 
Välkommen hem och lycka till!
/Sportkommittén Bjärreds IF

Faik Zogaj ny huvudtränare för Bjärreds IF U19-lag
2021-12-13 11:06

Vi i Bjärreds IF är glada att välkomna Faik Zogaj som ny huvudtränare för vårt U19-lag. 

 

Faik har erfarenhet som tränare för pojkar 13-18 år och var senast ansvarig instruktör och spelarutbildare för pojkar 13 inom Blekinge FF (motsvarande Skånelaget) och parallellt på Kallingeskolan där Faik arbetat dels som elevstödjare, dels som fotbollstränare. Det senare har inneburit att tillsammans med en annan instruktör från Blekinge FF utveckla och utbilda elever med fokus på och hjälp av fotboll. 

 

Faik flyttade ned till Skåne och Malmö efter sommaren då han nu studerar Idrottsvetenskapligt program, inriktning Sport Management på Malmö Universitet. "Vi tror att Faik trots sin relativt ringa ålder passar väl in i Bjärreds IF med sitt ledarskap och sin syn på fotboll", säger Fredrik Einarsson. 

 

I Bjärreds IF spelar vi fotboll för att det är kul. Glädjen kommer när du känner utveckling. Därför ska vi i ett positivt klimat och med högsta ambition sträva efter mesta möjliga utveckling hos varje individ, utifrån dess förutsättningar. 

 

"Faik kommer att ha ett nära samarbete med Peter Nilsson, vår nya huvudtränare för seniorlaget, och  redan efter några träningar känner vi att det finns bra förutsättningar för en spännande säsong 2022", säger Fredrik vidare. 

 

Välkommen och lycka till!
/Sportkommittén Bjärreds IF

Peter Nilsson ny huvudtränare för Bjärreds IF seniorlag
2021-12-11 13:56

Vi i Bjärreds IF är glada att välkomna Peter Nilsson som ny huvudtränare för vårt seniorlag. 

 

Peter inledde sin tränarkarriär med Gislöv IF flicklag F15-16 åren 1988-1989 innan han startade startade en egen fotbollsförening (Söderslätts FF) där han var allt från tränare till spelare, sportchef och styrelse 1990-1997. Efter några år som ungdomstränare i först FC Trelleborg och sedan Trelleborgs FF tog han över FC Trelleborg och deras seniorlag 2017. Peter har därefter varit tränare för LB07 U19 och senast i Skegrie BK och deras seniorlag. Peter har även jobbat som tränar- och spelarutbildare för Skånes Fotbollsförbund i 8 år. 

 

"Vi tror att Peter med sin erfarenhet där han tränat såväl ungdomar och seniorer som tjejer och killar passar oss i Bjärreds IF bra", säger Fredrik Einarsson. "Uppdraget från Bjärreds IF är att fortsätta vårt fokus med en bra mix av egna spelare som gått hela vägen från ungdomsleden, med komplement från spelare i närområdet som vill utvecklas och spela en attraktiv fotboll. I Bjärreds IF skall utbildningen och verksamheten vara så bra så att våra spelare (ungdomar och seniorer) inte behöver söka sig till andra föreningar". 

 

"Beslutet tog inte lång tid från att Bjärreds IF kontaktade mig och ville ha mina tjänster, till att jag tackade ja. Jag tycker föreningen har något spännande på gång där man tänker lite bredare. Jag kommer ha huvudansvaret för seniorerna men även ha ett nära samarbete med U19", säger Peter. 

"Jag har blivit väldigt fint emottagen av både spelare, ledare, sportkommittén och även tidigare ledare och jag ser väldigt mycket fram emot säsongen 2022. Innan vi tar julledighet så har vi ytterligare två träningar och en träningsmatch den 18/12 planerad". 

 

Varmt välkommen Peter! 

/Sportkommittén Bjärreds IF

Tack för den här gången, Micke!
2021-12-09 13:54

 

Få, om någon, är mer Bjärreds IF än Micke Brandrup. Fostrad i klubben tog han sig till A-laget där han sen spelade hela sin karriär, bortsett från ”ett par år som utlandsproffs i grannkommunen” som han själv uttrycker det.

När han själv fick barn i lämplig ålder blev han en omtyckt ungdomsledare för både 00orna och 03orna. I samma veva klev han in i styrelsen och var en starkt bidragande faktor till att BIF kunde vända en skuta som var på väg att sjunka till en förening med en ekonomi i så fin balans att även elitklubbarna kastar avundsjuka blickar.

2017 var det dags igen. Under hösten klev Micke in i staben runt A-laget och hjälpte till att rädda oss kvar i Div 4. Inför 2018 tog han över tränaruppdraget och tog styrelsens uppmaning om att satsa mer på våra egna talanger på största allvar. Hela dåvarande U19 lyftes rakt in i hetluften och det året spelade vi med seriens absolut yngsta trupp. Några pålitliga trojänare fanns kvar och bildade stommen, men de nykläckta seniorspelarna fick några rejäla elddop under säsongen.

Micke är trogen Bjärredstraditionen och vill att laget ska vinna matcherna genom att verkligen spela fotboll. Vi som haft nöjet att följa laget från sidan har kunnat konstatera att Bjärred varit bäst i nästan varje match – om man räknat stilpoäng istället för mål. Mod, energi, snabba fötter och snåla passningar har varit melodin. Till och med kapten John har triumferat med triangelspel på mittfältet!

När nu Micke lämnar uppdraget vidare kan vi se på fyra år där vi hela tiden odlat spelet och de egna talangerna. Tack vare Mickes kontaktnät och status som tränare har vi också fått se en hel del fina fötter komma pendlandes utomsocknes ifrån, men som alltid värmer det extra när killar vi själva följt och tränat visar bredsidorna.

Micke lämnar över ett lag som mår bra, trots två säsonger präglade av Corona. Vi tackar och bockar över det outsinliga engagemanget, energin och kunskapen han öst över laget, staben och klubben. Det är alltid vemodigt när det är dags för avslut, men i detta fallet känns det snarare som ett uppehåll. Micke är Bjärreds IF. Bjärreds IF är väldigt mycket Micke Brandrup. Så vi säger inte tack och hej, vi säger ”tack och välkommen tillbaka!”

Vårt fasta telefonnummer har upphört
2021-11-12 15:00

Numera har vi inget fast telefonnummer till klubben.

Kansliet kan nås via våra mobiler

Christel 0725-454040

Titti 0727-406040

 

Önskar man prata med någon i styrelsen eller sportkommittén, hittar ni numren under kontakt.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr, 27/12 18:20 
Herr, 20/12 21:41 
Herr, 23/06 08:59 
 
Våra sponsorer 2020