SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds IF
Fotboll

Kansliet tar snart semester
2024-06-14 13:03

Från och med måndag den 17/6 så arbetar kansliet endast dagtid innan

Kansliet håller semesterstängt under veckorna 27, 28, 29, 30 och 31.

Vid akuta ärenden, hänvisar vi er till info@bjarredsif.se som kollas av med jämna mellanrum.

Vi öppnar igen måndagen den 5 augusti kl. 08.00. 

 

Vi önskar er alla en riktigt skön sommar

 

Titti och Christel

Fortsatta framsteg i samarbetet/samgåendet mellan BFK och BIF
2024-05-23 11:46

Fotbollsvänner, 

 

I måndags hade styrgruppen för samarbetet/samgåendet mellan BFK och BIF möte. Vi arbetar för närvarande med att ta fram en plan med tydliga leveranser och milstolpar som leder fram till ett fördjupat samarbete mellan BFK och BIF samt implementering av en gemensam organisation med start under 2025. 

 

En viktig framgångsfaktor är att en förändring bör ske stegvis med ett lärande efterhand. När samarbetet formaliserades förra året inkluderade avtalet flera olika saker där samarbete skulle ske. Sedan dess har ytterligare steg tagits för att ta bort olikheter och för att hitta gemensamma arbetssätt. 

 

BFK och BIF har nu: 

                           - samma nivåer på sina medlems- och träningsavgifter

                           - samma nivåer på avgifter för lagen till BorgebyCup och BIFCcupen

                           - gemensam sportchef

                           - gemensamma målvakts- och teknikträningar 

                           - gemensam posthantering 

                           - startat upp ett gemensamt arbete för marknad och sponsorer inför 2025

 

BFK och BIF är överens om att ett fördjupat samarbete gynnar inte bara föreningarna, deras verksamhet och idrotten i Bjärred utan i förlängningen samhället. Detta ligger i linje med, föreningarnas årsmötesbeslut, idrottsrörelsens övergripande strategiska mål och det önskade läget att 2025 känner sig alla oavsett kön, ålder, bakgrund eller andra förutsättningar välkomna till idrottsföreningen. 

 

Vi kommer att involvera alla i processen framöver. Har ni frågor, idéer eller andra tankar är ni välkomna att kontakta mig eller någon annan i våra respektive styrelser.  

 

Tillsammans skapar vi fotbollsglädje och tar ansvar för ungdomarna som bygger vår framtid!

/Johan Wiktor - Ordförande i Borgeby FK och Bjärreds IF 

 

Ännu en lyckad BIFcup är över
2024-05-13 17:15
Ladda album (+8 bilder) >>

Bjärreds IF vill tacka det härliga, glada arrangörsgänget P2011, alla föräldrar som ställde upp och gjorde en fantastisk insats samt våra duktiga domare, sponsorer och utställare som bidrog till årets lyckade cup. Under fyra dagar fick besökarna bl.a. uppleva många fina fotbollsmatcher, härlig fotbollsglädje, handla goda bröd och bullar av Ostabengtson, kolla in när killar från "freeskillersfc" trixade med bollen, köpa våffla och glass av Stina i Parken, äta våra goda hamburgare samt viltkorv från Borgeby Fågel & Vilt.  Det blev många nya härliga minnen.

 

Än en gång ett STORT TACK till alla inblandade för er medverkan, utan er hade vi inte kunnat genomföra vår viktiga BIFcup!

 

BIF cups tidningen Läs den här

Nu har anmälan öppnat igen för 2024 – kom och fira nationaldagen 6 juni med Bjerredsloppet!
2024-04-12 11:20

Bjerredsloppet är ett lokalt evenemang för alla åldrar med 3 distanser på 1,1km, 5,6km samt 10 km. Det startade 2014 och har nu vuxit till en härlig tradition. Banan är samma som det varit i alla år och vi hoppas nu precis som tidigare år på en härlig publik och ett deltagarrekord på över 500 löpare!

 

Du anmäler dig här (https://www.bjerredsloppet.se/ )

 

PASSA PÅ! Nytt för i år är EARLY BIRD anmälningspris på 5.6 och 10 km – 250 kr nu och fram till till sista april. Därefter 350 kr och 450 kr sista veckan)

 

 Följ oss på Instagram (Bjerredsloppet.se) och Facebook (bjerredsloppet) för senaste uppdateringar

En återvändare med sikte på målet
2024-04-11 14:48

David Berglund är en Bjärredspelare från första start. Efter två år i Lunds BK där han representerat laget i pojkallsvenskan återvände han hem för seniorspel. David är född 2006 och började spela i Bjärreds IF 2011.

 

Häng med på några snabbfrågor med David inför seriepremiären 2024!

 

Hej David! Fantastiskt roligt att ha dig tillbaka i klubben. Hur känns det att vara tillbaka? 

-Tack. Det känns så himla bra att kunna cykla till Borgeby IP igen och ha goa träningar med en härlig trupp. Ser mycket fram emot matcher på A-planen med folk på läktaren!

 

Var det självklart att du skulle återvända till moderklubben och varför?

-Efter pojkallsvenskan kände jag mig ganska färdig med Lunds BK och ville ta steget till seniorfotbollen. Då var det såklart ingen tvekan om att återvända till klubben i ens hjärta.

 

Vilka förväntningar och mål har du på dig själv och säsongen?

-Jag hoppas att laget ska kunna vara med och fightas om kvalplatserna till div. 3. För min egen del vill jag bidra med god energi och förhoppningsvis några mål!

 

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

-En relativt bolltrygg box till box spelare med bra blick för spelet. 

 

Vilken är din favoritposition?

-Innermittfältare, ”8a” som vi kallar det.

 

Vilka är favoriter i årets serie förutom er själva?

-Har tyvärr dålig koll på motståndet men Stehag gick ju bra förra året och Lunds SK har jag hört ska ha värvat ganska tungt.

 

Vi önskar David lycka till inför säsongen.

 

Vi ses på IP

 

 

Lika självklar som en seriepremiär… Mats Persson!
2024-04-08 13:03

 

Mats Persson är lika självklar som ledare i seniortruppen som aktiv i Bjärreds IF.

Att kalla Mats en BIF-profil och fotbollsnestor är ett rejält ”understatement”. Få kan mäta sig med det engagemang och fotbollskunnande Mats bidragit med till Bjärreds IF och en hel drös aktiva spelare och ledare.

 

Mats! Det måste gott och väl hunnit passera över 1000 aktiva spelare och ledare som du utbildat. Vad är det som driver dig att fortsätta?

- Det är stämningen i omklädningsrummet. Sen att man trivs med ledarteamet och mest av allt se spelare utvecklas genom åren.

 

Utöver en ung trupp har du en ledare som kör sin första A-trupp där du bidrar med mentorskap. Hur känns det att arbeta och stötta en ledare som är ny i den situationen?
- Det är inspirerande att se den nya generationens ledarskap som tack och lov blivit mindre auktoritär och mer utbildande. Men även att bolla idéer och tankar om olika sätt att nå fram till spelare och resultat som man strävar efter.

Jag har ju en del erfarenhet som jag förhoppningsvis kan dela med mig av.

 

Hur ser du på årets målvakter som är väldigt unga och födda 2005 respektive 2006?

- Det är spännande att se de utvecklas och hur de är skolade. De är duktiga men de har en resa framför sig innan de pika. De är bra linjemålvakter och har bra fötter sen tar det tid innan man når fram till att dominera i luften men det är min sak att se till att de når dit. En målvakts jobb, är så mycket mer än att rädda skott. Dem ingår i spelet på ett helt annat sätt idag än förr.

 

Blir det någon skillnad i din approach och sätt att arbeta med tanke på deras ålder?
- Jag tror nog man måste ha ett större tålamod med deras utveckling och man får backa bandet oftare och jobba med grunderna för att de ska komma framåt i sin utveckling, samt mycket mer positiv pushning. De faller oftare tillbaka I gamla synder och blir slarviga i sitt agerande, så är det med unga spelare att lära dem tålamod är en stor del av utbildningen.

 

Vilka målvaktstyper representerar dom?

- Linjemålvakter med gott spelsinne som vågar delta i vårt uppbyggnadsspel.

Är det någon eller några vi ska hålla ett extra öga på i årets trupp?

- Erik Wikermark, David Berglund och givetvis våra målvakter.


Vem är favoriter i årets serie förutom er själva?
- Höganäs blir nog bra och även Råå, sen tror jag att vi kan överraska om vi får en bra start.

 

Vi önskar Mats lycka till i årets serie.

 

 

Vi ses på IP

FAIK ZOGAJ - Huvudtränare senior
2024-04-03 14:59

Nu tar vi sats mot seriepremiären 2024 och presenterar en nygammal person som huvudtränare för A-truppen.

Faik anslöt redan inför 2022 års säsong som huvudansvarig för U19 med ett nära samarbete med seniorlaget. Han flankeras och assisteras av vår målvaktstränare Mats Persson samt Johan Fransson, materialansvarig och Tobias Lindstedt, massör.

För Faik är det inte bara en seriepremiär utan sin första premiär som huvudtränare. Häng med och möt Faik Zogaj i sin nya roll.

 

Faik, hur känns det att axla ansvaret som huvudtränare för Bjärreds IF unga seniorer?

- Som huvudtränare för Bjärreds IF känner jag mig otroligt ärad och entusiastisk över möjligheten att få vara en del av laget och bidra till dess utveckling. Det är en spännande utmaning att leda och inspirera spelarna, och jag ser framemot säsongens arbete tillsammans med spelarna samt övriga ledare för att nå våra gemensamma mål. Att axla ansvaret som tränare innebär en möjlighet att vägleda och utveckla spelarna både på och utanför planen, och skapa en familjär känsla som vi tillsammans håller på att bygga.

 

Vad är dina tankar om truppen?

- Jag är väldigt imponerad av truppen och dess potential. Trots en ung trupp har vi en fantastisk blandning av spelare som gjort några säsonger i seniorsammanhang, blandat med yngre talangfulla spelare som jag är medveten om kommer ta stora kliv tillsammans. Fördelen med att ha en trupp där alla är nära i ålder med varandra är att vi ¨talar samma språk¨, vilket är viktigt för gruppdynamiken. Även Mats, Johan och Tobbe börjar bli ungdomliga i sitt språk.

 

Vilka utmaningar eller möjligheter ser du med en så pass ung trupp?

- Utmaningarna är att det är brist på erfarenhet, vilket kan vara avgörande ju längre in i matchen vi kommer. Möjligheterna är dock fler. Yngre spelare är oftast enklare att kunna forma och utveckla med rätt träning och vägledning. Truppen bidrar med mycket energi samt entusiasm och en vilja att lära sig och förbättras. Det har verkligen märkts när vi har våra teoriträffar med matchanalys etc. Truppen är även enkel att hantera, många spelare är flexibla och anpassningsbara till nya positioner och ändringar.

 

Vad förväntar du dig spelmässigt av truppen?
- Som tränare förväntar jag mig att truppen spelar med engagemang, disciplin och tålamod i varje match och träning. Jag strävar efter att se en kollektivt stark laginsats där varje spelare bidrar till lagets framgång. Jag förväntar mig också att spelarna följer taktiska direktiv och spelar med intelligens och beslutsamhet på planen. Viktigaste av allt är att spelarna ger sitt allt och strävar efter att förbättras både individuellt och som lag i varje träning och match.


Vad är lagets målsättningar inför året?

- Fotboll är en resultatorienterad idrott och jag har själv aldrig uppskattat tränare som haft som mål att ¨hålla sig kvar¨ hur tuff en serie än är. Vi spelar tävlingsmatcher för att nå resultat, och varför inte sikta högt och motivera spelarna på det sättet. Självklart är årets serie tuffare än på många år men vi måste ändå sträva efter att ta så mycket poäng som vi kan. Vi går in i varje match för att vinna, och för att lyckas med det ska vi fortsätta utveckla vårt nya spelsystem, tillsammans med en god laganda och sammanhållning.

 

Vilka är nyckelfaktorerna för att nå årets målsättning?

- Nyckelfaktorerna är många. Men för att nämna några gäller det att ha kvalitet på träningarna. Högkvalitativa och välplanerade träningar tillsammans med spelarnas engagemang och vilja att ständigt prestera även på träningar. Fortsätta bygga en stark lagkemi och sammanhållning för att nå målen tillsammans. Mental styrka glöms oftast bort men som jag värderar väldigt högt och det gäller för laget att kunna vara starka mentalt för att hantera motgångar och pressade situationer. Det kommer vara avgörande för att kunna prestera på en hög nivå under matcherna.

 

Vad eller vem tror du kommer överraska i år eller kanske få ett genombrott?

- Den frågan är svår att besvara nu, eftersom jag tycker att flera spelare har höjt sig ju mer försäsongen har gått. Många spelare presterar och gör bra träningar där de tävlar och konkurrerar om en plats i truppen, vilket för mig har blivit en svår uppgift när jag ska ta ut 16 namn till matcherna. Denna fråga får ni återkomma med när serien väl är i gång, då kommer ni få ett eller två namn att hålla koll på.

 

Vem är favoriter i årets serie förutom er själva?
- Tyvärr har jag väldigt dålig koll på övriga lag i serien. Några klubbar har synts i media mer än andra och värvat starkt, men jag tror att Fortuna kommer vara med och slåss i toppen.

 

Som alltid ser vi fram emot säsongen och hoppas att ni följer med och stöttar våra seniorer under säsongen 2024.

 

Vi ses på IP

Från Bjärred till New York!
2024-03-19 07:37

Efter att ha spelat i Bjärreds IF fram till 12 års ålder blev Noah handplockad till Malmö FF där han kom att spendera många år. Under säsongerna 2022-2023 var han utlånad till Mjällby där han var en starkt bidragande anledning till deras fina resultat i allsvenskan. I samband med flytten till New York ringde Fredrik Einarsson från Bjärreds IFs styrelse upp Noah Eile för att kolla hur han har det. 

 

Hur känns det att ha bytt ut Hällevik mot NYC?

Haha, Hällevik och NYC är två ganska olika platser om man säger så men det känns än så länge bra! Jag trivdes väldigt bra i Hällevik men det känns mycket roligt att testa på något nytt!

 

Hållen nolla och team of the week i debuten, du måste var nöjd med inledningen? 

Ja, än så länge har det känts bra, laget har spelat väldigt bra första två matcherna så det är synd att vi bara har fått fyra poäng av de första sex men det har varit två bra matcher än så länge!

 

Hur var det att spela fotboll i Bjärreds IF?  

Att spela fotboll i Bjärreds IF var fantastiskt för mig och något som man ofta minns tillbaka på med jättebra ledare och fina människor som är i klubben. Borgeby IP är en otrolig plats som jag har så många fina minnen från och därför är det också så kul att komma tillbaka då och då.

 

Har du något råd till barnen som idag spelar där idag? 

Om jag skulle ge något tips så är det att njuta av fotbollen och ha kul när man är på planen för så länge man har det och dessutom lägger ner ett otroligt hårt jobb så kan man nå varsomhelst, speciellt med de fina förutsättningarna som finns i Bjärred och på Borgeby IP.

 

Slutligen, får vi en dag se dig tillbaka i vår röda tröja innan du avslutar karriären? 

Vem vet vad som händer i framtiden, just nu är det kul att komma tillbaka till IP och följa laget från distans😃

 

Vi önskar Noah fortsatt lycka till i fotbollskarriären och är stolta över att ha honom som ambassadör för Bjärreds IF! 

 

Välkommen till Bjärreds IF:s & Borgeby FK:s Knatteskola 2024
2024-03-11 11:28

 

 

Alla pojkar och flickor i Bjärred och Borgeby som är födda 2019 är välkomna till vår gemensamma fotbollsskola!

 

Start: söndagen den 5 maj 2024, kl. 16:00-17:00

Plats: Borgebys IP, gräsplan D. 

Tid: söndagar mellan den 5/5–16/6 kl. 16.00-17.00

Start kit: Vid första träningen får spelaren en vattenflaska och t-shirt.

Kostnad: 400kr i medlemsavgift + 500kr per termin i träningsavgift betalas direkt vid anmälan. Träningsavgiften återbetalas om barnet inte vill fortsätta efter två gånger.

Anmälan och betalning: vill vi ha senast den 15 april 2024, se nedan

 

 

För anmälan av ditt barn till knatteskola 2024:

Gå in på hemsidan för BIF www.bjarredsif.se och klicka på rutan ”Bli Medlem”. Välj P/F 5 (2019) och fyll i formuläret. Skicka in det till oss senast den 15 april 2024.

 

Bra att ha med till varje träning är:

  • Vattenflaska och benskydd

 

Hjälp från några föräldrar behövs

Vid första träningen kommer några ledare från BIF och BFK att vara med samt en representant från vår sportkommitté med stöd Björn Vedmo tel: 0760-261773 bear_tvm@hotmail.com , planering, tips & råd, därefter är det meningen att ni föräldrar tar över. Fotbollen bygger på ideellt engagemang av föräldrar så redan andra träningen är det upp till er om fotbollsskolan kan fortsätta. Till det krävs det minst en förälder/ledare per grupp om 10 spelare. De föräldrar som kan tänka sig att ställa upp som ledare går in och anmäler sig på hemsidan ”Bli Medlem”och väljer Ledare och fyller i formuläret. Som ledare får du stöd och utbildningen av oss. Initialt genom vår interna utbildningsplan, därefter enligt SvFF:s tränarutbildning, BFK och BIF står för kostnaden. Övningarna för de första terminerna ligger klara till första träningen och följer föreningarnas spelarutbildningsplan. Till att börja med är det fokus på lek och att lära känna varandra, och bollen. Visst är det positivt om du har spelat fotboll, men har du inte det är det inget hinder. Som ledare i denna ålder är det viktigare att du är positiv och entusiastisk.

Har ni några frågor är ni välkommen att skicka e-post till info@bjarredsif.se. Ställer ni upp så kontaktar vi er innan uppstart.

 

Vi behöver er hjälp för att kunna genomföra knatteskolan.

 

Hälsningar

BJÄRREDS IF och BORGEBY FK

Tillsammans skapar Borgeby FK och Bjärreds IF fotbollsglädje och tar ansvar för ungdomarna
2024-02-26 09:53

Fotbollsvänner, 

 

Jag vill inleda med att tacka för förtroendet att som styrelseordförande 2024 få leda både Borgeby FK och Bjärreds IF. 

 

Förra året skrevs ett samarbetsavtal mellan föreningarna som reglerar olika tjänster som vi kan utföra med gemensamma resurser tillsammans. Det är viktigt att hushålla med de ekonomiska medel som styrelserna har att förvalta nu när allt blir dyrare, men av större betydelse är att avtalet även beskriver de avsikter vi har att ta ytterligare steg och utveckla våra föreningar tillsammans för att skapa en attraktiv fotbollsresa för spelare, ledare, domare, föräldrar och samarbetspartners. 

 

Föreningarna ser avtalet som ett viktigt steg mot en gemensam fotbollsförening i Bjärred. Om detta blir i form av en förening och två varumärken eller på annat sätt med en gemensam plattform vet vi inte än men vi är överens om att det ligger i linje med idrottsrörelsens övergripande strategiska mål om en jämställd idrott och att alla oavsett kön, ålder, bakgrund eller andra förutsättningar känner sig välkomna och ges lika möjligheter att utöva och leda idrott. 

 

Har ni frågor eller förslag om hur vi kan utveckla våra föreningar är ni välkomna att kontakta mig eller någon annan i våra styrelser (Borgeby FK och Bjärreds IF).

 

/Johan Wiktor - ordförande 

Nyheter från våra lag
 
Stöd Bjärreds IF
Våra sponsorer 2024