SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds IF
Fotboll

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM
Anmälan är nu öppen till BIFcupen 2023
2023-01-26 16:50

Kristi Himmelsfärdshelgen den 18 maj till 21 maj 2023 hälsar Bjärreds IF er välkomna till den 37:e upplagan av BIF cupen 2023.

Speldagar:
P8: lördag 20 maj
P9: torsdag 18 maj
P10: fredag 19 maj
P11: söndag 21 maj
P12: torsdag 18 maj
P13: lördag 20 maj
P14: fredag 19 maj
 
Information om cupen finner ni i inbjudan 
Anmälan görs på www.bifcupen.se
 
Välkomna!
Ny ass. tränare för P07/08
2023-01-26 13:19

Namn: Enis Turkovic 
Ålder: 37 år 
Bor: Malmö med familjen 
Arbete: Projektledare 

Växte upp i Landskrona och i Malmö, började spela fotboll i Landskrona BoIS, som ungdomsspelare spelade jag i IFK Malmö. 
Seniorspelare: Höllvikens GIF div 2 , FBK Balkan div 3,4 Pelister i Trelleborg div 3, Hyllie IK div 4, Prespa Birlik div 2,3 där jag avslutade spelarkarriären år 2012. 
Merit: 1 match med Malmö stadslag mot MFF år 2007 
Nu ser jag fram emot att hjälpa ungdomar utvecklas och en tränarkarriär i Bjärred IF. 

Mvh
Enis 

Ny tränare för P07/08
2023-01-23 11:12
Faik

Lite kort från mig.

Jag heter Faik Abazi kommer från Eslöv.

Jobbar på ett företag som heter Biogaia AB i Eslöv, är gift har fyra barn, tre av barnen har spelat aktiv fotboll.

Jag är fotbollstränare, mitt uppdrag som aktiv tränare inom svensk fotboll började år 2002 i Eslövs BK ( i början som assisterande och sedan som huvudtränare). Anledningen att jag är fortfarande aktiv som tränare är att jag älskar fotboll och älskar att jobbar med utveckling inom fotbollen och allt som händer runt om fotbollen, speciellt när det gäller utveckla ungdomar att spela fotboll men inte bara den, gäller att utveckla den mänskliga sidan också.

 

Uppdrag som tränare:

Eslövs BK 2002-2006 P91

Kungshult IK P91 och junior 2006-2009

Lunds FF 2015- 2022

 

Utbildningar:

2004-2006 Folkhögskolan i Eslöv Idrottsledarlinje fotbolls tränare.

UEFA B licens sedan 2015.

Många föreläsningar med olika elittränare .

 

Vilken kille!
2023-01-19 14:10

Tävlingen är avgjord och vi har ett nytt försäljningsrekord.

 

Ett stort GRATTIS till Ludvig Johansson i P2015 som tog hem segern för flest sålda Bingolotter till Uppesittarkvällen. Ludvig gjorde ett fantastisk jobb och sålde för motsvarande 323 enkellotter vilket kommer att bli svårt att slå nästa gång. 

 

Vi vill även gratulera P2014 som blev det lag som sålde mest.

 

Sist men inte minst vill vi tacka alla för era insatser i försäljningen av Bingolotter. Med er hjälp kan vi förverkliga några av klubbens framtidsplaner.

Thomas slutar som massör i Bjärreds IF
2022-12-31 11:57

Vi vill tacka Thomas Klintberg för de 6 år han har varit aktiv i vår förening. Det började med att han hjälpte till med körningar till och från matcher mm. Sedan fortsatte det med att fotografera på hemma och borta matcher för att till slut vara massör i seniorlaget.

 

Vi önskar honom lycka till i framtiden!

 

Bjärreds IF

Inbjudan Årsmöte 2023
2022-12-19 13:50

Årsmötet 2023 kommer att hållas onsdagen den 15 februari 2023 kl. 19.00. i klubblokalen.

Nedanstående handlingar kommer att finnas tillgängliga här senast en vecka innan årsmötet: 

-Dagordning

-Verksamhetsberättelse 2022

-Revisionsberättelse

-Verksamhetsplan 2023

-Inkomna motioner med styrelsens förslag till yttrande

-Valberedningens förslag till förtroendevalda

 

Motioner/Förslag från medlem ska vara föreningen tillhanda senast den 18 januari 2023. 

Är ni intresserade att arbeta i styrelsen och vara med och skapa fotbollsglädje för våra ungdomar? Kontakta gärna Hans Svensson i valberedningen eller Mattias Åhnberg.  

 

Hans Svensson tel. 0701-839959          Mattias Åhnberg tel.0705-106690

Ni kan läsa mer på https://www.bjarredsif.se/sida/?ID=254064


Välkomna!
Styrelsen Bjärreds IF

Är ni MFF fans?
2022-12-14 08:56

David Ellerth är ungdomsledare i Bjärreds IF för pojkar födda 2007/2008 och har varit verksam i föreningen sedan 2016.

Förutom ungdomsledare är hans stora passion att samla på matchtröjor från Malmö FF. Intresset ledde så småningom till att en bok gavs ut, ”I det vita och det blå. Malmö FF:s matchtröjor genom tiderna”.

 

Du är som sagt verksam inom Bjärreds IF, finns det någon koppling till föreningen eller kommunen i boken?

Ja, vi har med matchtröjor från både Patrik ”Bjärred” Andersson och hans lillebror Daniel, uppväxta här i Bjärred. Däremot saknas det tyvärr någon tröja från deras pappa Roy, men som däremot är intervjuad i boken. Bjärreds IF ska vara otroligt stolta över kopplingen till familjen Andersson. Vi arrangerade ju exempelvis länge Daniel Anderssons Sommarskola, som sedan något år tillbaka numera är i egen regi. Dessutom är respektive omklädningsrum på Borgeby IP namngivna efter klubbar som Patrik Andersson representerat, samt hade han tidigare ”Barcelona Camps” här på IP.

Föreningarna är väl förknippade med varandra, Bjärreds IF är exempelvis en nätverksklubb till Malmö FF sedan många år. Förutom familjen Andersson har föreningen också fostrat Noah Eile förstås, som är uppvuxen här i Bjärred och flyttade till Malmö FF som tolvåring.

Vi intervjuade även Bertil Elmstedt, som är bosatt i Lomma. Bertil var med och spelade en uppvisningsmatch mot Brasiliens landslag 1960 och vi lyckades glädjande nog få med Bertils matchtröja från den matchen i boken. Tröjan återfinns nämligen i Pelés gamla samling av inbytta matchtröjor. En helt underbar gammal snörningströja.

 

Vilka tröjor har varit svårast att få tag i?

De allra äldsta tröjorna är svårast, från 60-talet och bakåt finns tyvärr ingenting. Likaså damtröjor rent generellt.

Ta exemplet med just Roy Andersson. Han har spelat näst flest matcher genom tiderna för Malmö FF, 623 stycken, men har inte en enda matchtröja kvar. När han spelade var det inte så vanligt att man fick behålla någon tröja och de fåtal han trots allt fick via Malmö eller landslaget gav han till sina söner, som spelade fotboll och lekte i dem. Ur ett samlarperspektiv kan jag naturligtvis tycka det är tråkigt, men på det personliga planet lite härligt att tröjorna användes av bröderna Andersson när de sprang runt här i Bjärred.

 

Varför börjar man samla på matchtröjor?

Jag har nog alltid varit en samlare, eller rättare sagt, jag är en samlare. När jag var yngre samlade jag på fotbollskort, Star Wars med mera. Att det skulle bli just matchtröjor från Malmö FF var aldrig riktigt meningen utan det bara blev så. Min röda tråd i samlingen är att det ska vara matchanvända tröjor alternativt matchförberedda. Ju fler gräsfläckar desto bättre.

 

Hur många tröjor finns i samlingen?

Jag har samlat i över 20 år och har för närvarande lite fler än 150 matchanvända tröjor samt en hel del annat också. Det finns så otroligt många olika varianter att samla, allt från hemma-, borta, tredje, Europa, specialtröjor med mera, så man kan samla i det oändliga.

 

Varför en bok om Malmö FF:s matchtröjor?

Vi ansåg att det saknades en ordentlig sammanställning över alla matchtröjorna genom tiderna, från 1910 fram tills idag. Vi fick låna in matchtröjor från andra samlare, privatpersoner, muséer med mera där vi hade luckor, samt gräva i arkiven för de allra äldsta matchtröjorna. Till varje presenterad matchtröja har MFF-journalisten och historikern Ole Törner skrivit en text, som handlar om antingen vem som burit tröjan, själva säsongen, någon specifik match eller vad vi nu ansåg kunde vara intressant. Vi har låtit tröjorna styra innehållet. Boken i sig är även unik, ingen annan svensk förening har en sådan här bok så därför tyckte vi det var extra roligt att göra en.

 

Avslutningsvis: Något generellt tips till någon som önskar börja samla på matchtröjor?

Håll dig till din ursprungliga röda tråd i samlingen, annars spårar det lätt ur. Det är så enkelt att motivera att man ska göra avsteg och så övertalar man sig själv. Rätt vad det är sitter man med fler tröjor än vad man önskar.

 

 

Boken finns att köpa hos välsorterade bokhandlare, samt även exempelvis hos vår samarbetspartner ICA Supermarket Bjärred. Vi har även några signerade exemplar till salu uppe på vårt kansli.

90-års firandet fortsätter
2022-11-29 13:14
Ladda album (+25 bilder) >>

Lördagen den 26/11 fortsatte vårt jubileumsfirande för ledarna på Bjärreds Padel. Kvällen avslutades med en trevlig jubileumsbuffé.

 

Tack till våra sponsorer ICA Bjärred och Borgeby Fågel och Vilt som var med och bidrog till en trevlig kväll.

U19
2022-11-08 09:54

Vem kunde tro, i januari, att vi skulle stå här idag med en serieseger och ett träningsläger i Barcelona i ryggen?

I januari stod Stefan och Robban med 7 spelare från fjolårets U16 för att starta upp ett träningspass och Faik stod som ny tränare för U19 med 2 spelare. Vi bestämde oss därför för att träna tillsammans. Något som skulle visa sig vara ett väldigt bra beslut!

Vi fortsatta att träna tillsammans i en grupp samtidigt som vi började fundera på seriestarten; skulle vi ens få ihop ett lag till att spela i en serie?

Men med Faiks träningsupplägg och sitt sätt att leda laget, fick vi upp glädjen i gruppen och i april lagom till seriepremiären hade vi ett U19-lag. Efter några knackiga insatser i inledningen har laget hela tiden tagit kliv framåt. Spelet har bara blivit bättre och bättre precis som lagandan.

Att det här var ett lag som både vann matcher och hade kul spred sig och idag kan vi konstatera att de 9 spelarna i januari har blivit en trupp på 35 spelare!

Vi stod t ex utan målvakt i januari, idag har vi två duktiga målvakter. Under hösten har spelet verkligen lossnat på allvar och vi har dundrat in mål i serien på ett överlägset vis och kombinerat det med ett grymt försvarsspel (målskillnad 52-16!). Spelet räckte hela vägen och vi kunde till slut stå där som seriesegrare i Division 2 Herr Junior Västra. En fantastisk insats av killarna!

Tillbaka till Barcelona och träningslägret.

På första dagen på höstlovet åkte vi 4 ledare och 24 spelare till Sitges för att ha ett träningsläger. Förutom ett antal träningspass hann vi även med sightseeing i Barcelona och besök på Camp Nou. Helt underbart att få träna i 20-25 graders värme med ett härligt gäng. Det som var extra roligt var att få se hur bra den här gruppen fungerar tillsammans, både på och utanför planen. Man blev som ledare väldigt stolt när andra hotellgäster kom fram till oss för att kommentera hur trevliga och ordentliga killarna var.

Nu börjar vi planera för nästa säsong med nya krafter och vi ser fram emot nya minnen och segrar tillsammans.

Stort tack killar!

U19-ledarna

Årets Kommunmästerskap är över
2022-10-25 16:50
Ladda album (+22 bilder) >>

Ett stort tack till alla spelare, domare, kiosk och grillpersonal från lag P2011 och publik för att ni gjorde vårt Kommunmästerskap och 90-årsfirande till en succé. Det bjöds på fint väder och fotboll när den är som bäst. Resultatet var väldigt jämnt men vi får gratulera GIF Nike till segern och de får därmed behålla vandringspokalen men nästa år tar vi dem😊

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U19, 08/11 10:24 
P11 , 25/10 08:27 
Träningsschema, 06/10 16:43 
Träningsschema, 12/09 13:55 
 
Stöd Bjärreds IF
Våra sponsorer 2023