Fotboll
Senior

Årets bästa 90 minuter
2020-09-27 19:06

På förhand den mest hajpade matchen såhär långt. En vinst skulle ta Bjärred förbi Borstahusen i serien. Avspärrning runt hela planen och alla minns fortfarande den hårda batalj som handlade om uppflyttning/nedflyttning för två år sedan.

Matchen drar igång och båda lagen är taggade. Borstahusen väljer fler långa alternativ medan Bjärred försöker hitta lösningar på marken. Efter bara en minut spelar Eleganten in bollen på Tim som skjuter, skottet blockeras och Tim vänder upp serverar ett fint läge för Nordenman, Nordenman drar till och skottet går i ribban. 4 minuter senare var det dags igen. Eleganten spelar fram Nordenman på djupet som slår in en passning mot Rune som blir helt frispelad. Rune slår till på ett men målvakten i Borstahusen gör en riktigt fin räddning. Bjärred fortsätter mata på och vinner de flesta långbollarna som Borstahusen slår. I den 30 minuten fälls Rune en bit utanför straffområdet, frispark ges och Rune ställer upp för avlossning. Rune får till en riktig pärla som dyker snyggt nere i det vänstra hörnet och Bjärred får äntligen jubla. 1-0 står sig också till halvtid och Bjärred var betydligt vassare. Borstahusen har egentligen bara en chans som Simon snyggt räddar ut till hörna.

Andra halvlek drar igång och Bjärred lägger sig lite lägre i försvarsspelet. Men halvleken ska ändå chansmässigt vara till Bjärreds fördel. Tio minuter in får Tim bollen i en omställning, han löper med bollen längs vänsterkanten och slår in den till Nordenman som hittar Rune på högersidan. Rune skottfintar på en glidtacklandes försvarare och vänder in på sin vänsterfot, tyvärr blir skottet inte lika bra som skottfinten. 5 minuter senare får Nordenman en boll på djupet, han blir våldsamt nerdragen men situationen frias av domaren trots att linjedomaren vinkar på något. Domaren går då dit och snackar med linjedomaren och står fast vid sitt beslut att båda drar i varandra lika mycket. Av bilderna att visa i efterhand ska Bjärred ha frispark och Borstahusen ska spela sista halvtimmen med en man mindre. Tyvärr har vi inte domaren med oss denna gång heller och spelet fortsätter. Bara 2 minuter senare är det dags igen, Rune vinner bollen på mitten och spelar den till Elefanten, Mackan springer helt fri på vänsterkanten men Elefanthjärnan väljer det svåra alternativet och hittar Nordenman på djupet. Nordenman avslutar på ett och Målvakten får återigen göra en högklassig räddning. Borstahusen har inte mycket att komma med framåt, de försöker med långa inkast men Bjärred håller stenhård markering. I 85:e minuten får Rune bollen på vänsterkanten och spelar in till en fristående Tim. Nästan samma läge som Rune fick i första och Borstahusens målvakt ska nog vara med i diskussionerna om MOTM… Han gör nämligen en benparad och räddar även detta läget.

Det är otroligt tungt att Bjärred nu ligger tvåa i tabellen inför sista matchen. Det grämer många Bjärredshjärtan att FK Besa får in ett kvitteringsmål på övertid i den andra omgången. Nu leder Besa med 1 plus i målskillnad och fler gjorda mål..

Men, det som är tjusningen med med fotboll och tävlingsidrott är att det är inte över förrän "the fat lady sings" Nu ska vi samla kraft och ha en bra träningsvecka för att sedan ge allt i sista matchen borta mot Fortuna. Vi har det fortfarande i egna händer, det gäller bara att göra lite mål på söndag.

MOTM – Ekan (enligt omröstning vid korvgrillen) Otroligt brytningssäker och viktig i uppspelen. Det ska också nämnas att Oskar Nordenman är inblandat i mycket offensivt och även visar uppoffrande defensivt arbete.

MKI – John (enligt omröstning vid korvgrillen) Nästan hundraprocentig i nickduellerna.