SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds IF
Fotboll
Senior

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM
 
Nyförvärv nr:6 Emil Blomborg
2022-03-26 09:48

Jag kan stolt presentera Emil Blomborg som egentligen redan under första träningen visade sig vara den spelartyp vi sökte efter. Emil är som en oslipad diamant som jag tror kommer utvecklas till en spelare som kommer göra skillnad.

 

Emil började spela fotboll i Lunds SK när han var 6 år för att sedan fortsätta i Torns IF. Han spelade i Torns IF tills mitten av gymnasiet. Därefter blev det ett längre uppehåll med endast spel i  korpen och med polare på fritiden. Emil gör nu alltså debut i seniorsammanhang.


Emil beskriver att anledningen till att det blev Bjärreds IF är pga att jag har en nära vän som har snackat gott om laget och pushat mig att komma och testa. Valet blev därför naturligt och redan efter ett par träningar kände jag att det är ett lag som vill spela en fotboll som passar mig bra! 

Förväntningarna inför säsongen är att utvecklas som spelare och bidra så mycket jag kan till laget. Jag ser en stor potential inom laget till att spela en attraktiv och fartfylld fotboll. Förhoppningsvis blir Bjärred ett slagkraftigt lag i serien säger Emil.

 

Vi hälsar Emil varmt välkommen till Bjärreds IF!

 

 // Coach

Nyförvärv nr: 4 & 5 Kalle Wickman & Joey Fransson
2022-03-12 08:59
Kalle, Coach & Joey

Jag kan stolt presentera Kalle Wickman & Joey Fransson som vänder hem till Bjärreds IF. Båda killarna är unga, lovande spelare som är fotbollsfostrade i Bjärreds IF. De besitter båda mycket bra teknik och spelförståelse. Det är deras första seniorsäsong med allt vad det innebär. Jag tycker att båda spelarna anpassat sig väl och kommer med all säkerhet vara viktiga för oss. 

 

Kalle Wickman är fostrad i Bjärred från 8 års åldern. Därefter gick han till Lunds BK som 16-åring. Där blev tre säsonger  i U16 nationell, U17 allsvenskan och U19 div 1. När det blev dags att spela seniorfotboll kändes Bjärreds IF som ett bra alternativ.

- Jag känner till flera av killarna sedan tidigare och tränarstaben kändes bra redan efter första provträningen. Det känns som vi har ett bra gäng med goda möjligheter att göra bra ifrån oss i år, för egen del hoppas jag på en bra utveckling och kunna hjälpa laget på bästa sätt, säger Kalle.

 

Joey Fransson är fostrad i Bjärred spelat där sen knatte fotbollen. Han lämnade Bjärred i höstas i hopp om att ta steget vidare i Lunds BK men det var inget som passade för mig.
- Anledningen till att det blev just Bjärred igen är för det är en trygg miljö som jag växt upp i och det är så jag vill ha det. Förväntningar inför kommande säsong är rätt höga från min sida, jag hoppas vi kan hamna i topp 3 i serien säger Joey.


Vi fortsätter vår föryngringsprocess och hälsar båda spelarna varmt välkomna till Bjärreds IF.

 

 // Coach

 

 

Nyförvärv nr:3 Gustaf Wemlerth
2022-02-23 18:51

Jag kan stolt presentera Gustav Wemlerth som ansluter från Hässleholms IF U19. Gustaf är en offensiv spelare med ett bra skott med fint tillslag. Vi tror och hoppas att han kommer utvecklas vidare hos oss och kommer ta nästa steg galant in i seniorverksamheten. Gustaf är är en spelare med stort engagemang och vilja att utvecklas.


Han började spela fotboll i Vinslöv IF. Blev som 12-åring erbjuden att spela med IFK Hässleholm som spelade i en högre nivå seriespel och med tuffare konkurrens. Efter ett par säsonger där gick han till Hässleholm IF - som på den tiden hade ett bättre J-lag än IFK. Gustaf var med på resan upp i högsta J-serien, DM-final och SM-tvåa i futsal. Efter sin sista säsong i Div.1 Juniorfotboll hörde 5-6 klubbar av sig för vidare spel som senior.

 

Han flyttade till Lund för studier, och det kändes uppenbart redan efter andra provträningen att resan skulle fortsätta i Bjärreds IF. Gustaf fortsätter: Det är ett gott gäng i en klubb med historia som nu fått in en ny och ambitiös tränare. Hoppas på en bra säsong, där jag vill bidra så mycket som möjligt - förhoppningsvis blir det en del mål. 

 // Coach

Rivstart första träningsveckan 2022
2022-01-23 11:58

Vi rivstartade första träningsveckan med 3st fotbollspass plus ett crossfit-pass. Klubben bjöd på både frukost och lunch. Däremellan höll jag i teori gällande förberedelser på och utanför planen. Spelarna fick bla information gällande spelsystem, anfall och försvarsprinciper. Därefter gick vi ut och praktiserade detta i både övningar och spel. Vi hade en riktigt bra halvdag där det även gavs möjligheter till att lära känna varandra lite bättre.

 

På måndagen och tisdagen var det ordinarie fotbollspass. Jag tyckte vi hade ett härligt engagemang, bra fart och intensitet på träningarna. Vi gör mycket bra men såklart är där mycket att jobba på. Fullt normalt så behöver vi främst jobba på det kollektiva anfall och försvarsspelet. Det är en ny trupp som ska träna in ett nytt spelsystem och nya spelprinciper. 

På torsdagen stod det crossfit på schemat. Vi har valt att anlita instruktör utanför där det finns tillgång till all tänkbar utrustning. Vi var alla mycket nöjda med passet, spelarna tyckte även att det var kul förutom jobbigt alltså... Vi kommer gynnas i det fysiska spelet med denna träning helt klart.

 

Nu laddar vi vidare för en bra försäsong!

 

 // Coach

Nyförvärv nr:2 Max Nilsson
2021-12-27 18:20
Coach välkomnar Max

Jag kan stolt presentera Max Nilsson som kommer ta upp kampen om målvaktsplatsen i Bjärreds IF. Max kommer närmast från BK Höllviken. Jag har haft nöjet att följa honom under flera år inom Skånes FF regi. Han har sen 12 års ålder tagit sig vidare från varje zonläger. Max blev även uttagen i truppen jag hade med mig upp till ett nationellt läger i Jönköping. Dit når bara ett fåtal, spelarna är de bästa från Skåne utanför landslaget. Även jag som instruktör inom Skånes FF fick en upplevelse att få se så många riktigt duktiga spelare från flera olika distrikt. Vi hade intressanta samtal gällande spelarna med förbundskaptenen.

 

Max är en skolad målvakt med bra spelförståelse, en explosiv målvakt med tekniska färdigheter utöver det vanliga. Han är en modern målvakt med bra spel även med fötterna. Han pratar med backlinjen och sätter igång spelet snabbt.

 

Jag försökte värva Max för ett år sedan, då blev det nej tack vilket han sen ångrade. Nu var det Max själv som tog kontakt. En provträning och en halvlek i träningsmatchen så var vi överens. 

 

Max började spela fotboll som 4 åring och har spelat fotboll sedan dess. Moderklubb är BK Näset som sedan blev BK Höllviken, därefter blev han värvad till Trelleborgs FF. Efter 2 år i TFF så valde han att gå tillbaka till Höllviken under 2021. Nu kände Max att han var redo för en ny utmaning.

 

Max säger: Jag känner Peter sedan innan och vi har haft en del kontakt fram och tillbaka under några år. Jag känner att jag kommer utvecklas i Bjärreds IF med Peter som tränare och med en bra stab runt om. Det känns även som en bra grupp när det kommer till både spelare och ledare. Jag hoppas att jag kan hjälpa laget att komma så högt upp som möjligt i tabellen. Vad jag sett hittills av gruppen så finns det många duktiga fotbollsspelare, så jag hoppas vi kommer kunna spela fin fotboll hela säsongen.


Återigen, varmt välkommen Max! Förhoppningsvis kommer vi få många fina säsonger tillsammans i Bjärreds IF.

 

  // Coach

Uppstartsveckor
2021-12-20 21:41

Efter en lång säsong så bestämde vi i den nya staben med sportkommittén att köra 4 st träningspass och en träningsmatch. Som ny tränare vill man såklart se alla vid varje träning och tillgängliga för match. Nu ser tyvärr inte verkligheten ut så men de flesta är igång i träning. Träningarna har varit av skiftande kvalité vilket inte är ovanligt med en del provspelare på plats. Det känns iaf bra att vi fick till dessa träningarna. 

Till träningsmatchen blev det en handfull återbud och till slut endast 11st utespelare och 2 st målvakter, tunnt! Vi skulle möta Besa som spelat i div 3 denna säsongen. Vi bestämde oss för att köra men kortade ned till 2x35minuter för att kunna bibehålla kvalitén. Med tanke på ett nytt spelsystem och endast fyra träningar tillsammans så är jag mycket stolt över vår insats. Killarna skötte allt på ett proffsigt sätt. Att ta till sig instruktioner och förvalta detta så bra! Vi är det bollförande laget i 60 av 70 minuter. Flera spelare har inte kondition nog att klara av 70 minuter men killarna löser det med vilja och smartness. Jag ser att vi får in flera detaljer i det nya spelsystemet. Killarna ställer intresserat frågor om hur ska vi lösa denna och denna situation osv. Vi korrigerar under matchens gång men det ser lovande ut.

 

Vi vinner rättvist med 1-0 och målet kommer till efter en fin sekvens som leder till en frispark från 20 meter. Tim stegar upp och stänker upp den i krysset, helt okej sätt att presentera sig för en ny tränare... Såklart kan allt bli bättre men med tanke på förutsättningarna så förtjänar alla beröm idag. 

Som ny tränare så tycker jag att vi har en härlig stab som redan bjuder på sig själva och det är en go känsla. Känslan är att vi känt varandra ett bra tag och det ser jag som positivt. Spelartruppen är intresserad, de ställer krav på varandra. Det ser lovande ut inför framtiden. Några spelare har lämnat, Gustav Edén har tillkommit och fler är på väg in. 

Nu är vi alla värda ett uppehåll. Träningen drar igång igen i mitten av januari. Vi kommer då träna två fotbollspass samt ett fyspass / vecka så jag förväntar mig att killarna håller igång och kommer tillbaks i ett bra skick. Ser verkligen fram emot 2022 då även alla spelare är tillbaks igen, ska bli kul!

 

God Jul 🎅🏻 & Gott Nytt År 🥳 

 

  // Coach

En dag på jobbet
2021-06-23 08:59

 

Efter en varm solig dag skulle Bjärred ge sig iväg på den längsta bortamatchen för säsongen. På vägen till Västra Karup drämde Forsberg säkert in en straff och landslaget hade gjort sitt, nu var det dags för Bjärred att göra samma sak. Redan efter uppvärmningen rann svetten som om alla spelat 90 minuter och Weijdegård såg ut som en inoljad modell redo för plåtning. Matchen inleddes lite osäkert från Bjärreds håll där en del individuella misstag och onödiga bolltapp ställde till det. Det var inte förrän efter 20 minuter det kändes som Bjärred började komma in i spelet. Bjärreds första mål kommer efter att Majk hittar in till Onur på mitten som sedan vänder upp, Onur ser en öppning vid bortre stolpen och slår snyggt in 0-1 för Bjärred. Det ska också nämnas att vi innan dess har två chanser som Micke muttrar att han skulle gjort tre mål på. Jag vet inte riktigt hur det går ihop men det är gött med lite självförtroende. Precis innan halvtid blir Eleganten knuffad i ryggen, en ilska infinner sig och ögonen svartnar. Eleganten slänger sedan ur sig ”jävla idiot” och får årets första onödiga gult kort. Kul att böteskommittén bidragit med nästan alla pengar själva. I halvtid går Eleganten elegant fram till domaren och ifrågasätter domslutet. Eleganten påpekar: ”man får väl säga ifrån” domaren svarar: ”ja men du får inte säga idiot” Elegantens spontana replik: ”va? får man inte?” och domaren svarar såklart nej och Eleganten går därifrån. Jag vet inte vad jag ska säga egentligen, det roliga är att det inte känns som Eleganten lärt sig något av sina 24 år som fotbollsspelare. Innan säsongen har Eleganten sagt att ”jag ska inte ta ett enda kort för snack detta året”. Det tar alltså inte ens tre matcher. Att han dessutom är med i den något jäviga böteskommittén gör inte saken bättre men han ska ändå ha cred att han tar böterna och inte försöker hitta massa bortförklaringar. Hur som helst tillbaka till matchens andra halvlek. Bjärred fortsätter med sitt något slarviga spel men skapar ändå mest. I minut 58 kommer Majk runt på högerkanten och får bollen lite för långt ifrån sig, målvakten ser först ut att ta bollen men tappar ut den till Majk igen. Majk hittar sedan Gustav som sedan spelar vidare till Onur som placerar in 0-2, skönt med lite marginaler. Matchen ser sedan ut att bara spelas av men med två minmuter kvar gör Västra Karup 1-2. Efter detta blir Bjärred stressiga i sitt spel men lyckas hålla ut och vinna matchen. En skön seger efter en lång bilfärd. 

 

I övrigt är det kul att se hur våra unga pågar  Sebbe M, Olli och Gustav tar för sig mer och mer. Inför säsongen så lämnade några "gamla" 21 och 22 åriga spelare som garanterat hade spelat i gubbalaget på träningarna. Dessa har till stor del ersatts av egna unga spelare från U17 och U19 och vi ser ut att gå emot fjärde säsongen i rad med yngsta truppen i ligan.

 

MOTM Ekan (enligt Micke och John) en trygg punkt i mittbackslåset. 

MKI 

DA Onurs 0-1 mål (enligt Micke och John) ett klass avslut från en svår vinkel. 

Säsongen 2021 års första matchreferat!
2021-06-13 10:01

Det är sedan gammalt och vida känt att Bjärred är ett medgångslag som endast skriver referat och krönikor vid segrar. Det är därför med glädje som vi kan inleda årets referatkavalkad i omgång 2.

 

En blåsig dag på Olympiafältet i Helsingborg tog Croatia emot Bjärreds IF. Första halvlek inleddes trevande från båda lagen där Bjärred hade ett litet övertag med några halvchanser. Förutsättningarna var inte de bästa för Bjärred där både ett dåligt underlag och blåsten gjorde det svårt för Bjärred i passningsspelet och speluppbyggnaden. I den 37:e minuten tar sig Croatia runt på vänsterkanten. Inlägget slås på en fristående anfallare som snyggt pressar bollen upp i nättaket, otagbart för Löken. Orättvist men det fanns 16 Bjärredsspelare som inte skulle ge sig i första taget. Redan två minuter senare får Oliver bollen i straffområdet och skjuter ett skott som täcks av en försvarare, Oliver får bollen igen och lyckas med precission sätta bollen otagbart vid målvaktens högra stolp. Oerhört skönt att kvitteringen kom innan pausvilan och det kändes som att vi var med i matchen igen. 

 

I andra halvlek kom ett taggat Bjärred ut på plan. Det var fortfarande svårspelat men Bjärred kändes hetare i närkamperna. Efter tio minuter får Nordenman bollen på djupet av Onur, Nordenman rundar målvakten och slår enkelt in 1-2 i öppet mål. Bara två minuter senare var det dags igen. Erik hamnar i en löpduell mot en Croatiaanfallare som han först vinner, han lyckas därefter kontrollera bollen långt ner vid hörnflaggan. Erik vänder sedan bort Croatiaspelaren, som på vägen till korvkiosken bara kan beundra hur Ekan avancerar framåt i plan. Ekan fortsätter, blåsten lägger sig och Olympiafältet tystnar.. Vad ska hända? Ekan gör en dragning och fintar bort ännu en spelare.. Kan det här fortsätta? Ekan ser Olivers löpning och slår en aldeless utmärkt boll på djupet. Ska denna otroliga fotbollsaktion krönas med ett mål? Allt som står i vägen är målvakten, men det stoppar inte Oliver som distinkt trycker in bollen vid den bortre stolpen. 1-3 och lite andrum för Bjärred. Efter målet spelar Bjärred bättre och en skön känsla av matchkontroll infinner sig. I den 86:e minuten kommer Onur runt på vänsterkanten, han hamnar i en väldigt snäv vinkel mot mål men lyckas få in bollen via målvakten. 1-4 blev också slutresultatet och Bjärred åker hem med säsongens första vinst. 

 

MOTM Ekan (Enligt Micke och John) Säker i försvarsspelet och visar klass när han spelar fram Oliver. Oliver står också för en riktigt bra insats och leder numera skytteligan med sina två mål. 

 

MKI Sebastian Söderström (Enligt Micke och John) Springer som en gasell på sin kant och visar ett otroligt fint Bjärredshjärta. 

 

Nytt för i år kommer vi även att ge utdelning för dagens aktion. 

DA Ekans assist (Enligt Micke och John), en otrolig aktion som har allt. Försvarsspel, teknik, snabbhet, speluppfattningsförmåga. Ren och skär magi helt enkelt. 

Kvalet lever
2020-10-21 21:00

Efter att för första gången under 2020 ha förlorat två matcher i rad så kändes det lite som att det var vid helt fel tidpunkt som det skulle komma en dipp. Med tanke på att den andra förlustmatchen var den första kvalmatchen i år så var extra bittert att dippen kom, men som tur blev den kortvarig.


Första kvalmatchen slutade som sagt med en bitter 0-1 förlust mot Råå. Alla spelare var besvikna men samtidigt bestämda att göra bättre ifrån sig denna gång. Även fast det har känts uppgivet sen 0-1 förlusten ger vi oss inte förrän det är matematiskt kört i kvaltabellen.


Inställningen innan matchen skulle visa sig direkt i inledningen mot Lunnarp. En extremt dålig plan gjorde passningsspelet svårt men ett hetare Bjärred gjorde det svårt för Lunnarp. Det första bra läget kommer efter ett inlägg av Nordenman på högerkanten. John vinner duellen i straffområdet men lägger den precis över ribban. Bjärred fortsätter kontrollera matchen och har längre anfall än Lunnarp. I matchminut 37 chippar Nordenman bollen på armen på en försvarare, solklar straff trots vilda protester från Lunnarpsbänken. Tror Lunnarp får läsa på lite om reglerna när det gäller hands.. Lunnarp menar att handen är intill kroppen ändå blir det en solklar rörelse för armen när bollen träffar. Handen/armen kan således inte varit intill kroppen då rekylen isåfall inte hade synts på det sättet.


Såhär skriver Lunnarp själva om situationen, ”BIF anföll och chippade bollen upp mot Jackes arm som han hade enda intill kroppen och då blåser domaren för straff, horribelt beslut..” [1]


Jag önskar att detta var en inspelad match. Jag förstår frustrationen när man tycker sig få domslut emot sig och tro mig jag har känt likadant vid säkert 1000 tillfällen. Men det blir nästan lite humoristiskt när de dessutom väljer att kommentera så starkt på första straffsituationen när den andra går att diskutera mer. (även fast jag tycker att båda är straff)


Jag vill ändå göra klarhet i reglerna så Lunnarpsgänget kan lära sig lite för framtiden. Är den handen intill kroppen så måste ”Jacke” haft en del osynligt överhudsfett hängande utanför kroppen…


Exempel från svenskfotboll.se:


Du försvarar dig utanför straffområdet mot en teknisk Neymartyp (Nordenman). Han chippar upp bollen på din utsträckta hand för att få en frispark i bra läge. Är det hands eller inte?


Jan Berg: Här blir det frispark. Men då krävs det att dina armar är utanför kroppen eftersom det gör dig onaturligt större. Detta kan förstås utnyttjas, även om det kräver väldig precision. Så länge dina armar hålls intill kroppen räknas det inte som att du har blivit onaturligt större, och då blåser inte domaren.[2]


Så åter till matchen, Rune placerar straffen snyggt likt Zlatan nere i vänstra hörnet, otroligt skönt att spräcka nollan efter en längre period där Bjärred ägt spelet. Precis innan halvtid kommer Nordenman runt på sin kant, han slår ett inspel mot Gullers som lyckats toucha bollen mot mål. Målvakten försöker frenetiskt rädda bollen men den går retsamt i en båge över målvakten och in i mål. 0-2 blir resultatet till halvlek.


I den andra halvleken är Lunnarp det hetare laget. De har en bra period där Bjärred inte lyckats få bort bollen. De pressar och får många offensiva frisparkar och inkast som de siktar mot en nickskicklig kapten. Bjärred lyckats dock stå emot och i den 62 minuten lyckas Nordenman vara inblandad igen. Han tar sig förbi målvakten och lägger den rakt upp på en onaturlig Lunnarpshand. Straff till Bjärred och ett rött kort för Lunnarpsspelaren. Rune kliver fram igen och slår ännu en snygg Zlatanstraff nere i vänstra hörnet. Efter målet tappar Lunnarp sin heta period och matchen blir jämnare. Inget av lagen får någon direkt målchans. Tyvärr lyckas Lunnarp göra ett reduceringsmål precis innan domaren ska blåsa av. Otroligt tråkigt när målskillnad kan komma att bli avgörande för avancemang.


Noterbart är att Bjärred inte fick en enda offensiv straffspark 2017, 2018 eller 2019 och att vi i denna match fick två stycken.


MOTM - Erik Wikermark (enligt Micke) Så nära en 100% prestation man kan komma.


MKI - Mackan (enligt Micke) Vann fler nickdueller bara i första halvlek än vad han gjort på hela sin karriär.


[1] https://www.laget.se/LBK_HERR/Division/Game/455214/8087923

 

[2] https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2019/6/handfast-forandring/
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 22/6 19:00
4 - 0  
Tor 16/6 19:00
2 - 2  
Sön 12/6 13:00
1 - 1  
Sön 5/6 13:00
2 - 2  
Mån 30/5 19:30
3 - 0  
Lör 28/5 14:00
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Träning, Plan A, 25/07 18:30
Träning, Plan A, 27/07 18:30
Träning, Plan A, 28/07 18:30
Träning, Plan A, 01/08 18:30
Träning, Plan A, 03/08 18:30
Träning, Plan A, 04/08 18:30
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer 2022