Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds IF
Fotboll
Senior

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM

SENIORERNA åker till BELGRAD!
2020-01-08 16:58

I år kommer Herr Seniorerna att bege sig på träningsläger till Serbien

och staden Belgrad den 26 - 29 mars 2020.

Träningsanläggning och hotell är KOVILOVO RESORT.

 

Allt som behövs och krävs för att lyckat läger finns på anläggningen.

Återkommer längre fram när planeringen är klar.

 

med vänlig hälsning

 

Sven Sjunnesson

 

Sport & Utvecklingschef

 

+46702135748

 

sven@bjarredsif.se

Provspel i Bjärreds IF
2019-10-10 12:26
Är du intresserad av provspel i Bjärreds IF? 
- Kontakta vår sportchef, Sven Sjunnesson, 070-2135748. 


Välkommen!
Johan Wiktor, ordförande
5 i rad och årets 3:e dubbelmötes seger.
2019-09-08 16:22
Vill börja detta matchreferat som det senaste mot Dösjöbro. ”Vi tar 6 poäng mot Bjärred” men snacka om att deras plan backfired. Det blev istället 6 poäng för Bjärred och totalt 9-2 i målskillnad. 
Vill också gå tillbaka 102 veckor i tiden när Dösjöbro lägger ut en film och menar på att Bjärreds IF är skit och ”passar bara i leksaker” (länk till klippet finns längst ner). Som nämnts förr är det ofta de som snackar mest som förlorar, det är bara att tacka Dösjöbro IF denna vindiga sensommarkväll. 

Inledningsvis lägger sig Dösjöbro väldigt lågt i pressen och låter Bjärred föra matchen. Bjärred spelar sig förbi snyggt men vill snabbt slå avgörande passningar i sista tredjedelen. Efter 10 minuter driver Mackan in från vänsterkanten och slår en fin passning till Nordenman. Vår egen Oskar ”Kylian Mbappé” Nordenman gör en kvick riktningsförändring med bollen och bokstavligt talat stänker upp den i nättaket. Ett otroligt mål och det skulle komma fler. 9 minuter senare får Bjärred en hörna som går mot en löpande Ayhan på bortre stolpen, inga misstag och Bjärred fördubblar sin ledning. Efter ytterligare 9 minuter var det dags igen. Rune gör en bra korslöpning och öppnar upp för Gullers som spelar den till Nordenman. Oskar gör en stoppfint och skickar Dösjans mittback till korvkiosken samtidigt som han tempoväxlar och stänker in 0-3 med vänstran.

Direkt efter 0-3 målet får Dösjöbro en tveksam straff. Bjärred har under säsongen inte fått en enda straff och detta var femte straffen dömd mot Bjärreds IF. Simon har hittills räddat 4 av 5 men idag kunde inte ens vår De Gea rädda oss. Det ska dock nämnas att Simon var på bollen. I den 40 matchminuten händer något speciellt, bollen går upp högt i luften efter ett motlägg. Bollen har skruv och vinden driver den ut mot avbytarbänken. Coach Micke ser sin chans, han möter upp bollen med insidan av högerfoten och dämpar ner den likt Ronaldinho. Kul och se att Mickes omtalade fotbollskarriär kanske inte är skitsnack. 1-3 var resultatet till halvtidsvilan och Bjärred var det bättre laget. 

Andra halvleken skulle bjuda på fulare spel och en del gula kort. Efter en kvart spelad kommer Dösjöbro runt på högerkanten och slår en fin boll in på en fristående anfallare som placerar in 3-2. Det var match igen och spelet blev lite mer nervöst. Dösjöbro går in tufft men så även Bjärred. 2 varningar tilldelas både Oliver och Axel och sedan 4 varningar till Dösjöbro. 
Bjärred , med framförallt backlinjen och Simon, kontrollerar sedan sista delen av matchen och 2-3 står sig fast vi hade bud på fler mål framåt. När sedan slutsignalen ljuder så skrivs det in i historieböckerna att femte raka vinsten för Bjärred 2019 är säkrad!! 

MOTM Oskar Nordenman, 2 klassmål och återigen en mycket bra match av vår Mbappé. (Enligt Micke och John) 
MKI Viktor Brodin, en bra kämpainsats och debut från start (Enligt Micke och John) 
MBÅ (Matchens bästa åskådare) John och Einar (Enligt John och Einar) 
Länk till klippet: 
https://www.instagram.com/p/BZV8j2tgJNS/?igshid=1inbzrlsor9j&fbclid=IwAR1NUMAW2 YavlwY2JINYikXpL5o5kZismWOLXK2fw5eMyBPlIZ9VFz9FirY
Inte sedan 2014
2019-08-30 08:07
Barcelona: ”Mes que un club” (mer än en klubb), Sporting Lissabon “Esforço, Dedicação, Devoção, Glória” (Ansträngning, hängivenhet, entusiasm, ära), Bayern München: ”Mia san Mia” (Vi är vi). 
Detta är några kända motton från stora klubbar. Bjärreds IF är en blandning av dessa och det är med stolthet jag skriver matchreferat idag. 

Bjärreds IF och Limhamns FF skulle bli en härlig batalj. Mycket stod på spel och båda lagen gick in i matchen med 20 poäng. Som vanligt tog Bjärred tag i taktpinnen. Inledningsvis hade Bjärred bollinnehavet och kom runt fint på vänsterkanten. Men redan efter 8 minuter hände det som inte fick hända. Gult kort för snack som sedan även blev ett rött kort och Bjärred var en man mindre. 
Innan matcherna pratar vi ofta om att inte tappa huvudena om vi skulle släppa in ett mål, om matchbilden skulle se dålig ut eller om vi skulle ha oflyt i passningsspelet. Vi var dock inte mentalt förberedda på ett rött kort och speciellt inte så tidigt i matchen. Men eftersom Bjärreds IF är mer än en klubb och spelar efter Sporting Lissabons motto var reaktionen ”nu jävlar!!”. 
Alla 10 på plan visste att det skulle bli jobbigt, att man skulle bli trött och att man hela tiden måste jobba och täcka upp ytor där det vanligtvis finns spelare. Det behövdes inte sägas någonting, det bara fanns inom Bjärred. 

Efter dryga kvarten spelad lyckas kaptenen vinna bollen på motståndarnas planhalva. John ”Djuret” Dahlberg slår en fin passning till Tim som lyckas vända bort sin back och dra på ett fint avslut. Skottet sitter snyggt till höger om målvakten och 1-0 till Bjärred. Efter det trycker Limhamn på. De har väldigt långa anfall men kommer inte igenom Bjärreds mittförsvar. De får dock på en del fina skott utifrån. Ett av dem ser ut att hitta in men en snygg räddning av Simon gjorde att 1-0 stod sig till halvtidsvilan. 

Några små korrigeringar i halvtid och lite lägre press var det som krävdes in i andra halvleken. Med en man mindre är det tufft att fortsätta den höga pressen (även för seriens konditionsmässigt starkaste lag). En bit in i andra halvlek blir Limhamn mer och mer frustrerade. Väldigt mycket trashtalk från ett lag som ligger under med en man mer. Men de som snackar mest brukar ju inte vara de lag som vinner, det såg vi inte minst mot Höllviken förra veckan. Limhamn kommer runt några gånger på högersidan och slår inlägg. Men Simon är med på alla och Bjärred lyckas hålla Limhamn från några större chanser. Bjärred gör några byten och ett par friska ben kommer in. Ayhan visar återigen att han aldrig ger sig och Rune kommer in och visar styrka på topp. Även fast Bjärred inte har lika mycket boll som i första halvlek är det Bjärred som har de hetaste chanserna. Rune har två i ribban och Bjärred kommer runt fint på kanterna. 

Med dryga 10 minuter kvar får Limhamn ett farligt frisparksläge. Limhamnsspelaren får på en riktigt fin träff och det ser ut som det ska bli 1-1. Men återigen är Simon där med en jätteräddning och lyckas hålla bollen från att gå in. 
Skulle Bjärred få hålla nollan i matchen? Skulle Simon få bli hjälte ikväll? 
Sista minuterna av matchen spelades endast med hjärta. Kämpavilja från alla 10 på plan gjorde att 1-0 stod sig tills domaren valde att blåsa av matchen. Extremt kul att spela dessa matcher. En match som hade allt och där Bjärred gick som segrare. 

Senast Bjärreds vann fyra matcher i rad var 2014. Då som nu så påbörjades segersviten i Augusti. 
Kvar i truppen från då är Tobbe J, Tobbe A, Olli, Einar och John.
Extra kuriosa är att 2014 blev John delad etta i den interna skytteligan med med smått ofattbara 8 mål.


MOTM Simon, extremt säker i mål och stod för ett par klassräddningar (Enligt Micke, John och Tobbe) MKI John (Enligt Micke)
Kaptenssagan fortsätter!
2019-08-25 14:20
Efter 2 raka segrar var det dags för ännu en match. Det skulle dock börja illa med 4,5 återbud sent på fredagen och tidigt på matchdagen. Att vår coach jinxat saker förut är ingen nyhet och det skulle såklart hända igen. ”Vi kanske kan starta med samma elva 3 matcher i rad” – Mikael Brandrup 2019-08-22. Men med en ny Bjärredsinställning och Eleganten från start kändes det ändå bra inför bataljen. 

Direkt i inledningen är Bjärred det hetare laget. Höllviken kommer inte alls upp i pressen och Bjärred kan lugnt sköta uppspelsfasen. Bjärred slår några fina instick och efter en retur på ett skott från Ayhan lyckas Tim göra 0-1 redan efter 7 minuter. Efter det fortsätter Bjärred trycka på men vill lite för mycket och för snabbt. Många spelare vill slå avgörande passningar vilket resulterar i att det blir ganska lättläst för Höllviken. Höllviken kommer tillbaka lite i matchen men lever också på gränsen i närkamperna. I en situation med Nordenman går Höllvikens mittback in i en vansinnig satsning men missar precis, minuter senare kommer Höllvikens anfallare in alldeles för sent på Simon men domaren håller på varningarna. Första gula korten delas ut efter gruff och snack i slutet av halvleken. Bjärred behåller kylan på de flesta spelarna medan Höllviken fokuserar mest på vem som är tjock eller ser ut som ”djur”. Precis innan halvtid blir Axel frispelad i straffområdet. Axel gör inga misstag och trycker bestämt dit 0-2. 

I andra halvlek går Höllviken upp i högre press. Bjärred lyckas inte lika bra i uppspelsfasen men så fort Bjärred spelar förbi förstapressen öppnar ytor upp sig. Både Nordenman och Ayhan får övertag på sina backar och blir nerdragna ett flertal gånger, korten börjar äntligen komma och en del farliga frisparkslägen för Bjärred. I den 63 minuten lyckas Tim återigen göra mål och Bjärred börjar slappna av lite. Men att slappna av i fotbollsmatcher kan vara farligt. Bara 3 minuter senare gör Höllviken 1-3 och Bjärred blir tvungna att ta tag i taktpinnen igen. Målet kommer efter flera onödiga bolltapp i farliga lägen. En påfyllande innermittfältare gör målet så kaptenen får nog tänka över sitt positionsspel i den situationen. 

I den åttionde minuten drar en av mittbackarna i Höllviken på sig ett rött kort. Att ha snabba och dribblingsskickliga yttermittfältare ger mer resultat än farliga lägen. Tillslut blir Höllviken frustrerade och måste ta till fula knep för att få tag i dem. Båda Ayhan och Nordenman gör extremt fina insatser på sina kanter och vi hoppas få se mer av Pepe och Salah framöver. Precis efter det röda kortet kommer Nordenman runt målvakten och passar in 4-1, återigen lite andrum för Bjärred. 5-1 kommer bara 2 minuter senare när Eleganten först slår en magisk passning till en fräsch Söderström. Söderström spelar in den på Tim som gör sitt tredje mål. Hattrick!!! Det andra fulländade för säsongen. (vi Minns ju alla Runes Hattrick mot Dösjöbro från i våras.) 

Sista delen av matchen spelas av och Bjärred släpper in 2 onödiga mål. Ett på en feldömd straff och ett på inlägg som Höllvikens kapten nickar in. Matchen var redan avgjord men målskillnad kan bli viktigt när säsongen drar ihop sig. En förbättringspunkt för Bjärred är absolut att alltid spela klart och aldrig slappna av. Matcher kan avgöras snabbt och det är ett beteende som måste ändras på. Annars är det extremt positivt att Bjärred lyckas göra mål på chanserna som kommer även fast de kommer tidigt. Detta är något som varit ovanligt tidigare under säsongen

MansOTM Tim och Nordenman, Tim för stabila avslut och ett Hattrick och Nordeman som ständigt var ett hot på kanten. (Enligt Micke och John) 
MKI Ayhan, en otrolig kämpainsats, en spelare som aldrig viker ner sig. (Enligt Micke och John)
Segertåget fortsätter
2019-08-19 09:10
Bara 4 dagar efter vinsten mot Kosova var det dags igen. 
Denna gång stod Srbjia för motståndet. En viktig match som slutade 0-0 på bortaplan som vi borde vunnit med minst 4 bollar.. 
Första halvlek började bra från Bjärreds sida. Stort bollinnehav och vi skapar en del klara målchanser. Men efter dryga kvarten spelad började många individuella misstag göra det svårt för oss. Johns mottagning på mitten var ingen superteknik direkt. Även många felpass gjorde att vi inte kunde etablera något spel på motståndarnas planhalva. Positivt var trotts allt att Srbija hela tiden fick jaga boll vilket tröttade ut dom. I halvtidsvilan var det en del att tänka på. Lite ofokus och en tro att det ska lösa sig eftersom vi ligger över Srbija i tabellen. Bjärred lovade varandra att det skulle ske en förbättring och så blev också fallet. I den 57:e minuten kommer Mackan runt på sin kant och slår ett fenomenalt inlägg bakom Srbijas backlinje som sedan Rune snyggt nickar in. 
Rune har gjort många snygga mål på senaste tiden men inte haft turen med nickarna. Denna satt dock som en smäck i högra hörnet. 1-0 och Bjärred fortsatte gnugga på. 
5 minuter senare var det dags igen när Nordenman snyggt placerar in nästa mål. Äntligen lite flyt för Bjärred efter en avslutande vårsäsong i uppförsbacke. 
Efter 2-0 kändes det som musten gick ur Srbija. Efter en hörna får även Gullers sitt första mål för säsongen och nickar in 3-0 i bortre hörnet. Vår egen italienare Calgaro blir näste man på tur. Han drar till ett skott långt ifrån straffområdet som sedan tillslut letar sig in i målet. Om det var meningen som ett skott eller inlägg får vi nog aldrig reda på då Calgaro är påväg tillbaka till Italien. 
Slutet av matchen känns mest som den spelas av. Samma ofokus som i första halvlek gör att Srbija kan reducera och det är uselt att vi inte kan hjälpa Simon att hålla nollan. I matchens slutskede placerar Kevin lugnt och säkert in 5-1 och 6-1. 
Målgörare: Kevin 2 Rune 1 Nordeman 1 Gullers 1 Calgaro 1 
MOTM Klintberg (enligt Micke och John)
Obesegrad som lagkapten!
2019-08-15 09:23

Ännu en härlig seger mot Kosova!


Det börjar bli en vana efter 3-0, 4-0 och 3-0 mot Kosova dom senaste 3 matcherna vi har mötts, men denna gången blev det mycket jämnare. Det fanns en viss revanschlust hos Bjärred, matchen mot serieledarna slutade 4-2 efter lite utav en kollaps så fort vi släppte in 2-1 målet. Hela truppen var överens om att så skulle inte bli fallet denna gången.


Kosova inledde piggast och var hetare i närkampsspelet. Bjärred fick svårt att spela bollen och hade en tendens att falla in i motståndarnas spel. Skillnaden var att Bjärreds, till en början obefintliga presspel, gav Kosova möjligheten att prickskjuta in långbollar bakom vår backlinje. 

Redan efter 13 minuter dömdes straff till Kosova efter en hands som domaren nog hallucinerade fram. Simons straffräddaraura skrämde den stackars straffskytten som sköt högt över, samtidigt som Simon behöll sin svit med 0 insläppta straffar i år på 4 försök. 

Bara minuter senare var det dags igen. Ett hyfsat frisparksläge gick i ribban och returen gick in i mål. Denna gång skulle offsideflaggan rädda Bjärred och 0-0 stod sig. Matchen trevade fram och tillbaka och mycket kontringar åt båda hållen. Bjärred får till några fina chanser och borde även haft 2 straffsparkar, ibland är fotbollen orättvis och vi står kvar på 0 tilldelade straffar i år. 


Men då, när Bjärred behöver det som mest, kliver den mäktiga Rune fram. Från högersidan får Rune till en träff som är definitionen av att ”stänka dit den”. Bollen får en skön bana och nätet går nästan sönder, underbart mål och extremt bra timing. Jag grämer mig i skrivande stund att detta inte filmades men hoppas Runes frisparksmål från förra matchen dyker upp inom kort. 1-0 står sig till halvtidsvilan vilket ger Bjärred en chans att andas ut.


Andra halvlek drar igång och ungefär ett liknande spel som slutet på första. Inget av lagen är direkt bättre än det andra. Men återigen när Bjärred behöver det, kliver den mäktiga återigen fram. Från vänsterkanten denna gång, chipskjuter Rune bollen över målvakten och in i målets högra hörn. 2-0 var ett faktum och Bjärred fick återigen lite andrum. 


10 minuter senare lyckas Kosova reducera till 2-1. Bjärred blir skakiga i sitt spel och Limhamnsmatchen låg kvar i mångas huvuden. Låt det inte bli en upprepning av det och sluta 2-2. Bara 2 minuter senare kom även 2-2 målet och Limhamnsmatchen var på väg att upprepa sig. 


Skulle Bjärred tillåta detta? Skulle Bjärred återigen bli snuvade på 2 poäng? 


Nej, säger Nordenman och bombar dit det förlösande 3-2 målet. Sista minuterna av matchen visade Bjärred verkligen hjärta. Det dåliga närkampsspelet fanns inte och till och med coach Micke blandade sig i närkampsspelet, det slutade dock inte så bra för vår Klopp som fick en rejäl glidtackling men vi hoppas att vi har tillbaka honom tills på lördag. 3-2 blev slutresultatet och även fast det inte spelmässigt var Bjärreds bästa match var det nog en av de matcherna där mest hjärta syntes.


MOTM Ayhan och Rune (Enligt Micke och John)

MKI (Matchens Kämpa Insats) JOHN (Enligt Micke, Toni, Mats och Thomas)

Referat: Bjärreds IF - Dösjöbro IF
5 raka utan förlust
2019-05-23 01:22
”Vi tar sex poäng mot Bjärred” Så lät det innan serien startade. Men mycket snack och lite verkstad på det uttalandet. Siffran sex är intressant i detta fall, men kanske inte för Dösjöbro.. 
Matchen inleddes positivt för Bjärred, redan efter just 6 minuter skulle nollan spräckas. Rune spelar in bollen från kanten till Gullers som på en touch sätter tillbaka den till Oliver. Oliver har visat på träningar att det finns krut i bössan men att det skulle vara på denna nivå kunde nog ingen ana. Smällen från träffen hördes till Lomma men bollen gick ändå på något sätt i slowmotion. Kändes nästan som tiden stod still ett tag innan ännu en smäll hördes. Pang!! Övre delen av stolpen och sedan in i mål, Otroligt snyggt! Bjärred skulle bara 2 minuter senare utöka ledningen när Kevin hittar Rune på djupet. Rune är iskall i avslutningen och rullar in bollen i bortre hörnet. Dösjöbro försöker pressa både högt och lågt men får inte tag i bollen. Bjärred spelar stundtals väldigt bra och lyckas spela sig ur pressen. 2-0 i halvtid och en bra känsla i laget.
Under halvtidsvilan lovade Bjärred att inte falla in i motståndarnas spel. Det fanns en känsla av oro efter förra helgen då Limhamn lyckades vända 2-0 till 2-2. Denna kvällen skulle det dock vara annorlunda och det märktes direkt i andra halvlek. 
Återigen är siffran 6 intressant, det är så fort det går innan Rune snappar upp en hemåtpass av Dösjöbro och rullar in 3-0 i öppet mål. Bjärred var hetare och presspelet gav utdelning. Dösjöbro försökte men fick aldrig igång något spel. I den 58:onde matchminuten kom spiken i kistan när Mackan mirakulöst hittar in med ett skott/inlägg bakom målvakten. 4-0 och musten gick ur Dösjöbroarna. Resten av matchen kändes mer som den spelades av från Bjärred, men målen skulle fortsätta att komma. Kort efter Mackans mål var det Kevins tur. Han viker snyggt in från vänsterkanten och trycker in bollen. Ännu ett mycket snyggt mål och hela publiken började bli bortskämda. Men skulle vi få uppnå den där magiska sexan? Svaret är ja och på flera plan, i den 66:onde minuten kom 6-0 från Rune som trycker undan sin försvarare och placerar in ännu ett mål. Vilken kväll! Publiken var lyriska och stämningen var magisk. Detta får ju bara inte förstöras nu, låt det få fortsätta.. Men då.. från ingenstans.. får Dösjöbro en sympatistraff  av domaren. Den enda som nu kunde rädda oss och få detta matchreferat till att bli perfekt var vår egen Chilavert, Simon Ågren. Simon som för bara två matcher sen räddade en straff skulle återigen gissa rätt och rädda oss, till och med utan att lämna retur. Som ni kanske har förstått så har siffran 6 varit min röda tråd och matchens slutresultat blev 6-0.
MOTM Rune (Ett hattrick och ett ständigt hot - John)
The night of John
2019-05-11 13:03
Bjärred mot Höllviken skulle bli en spännande drabbning. Matchen hade det mesta och det enda som saknades var väl ett rött kort. 

Bjärred inledde starkast och spelade fint från backlinje upp till anfallet. Bjärred lyckades minimera bolltapp och fick igång ett härligt spel som även ledde till målchanser. Mackan tar sig snyggt runt på sin kant och slår ett magiskt inspel till John. John gör inga misstag och trycker bestämt upp bollen i nättaket. Med 15 minuter kvar slutar Bjärred spela, Höllviken slår mycket långt och Bjärred faller in i motståndarnas spel. Efter en rad mindre bra prestationer lyckas Höllviken kvittera och 1-1 var också resultatet till halvtidsvilan. 

Andra Halvlek börjar där den slutade och Bjärred får inte igång samma spel som innan. Höllviken slår en frispark in i straffområdet och får en extremt billig straff. Det räcker tydligen att skrika lite på domaren. Men rättvisan vinner alltid och vår egen guldklimp Simon gör en äkta Kepa Arrizabalaga. Returen är eleganten först på och hela Bjärred får ett rejält lyft. Bara minuten senare står Höllviken för högt med backlinjen, detta ser Eleganten och smeker fram den till John som är fri från halvplan. Även fast John tidigare blivit jämförd med Pierre-Emerick Aubameyang så är nog inte snabbhet hans starkaste sida. Men Han lyckas ändå på ca 40 meter hålla undan backen och kyligt placera in 2-1 målet. Efter det orkar inte Höllviken bjuda upp till dans utan fortsätter slå långt. Bjärred får fler chanser och ofta genom mycket fina inspel från Mackan (aka assistkungen). Ett av inspelen går fram till Kevin på bortre stolpen. Inga misstag där heller och 3-1 blir också slutresultatet.

Coach Micke - ”Hade straffen gått in hade matchen kunnat se annorlunda ut. Väldigt viktigt att vi fick det lyftet. Hade det varit förra säsongen hade den säkert gått in men förhoppningsvis kan vi få lite flyt nu.”

MOTM John och Simon (enligt Micke)
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Borgeby IP, 09/07 18:30
Match, Borgeby IP, 11/07 13:00
Träning, Borgeby IP, 13/07 18:30
Träning, Borgeby IP, 14/07 18:30
Träning, Borgeby IP, 16/07 18:30
Match, Borgeby IP, 18/07 13:00
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer 2020