SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds IF
Fotboll
Senior

 
Nyförvärv nr:2 Max Nilsson
2021-12-27 18:20
Coach välkomnar Max

Jag kan stolt presentera Max Nilsson som kommer ta upp kampen om målvaktsplatsen i Bjärreds IF. Max kommer närmast från BK Höllviken. Jag har haft nöjet att följa honom under flera år inom Skånes FF regi. Han har sen 12 års ålder tagit sig vidare från varje zonläger. Max blev även uttagen i truppen jag hade med mig upp till ett nationellt läger i Jönköping. Dit når bara ett fåtal, spelarna är de bästa från Skåne utanför landslaget. Även jag som instruktör inom Skånes FF fick en upplevelse att få se så många riktigt duktiga spelare från flera olika distrikt. Vi hade intressanta samtal gällande spelarna med förbundskaptenen.

 

Max är en skolad målvakt med bra spelförståelse, en explosiv målvakt med tekniska färdigheter utöver det vanliga. Han är en modern målvakt med bra spel även med fötterna. Han pratar med backlinjen och sätter igång spelet snabbt.

 

Jag försökte värva Max för ett år sedan, då blev det nej tack vilket han sen ångrade. Nu var det Max själv som tog kontakt. En provträning och en halvlek i träningsmatchen så var vi överens. 

 

Max började spela fotboll som 4 åring och har spelat fotboll sedan dess. Moderklubb är BK Näset som sedan blev BK Höllviken, därefter blev han värvad till Trelleborgs FF. Efter 2 år i TFF så valde han att gå tillbaka till Höllviken under 2021. Nu kände Max att han var redo för en ny utmaning.

 

Max säger: Jag känner Peter sedan innan och vi har haft en del kontakt fram och tillbaka under några år. Jag känner att jag kommer utvecklas i Bjärreds IF med Peter som tränare och med en bra stab runt om. Det känns även som en bra grupp när det kommer till både spelare och ledare. Jag hoppas att jag kan hjälpa laget att komma så högt upp som möjligt i tabellen. Vad jag sett hittills av gruppen så finns det många duktiga fotbollsspelare, så jag hoppas vi kommer kunna spela fin fotboll hela säsongen.


Återigen, varmt välkommen Max! Förhoppningsvis kommer vi få många fina säsonger tillsammans i Bjärreds IF.

 

  // Coach

Säsongen 2021 års första matchreferat!
2021-06-13 10:01

Det är sedan gammalt och vida känt att Bjärred är ett medgångslag som endast skriver referat och krönikor vid segrar. Det är därför med glädje som vi kan inleda årets referatkavalkad i omgång 2.

 

En blåsig dag på Olympiafältet i Helsingborg tog Croatia emot Bjärreds IF. Första halvlek inleddes trevande från båda lagen där Bjärred hade ett litet övertag med några halvchanser. Förutsättningarna var inte de bästa för Bjärred där både ett dåligt underlag och blåsten gjorde det svårt för Bjärred i passningsspelet och speluppbyggnaden. I den 37:e minuten tar sig Croatia runt på vänsterkanten. Inlägget slås på en fristående anfallare som snyggt pressar bollen upp i nättaket, otagbart för Löken. Orättvist men det fanns 16 Bjärredsspelare som inte skulle ge sig i första taget. Redan två minuter senare får Oliver bollen i straffområdet och skjuter ett skott som täcks av en försvarare, Oliver får bollen igen och lyckas med precission sätta bollen otagbart vid målvaktens högra stolp. Oerhört skönt att kvitteringen kom innan pausvilan och det kändes som att vi var med i matchen igen. 

 

I andra halvlek kom ett taggat Bjärred ut på plan. Det var fortfarande svårspelat men Bjärred kändes hetare i närkamperna. Efter tio minuter får Nordenman bollen på djupet av Onur, Nordenman rundar målvakten och slår enkelt in 1-2 i öppet mål. Bara två minuter senare var det dags igen. Erik hamnar i en löpduell mot en Croatiaanfallare som han först vinner, han lyckas därefter kontrollera bollen långt ner vid hörnflaggan. Erik vänder sedan bort Croatiaspelaren, som på vägen till korvkiosken bara kan beundra hur Ekan avancerar framåt i plan. Ekan fortsätter, blåsten lägger sig och Olympiafältet tystnar.. Vad ska hända? Ekan gör en dragning och fintar bort ännu en spelare.. Kan det här fortsätta? Ekan ser Olivers löpning och slår en aldeless utmärkt boll på djupet. Ska denna otroliga fotbollsaktion krönas med ett mål? Allt som står i vägen är målvakten, men det stoppar inte Oliver som distinkt trycker in bollen vid den bortre stolpen. 1-3 och lite andrum för Bjärred. Efter målet spelar Bjärred bättre och en skön känsla av matchkontroll infinner sig. I den 86:e minuten kommer Onur runt på vänsterkanten, han hamnar i en väldigt snäv vinkel mot mål men lyckas få in bollen via målvakten. 1-4 blev också slutresultatet och Bjärred åker hem med säsongens första vinst. 

 

MOTM Ekan (Enligt Micke och John) Säker i försvarsspelet och visar klass när han spelar fram Oliver. Oliver står också för en riktigt bra insats och leder numera skytteligan med sina två mål. 

 

MKI Sebastian Söderström (Enligt Micke och John) Springer som en gasell på sin kant och visar ett otroligt fint Bjärredshjärta. 

 

Nytt för i år kommer vi även att ge utdelning för dagens aktion. 

DA Ekans assist (Enligt Micke och John), en otrolig aktion som har allt. Försvarsspel, teknik, snabbhet, speluppfattningsförmåga. Ren och skär magi helt enkelt. 

Kvalet lever
2020-10-21 21:00

Efter att för första gången under 2020 ha förlorat två matcher i rad så kändes det lite som att det var vid helt fel tidpunkt som det skulle komma en dipp. Med tanke på att den andra förlustmatchen var den första kvalmatchen i år så var extra bittert att dippen kom, men som tur blev den kortvarig.


Första kvalmatchen slutade som sagt med en bitter 0-1 förlust mot Råå. Alla spelare var besvikna men samtidigt bestämda att göra bättre ifrån sig denna gång. Även fast det har känts uppgivet sen 0-1 förlusten ger vi oss inte förrän det är matematiskt kört i kvaltabellen.


Inställningen innan matchen skulle visa sig direkt i inledningen mot Lunnarp. En extremt dålig plan gjorde passningsspelet svårt men ett hetare Bjärred gjorde det svårt för Lunnarp. Det första bra läget kommer efter ett inlägg av Nordenman på högerkanten. John vinner duellen i straffområdet men lägger den precis över ribban. Bjärred fortsätter kontrollera matchen och har längre anfall än Lunnarp. I matchminut 37 chippar Nordenman bollen på armen på en försvarare, solklar straff trots vilda protester från Lunnarpsbänken. Tror Lunnarp får läsa på lite om reglerna när det gäller hands.. Lunnarp menar att handen är intill kroppen ändå blir det en solklar rörelse för armen när bollen träffar. Handen/armen kan således inte varit intill kroppen då rekylen isåfall inte hade synts på det sättet.


Såhär skriver Lunnarp själva om situationen, ”BIF anföll och chippade bollen upp mot Jackes arm som han hade enda intill kroppen och då blåser domaren för straff, horribelt beslut..” [1]


Jag önskar att detta var en inspelad match. Jag förstår frustrationen när man tycker sig få domslut emot sig och tro mig jag har känt likadant vid säkert 1000 tillfällen. Men det blir nästan lite humoristiskt när de dessutom väljer att kommentera så starkt på första straffsituationen när den andra går att diskutera mer. (även fast jag tycker att båda är straff)


Jag vill ändå göra klarhet i reglerna så Lunnarpsgänget kan lära sig lite för framtiden. Är den handen intill kroppen så måste ”Jacke” haft en del osynligt överhudsfett hängande utanför kroppen…


Exempel från svenskfotboll.se:


Du försvarar dig utanför straffområdet mot en teknisk Neymartyp (Nordenman). Han chippar upp bollen på din utsträckta hand för att få en frispark i bra läge. Är det hands eller inte?


Jan Berg: Här blir det frispark. Men då krävs det att dina armar är utanför kroppen eftersom det gör dig onaturligt större. Detta kan förstås utnyttjas, även om det kräver väldig precision. Så länge dina armar hålls intill kroppen räknas det inte som att du har blivit onaturligt större, och då blåser inte domaren.[2]


Så åter till matchen, Rune placerar straffen snyggt likt Zlatan nere i vänstra hörnet, otroligt skönt att spräcka nollan efter en längre period där Bjärred ägt spelet. Precis innan halvtid kommer Nordenman runt på sin kant, han slår ett inspel mot Gullers som lyckats toucha bollen mot mål. Målvakten försöker frenetiskt rädda bollen men den går retsamt i en båge över målvakten och in i mål. 0-2 blir resultatet till halvlek.


I den andra halvleken är Lunnarp det hetare laget. De har en bra period där Bjärred inte lyckats få bort bollen. De pressar och får många offensiva frisparkar och inkast som de siktar mot en nickskicklig kapten. Bjärred lyckats dock stå emot och i den 62 minuten lyckas Nordenman vara inblandad igen. Han tar sig förbi målvakten och lägger den rakt upp på en onaturlig Lunnarpshand. Straff till Bjärred och ett rött kort för Lunnarpsspelaren. Rune kliver fram igen och slår ännu en snygg Zlatanstraff nere i vänstra hörnet. Efter målet tappar Lunnarp sin heta period och matchen blir jämnare. Inget av lagen får någon direkt målchans. Tyvärr lyckas Lunnarp göra ett reduceringsmål precis innan domaren ska blåsa av. Otroligt tråkigt när målskillnad kan komma att bli avgörande för avancemang.


Noterbart är att Bjärred inte fick en enda offensiv straffspark 2017, 2018 eller 2019 och att vi i denna match fick två stycken.


MOTM - Erik Wikermark (enligt Micke) Så nära en 100% prestation man kan komma.


MKI - Mackan (enligt Micke) Vann fler nickdueller bara i första halvlek än vad han gjort på hela sin karriär.


[1] https://www.laget.se/LBK_HERR/Division/Game/455214/8087923

 

[2] https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2019/6/handfast-forandring/
Vår nr 1
2020-10-16 17:14
Fotograf : Peter Linberg

Kul att ha dig här Simon Ågren, målvakt i Bjärreds IF. Hur känns det efter första matchen i kvalet?

Individuellt tycker jag att det är väldigt bra, känns som att jag är i väldigt fin form inför avslutningen av säsongen. Som lag behöver vi däremot prestera betydligt mycket bättre än vad vi gjort i de senaste två matcherna, känns inte riktigt som vi kommit upp i den nivån som både vi kan och som behövs.


Berätta om din fotbollsbakgrund!

Har spelat fotboll i princip hela livet. Började som sexåring i Bunkeflo FF, som senare blev till LB07 där jag var en väldigt målfarlig anfallare. Runt tio års ålder blev det istället att vakta målet, vilket jag fortfarande gör idag. Efter 11 år i LB07 blev det istället Malmö FF i ett år och sedan Bjärreds IF.

 

Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Fick möjligheten att fortsätta min utveckling i Malmö FF, samtidigt som jag fortfarande spelade matcher med LB07 A-lag. Efter att ha fått lite för lite speltid under början av säsongen föreslog den gode Mikael Brandrup, som då också var tränare i Malmö FF, att jag kunde fortsätta träna med Malmö FF samtidigt som jag spelade matcher för Bjärreds IF. Efter den säsongen kände jag att det var rätt att fortsätta i Bjärreds IF där jag hade många kompisar, samtidigt som jag kände ett förtroende från tränarna.

 

Du framstår lite som en galning med alla dina förberedelser innan matcher. Din mor slängde en av dina matchhanddukar, hur kändes det? Kan du berätta om alla saker du gör innan matcher?

Haha, incidenten med min matchhanduk irriterar mig fortfarande, så många vinster den har varit med om under åren… Förberedelserna innan match tar jag på väldigt stort allvar. Måste alltid tejpa fingrarna och handlederna, värma upp i speciella kläder, kolla hur planen ser ut och alltid äta en banan innan matchstart. Listan kan nog göras ännu längre, men den tiden har vi nog inte.

 

Har du alltid spelat målvakt? Eller har du spelat på andra positioner också?

Som jag nämnde tidigare var jag en väldigt målfarlig anfallare med riktigt vassa målgester, men alla sagor har sitt slut. Målvaktspositionen kändes helt rätt från början och passade mig ännu bättre än att vara anfallare.

 

Du jämförs ständigt med Evertons Jordan Pickford, ibland några blunders och ibland en jävla mur. Hur känner du kring jämförelsen och kan vi förvänta oss mursimon i den kommande kvalmatchen?

Gillar faktiskt jämförelsen med Jordan Pickford, brukar kolla rätt mycket på just hans moderna spelsätt med bra fötter och ett offensivt målvaktsspel. Att det däremot blir några få misstag över en säsong från oss båda är nog för att vi får ta ett stort ansvar i försvarsspelet och speluppbyggnaden, vilket jag hellre gör än att stå på linjen och bara rädda bollar. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att bidra med mycket i vårt spel och samtidigt försöka hålla någon nolla till!

 

Du kan vara en av Bjärreds största vinnarskallar och också en av de gnälligaste på träningarna ihop med John, Tim och Mackan. Vem skulle du helst vinna över på en träning och vem svider mest att förlora mot?

En av de största vinnarskallarna under träningarna är jag absolut, kanske också den gnälligaste eftersom domarna på träningarna alltid dömer emot mitt lag… Svårt och säga vem jag helst skulle vinna över, tror det är ganska så jämt mellan alla tre, samtidigt tror jag inte någon av dem har slagit mig på någon träning, så svårt att uttala mig vem det svider mest att förlora mot.

 

Eleganten gjorde ett jävla mål mot dig på en träning som också var avgörande. Han fick ett inlägg och lyckades skottfinta ner dig på marken. Efter det kastar han sig bakåt och klackar den över dig in i mål. Hur kändes det att släppa in ett mål i ett sådant prekärt läge?

Haha, Eleganten är alltid bra på att krydda sina historier! Vad jag vet stod jag på fötterna tills jag var tvungen att slänga mig bakåt för att rädda bollen som han på något konstigt sätt fick en träff på från ett inlägg. Varken någon skottfint eller klack var det frågan om, snarare en gåva från Gud till Eleganten! Eleganten har själv koll på hur många gånger jag har slagit honom under träningarna, så det var inga problem för min del att bjuda tillbaka för en gångs skull.

 

Jag vill ändå säga att du har gjort en riktigt bra säsong med 5 hållna nollor. Vad tror du är nyckeln till framgång och varför tror du Bjärred ibland underpresterar?

Jag tror att vi spelar som bäst när vi inte sätter någon press på oss själva, när vi håller oss till vårt spel och samtidigt tar för oss från första början. I år har det varit väldigt speciellt med bara enkelmöten, vilket jag tror har missgynnat oss i serien där vi haft en väldigt jämn nivå med väldigt få underprestationer i vårt spel. Alla lag har alltid en sämre period över ett år, vilket jag tror vi kommer vända på i de sista två kvalmatcherna!

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Är inte så bra på hemligheter, tror både familj och vänner har koll på det mesta.

 

Hur laddar du inför en match dagen innan?

Dagen innan brukar det inte vara några särskilda förberedelser, mest bara äta och dricka rätt. På matchdagen däremot är jag noga med förberedelserna, minst 9-timmars sömn och en bra frukost, samt en promenad för att komma igång i kroppen innan man packar väskan och ser till så att allt är med. Svårare än så är det inte.

 

Vad tror du om chanserna att ta oss upp i division 3?

Jag tror fortfarande vi har goda chanser till att ta oss upp i division 3, trots en tråkig 0-1 förlust senast. En vinst på söndag så ser det bra ut igen, känns som alla kan slå alla i denna kvalgruppen i år.

 

Slutligen, några snabba frågor

 

Raheem Sterling eller John?

Som City supporter måste jag säga Sterling, trots att jag har en hatkärlek för John!

 

Myskväll eller utekväll?

Myskväll utan tvekan

 

Långskott eller spelmål?

Långskott

 

Straffräddning eller frilägesräddning?

Straffräddning, alla dagar i veckan!


Årets bästa 90 minuter
2020-09-27 19:06

På förhand den mest hajpade matchen såhär långt. En vinst skulle ta Bjärred förbi Borstahusen i serien. Avspärrning runt hela planen och alla minns fortfarande den hårda batalj som handlade om uppflyttning/nedflyttning för två år sedan.


Matchen drar igång och båda lagen är taggade. Borstahusen väljer fler långa alternativ medan Bjärred försöker hitta lösningar på marken. Efter bara en minut spelar Eleganten in bollen på Tim som skjuter, skottet blockeras och Tim vänder upp serverar ett fint läge för Nordenman, Nordenman drar till och skottet går i ribban. 4 minuter senare var det dags igen. Eleganten spelar fram Nordenman på djupet som slår in en passning mot Rune som blir helt frispelad. Rune slår till på ett men målvakten i Borstahusen gör en riktigt fin räddning. Bjärred fortsätter mata på och vinner de flesta långbollarna som Borstahusen slår. I den 30 minuten fälls Rune en bit utanför straffområdet, frispark ges och Rune ställer upp för avlossning. Rune får till en riktig pärla som dyker snyggt nere i det vänstra hörnet och Bjärred får äntligen jubla. 1-0 står sig också till halvtid och Bjärred var betydligt vassare. Borstahusen har egentligen bara en chans som Simon snyggt räddar ut till hörna.


Andra halvlek drar igång och Bjärred lägger sig lite lägre i försvarsspelet. Men halvleken ska ändå chansmässigt vara till Bjärreds fördel. Tio minuter in får Tim bollen i en omställning, han löper med bollen längs vänsterkanten och slår in den till Nordenman som hittar Rune på högersidan. Rune skottfintar på en glidtacklandes försvarare och vänder in på sin vänsterfot, tyvärr blir skottet inte lika bra som skottfinten. 5 minuter senare får Nordenman en boll på djupet, han blir våldsamt nerdragen men situationen frias av domaren trots att linjedomaren vinkar på något. Domaren går då dit och snackar med linjedomaren och står fast vid sitt beslut att båda drar i varandra lika mycket. Av bilderna att visa i efterhand ska Bjärred ha frispark och Borstahusen ska spela sista halvtimmen med en man mindre. Tyvärr har vi inte domaren med oss denna gång heller och spelet fortsätter. Bara 2 minuter senare är det dags igen, Rune vinner bollen på mitten och spelar den till Elefanten, Mackan springer helt fri på vänsterkanten men Elefanthjärnan väljer det svåra alternativet och hittar Nordenman på djupet. Nordenman avslutar på ett och Målvakten får återigen göra en högklassig räddning. Borstahusen har inte mycket att komma med framåt, de försöker med långa inkast men Bjärred håller stenhård markering. I 85:e minuten får Rune bollen på vänsterkanten och spelar in till en fristående Tim. Nästan samma läge som Rune fick i första och Borstahusens målvakt ska nog vara med i diskussionerna om MOTM… Han gör nämligen en benparad och räddar även detta läget.


Det är otroligt tungt att Bjärred nu ligger tvåa i tabellen inför sista matchen. Det grämer många Bjärredshjärtan att FK Besa får in ett kvitteringsmål på övertid i den andra omgången. Nu leder Besa med 1 plus i målskillnad och fler gjorda mål..


Men, det som är tjusningen med med fotboll och tävlingsidrott är att det är inte över förrän "the fat lady sings" Nu ska vi samla kraft och ha en bra träningsvecka för att sedan ge allt i sista matchen borta mot Fortuna. Vi har det fortfarande i egna händer, det gäller bara att göra lite mål på söndag.


MOTM – Ekan (enligt omröstning vid korvgrillen) Otroligt brytningssäker och viktig i uppspelen. Det ska också nämnas att Oskar Nordenman är inblandat i mycket offensivt och även visar uppoffrande defensivt arbete.


MKI – John (enligt omröstning vid korvgrillen) Nästan hundraprocentig i nickduellerna. 


Vår nr 3
2020-09-23 15:15
Sedan gammalt, när Erik dribblar faller motståndarna.
Efter en kort...... paus så återkommer Bjärreds kommunikationsavdelning med en intervju med vice kapten Erik Wikermark

Extremt kul att ha vice kapten här, hur känns det så här långt i serien?
Det känns bra, över förväntan faktiskt. Vi siktade på att etablera oss som ett mittenlag men nu är vi med och fajtas i toppstriden. Vi har dock kvalitéer som inget annat lag i serien kan mäta sig med men jag trodde att vår aningen ringa ålder skulle vara oss mer till last än vad den har varit.

Berätta om din fotbollsbakgrund!

Spelat i Bjärreds IF sedan jag var 5 år gammal. Satsat otroligt mycket till en början men det avtog något när jag var 15-19. Nu har jag dock fått en nytändning och tycker att fotboll är roligare än aldrig förr. 

 

Hur hamnade du i Bjärreds IF?

Bodde i Bjärred så det var väldigt naturligt. 

 

Du är inte så intresserad av att titta på fotboll.. Hur kommer det sig?

Intresserad och intresserad, följer Malmö FF och allsvensk fotboll men ser inte charmen med varken PL, Serie A, La Liga eller Bundesliga. Känner inga känslor för internationella fotbollslag och jag tycker inte att det är tillräckligt kul att kolla på fotboll för att jag ska kunna njuta av spelet. 

 

Du har spelet både innermittfältare och mittback, vilken position föredrar du?

Mittback är roligt då jag alltid får vara rättvänd. Ibland saknar jag solorusherna och att få vara med och göra mål men med det spelet vi har i Bjärreds IF är mittback en otroligt rolig position. Mina lagkamrater är också skickliga på att täcka upp när jag får feeling och vill följa med upp i anfall. 

 

Många jämför dig med Benficas bollskickliga mittback Ruben Diaz, han är jagad av flera storklubbar. Du har själv varit på väg bort men valde att stanna. Hur ställer du dig till jämförelsen och hur länge kan Bjärred förvänta sig att få ha dig kvar?

Ingen aning vem Ruben Diaz är men ja, jag skulle säga att min främsta kompetens som mittback är att jag är bollskicklig och följsam. Spelar för laget och älskar mina lagkamrater, så länge majoriteten av dom är kvar kommer jag också vara kvar i Bjärreds tröjan. Sen om plugget gör att jag flyttar på mig är en annan femma. 

 

“The curse of Ekan” bröts efter vinsten mot Västra Karup, hur ställer du dig till förbannelsen? Är det skrock eller finns det någon sanning i det?

Säger nog mer om John än om mig. I svåra matcher där mycket står på spel börjar gubbavaden svika och då får jag kliva in som lagkapten. Aningen otacksam position att komma in i men det var skönt att förbannelsen bröts mot Västra Karup. 

 

Berätta något om dig själv som max 12 personer vet!

Familj och vänner vet det mesta om mig, inga hemligheter där. 

 

Hur laddar du inför en match?

Kör på konceptet att jag inte får vara alltför förberedd, då låser det sig. Gärna någon timme för lite sömn så att jag är lite ettrig och inte så cool-lugn som jag brukar vara. På morgonen vill jag ha en svart kopp kaffe, en fyllig frukost och att Rune lånar ut sina benskydd till mig. 

 

Vad tror du om matchen på torsdag mot Borstahusen?

Borstahusen är ett bra och välorganiserat lag. Det gäller att vi följer vår matchplan till punkt och pricka för att vi ska kunna knipa tre pinnar. 

 

Slutligen, några snabba frågor

 

Kevin De Bruyne eller John?

John 

 

Myskväll eller utekväll?

Utekväll

 

Långskott eller spelmål?

Spelmål

 

Vinna en nickduell eller vinna en löpduell?

Nickduell är mer ovanligt så det är en större bedrift. 


Stabilt......ja stundtals i alla fall.
2020-09-22 11:36
Ny match mot på förhand tippade topplaget Åstorp.
Inför matchen så var vi sex lag som gör upp om de tre medaljplatserna i serien. Vid vinst så skulle vi kunna hänga av Åstorp och det skulle bara vara fem lag kvar inför de sista två omgångarna.

Den första kvarten känns Bjärred som det hetare laget som skapar ett par heta avslut på mål. Åstorp försöker mest slå långt på deras stora anfallare medan Bjärred försöker att spela bollen. Åstorps taktik fungerade sådär då deras anfallare blev totalt uppäten av Elefanten. Efter dryga 20 minuter får Åstorp en frispark i ett halvfarligt läge. När Bjärred sätter upp muren är Åstorp kvicktänkta och slår en boll in och frispelar två spelare mot Simon. Fanns inte mycket för Simon att göra och 1-0 Åstorp är ett faktum. Därefter så blir vi svajiga i vårt spel och vi hoppas det blir en lärdom för framtiden......Det blev mycket high chaparall fotboll och många korta anfall för båda lagen. Det skulle dröja till precis innan halvtid innan Bjärred kom på rätt köl igen och fortsatte med det vägvinnande spel man hade första kvarten.

I andra halvlek var det ett helt nytt Bjärred, Åstorp fick i princip tillträdesförbud på Bjärreds planhalva. Efter bara 5 minuter får Onta bollen en bit utanför straffområdet. Där får han stå ostört och ta några meter med bollen. Ska han skjuta därifrån? Blir det inlägg? Onta tar sats, drar på och bollen lämnar foten som en projektil. Bollen var menad för nätmaskorna och Åstorps målvakt var fullkomligt chanslös. Efter kvitteringen fortsatt Bjärred att trycka på och det skulle ge resultat. Bara 5 minuter senare får Nordenman bollen och viker in från högerkanten. Han drar på med vänstern och bollen seglar över målvakten i det bortre hörnet. 2 minuter senare var det dags igen. Tim F får bollen i straffområdet och drar till, skottet blockeras men han får en chans till och tåfisar in den. 1-3 Bjärred och även en fin salsadans bjöds vi på av vår anfallsduo. Var det slut här? Nej då, målfesten skulle fortsätta.... I den 65:e minuten får Bjärred en frispark en bit utanför straffområdet. Mackan ser ut att slå inlägg men lurar alla och går på skott. Skottet letar sig in i det vänstra hörnet efter minst 3 studsar och 1-4 till Bjärred. 4 mål på femton minuter är inte dåligt! Åstorp tappar tron på sig själva och åker på en oturlig utvisning. Matchen tappar tempo men det skulle ändå komma ett mål till. Felix får bollen på djupet och placerar snyggt in slutresultatet 1-5. Sista delen av matchen går Felix ner som mittback där han lyckas vinna två nickdueller och en helt onödig men snygg glidtackling mot Åstorps gigant. Otroligt kul att se sådan spänst från vår otroliga Felix som verkar kunna spela överallt. Det fanns mycket godis att ta med sig från andra halvlek och grädde på moset är kanske Mackans 30 minuters inhopp med 1 mål och två assist.

Nu blir det omladdning och fullt fokus inför torsdagens batalj mot seriefavoriterna och tillika serieledarna Borstahusen.

MOTM - Tim F (enligt Micke) Farlig när han får bollen och kommer ner fint i uppspelsfasen.

MKI - Elefanten (enl Eleganten) Elefantig i duellerna och vinner mycket boll i första halvlek.Runes morgon och Gullers pånyttfödd!!!!!
2020-09-17 20:35
Bild : Peter Lindblad
Domaren blåser igång, det syns tidigt att Bjärred vill styra matchen. Bjuvstorp försöker initialt spela bollen på marken men ett högt presspel från Bjärred gör det svårt för Bjuvstorp. I minut 13 jobbar Tim F stenhårt tillbaka en förlorad boll som sedan Gullers kan spela fram till Rune på djupet. Rune är som vanligt kylig i friläget och placerar in 1-0. 7 minuter senare drar Eleganten snyggt förbi några spelare och passar återigen fram Rune. Rune visar klass och “Messichippar” bollen förbi målvakten. 2-0 var ett faktum och blev också resultatet till halvtid.

Bjärred var fast beslutna att inte låta detta bli en spännande match. 10 minuter in på andra halvlek får John bollen på mittfältet och slår en långboll över försvarslinjen, Gullers visar mod och blir nerknuffad i duellen. Straff till Bjärred och Rune kliver fram för att fullborda sitt hattrick. Återigen gör Rune inga misstag och 3-0 till Bjärred.
Efter det tredje målet fanns det inte mycket att snacka om, Bjärred fortsatte att trycka på. Efter en duell dimper bollen ner framför Gullers som slår till på halvvolley. Bollen ser ut att gå över men istället får den en magisk dykning neråt. Otroligt kul för Gullers att äntligen få göra mål och det kan vara säsongens näst snyggaste mål hittills.
Sista målet skulle Tim F få sätta dit och det gjorde han med stil. Han får en boll på djupet som han drämmer till. Rykten går att han siktade nere i det bortre hörnet, men resultatet blev raka motsatsen. 5-0 blev slutresultatet, skönt med en komfortabel seger!
Skönt att kunna bjuda gamla spelare som Hamid, Fredde, Tobbe J och Robin på denna söndagskaramell.

Extremt roligt att Oskar Jönsson går in och tar kaptensbindeln med stil.

MOTM- Rune (enligt Micke och John)

Fullbordade ett hattrick och tar även för sig och visar ledarskapskvalitéer.


MKI- Axel S (enligt Micke och John)

Får spela på en ny position och gör det galant.


”Curse of Ekan is broken”
2020-08-30 21:59
Bjärreds tredje match på en vecka, plaskvåt plan och solsken på underbara Borgeby IP.

Matchen inleddes jämnt och inget av lagen storspelade. Många chansbollar och väldigt snabba anfall drev upp matchen i ett tempo som inget av lagen behärskade. Efter dryga kvarten kommer Rune runt på vänsterkanten och slår in en boll mot Gullers. Gullers hoppar över bollen och John fyller exemplariskt på och placerar snyggt in 1-0… Årets islossning trodde hela IP men domaren hittade underligt nog på att bollen var ute innan Rune hinner slå sitt inlägg. Bjärreds första mål fick vänta tills Viktor får bollen på mittplan. Det är med sorg jag skriver att matchen tyvärr inte filmades idag, det fanns nämligen två sekvenser i samband med målet som för evigt etsat sig fast på min näthinna. När Vigge får bollen vänder han först bort en motspelare som glider likt Sol Campbell i landslagsmatchen mot Kroatien, se länk https://www.youtube.com/watch?v=g7Rnt5C2qaQ Hade vi fått detta på film hade jag kunnat bli känd med memes på alla sociala medier som finns. Efter detta tar Vigge sats och drar på en smäll som tyvärr inte kunde eka mellan träden men som hela IP förstod var något speciellt. Bollen ser först ut att gå över men dyker en aning och förhoppningarna byggs upp. Kommer den gå på mål? Kommer den hinna ner i tid? Bollen tar i ribban och sedan rakt ner, kanske var den inne på uppstudsen, kanske inte men målvakten skulle göra det sista jobbet och ta bort alla som helst tvivel. Den går i ryggen på en chanslös målvakt och sedan in i mål. Otroligt snyggt av vår lille Gattuso. Efter målet tappar Bjärred en aning i presspelet men Västra Karup kommer inte heller nära någon målchans. 1-0 står sig till halvtidsvilan.

Fem minuter in i andra halvlek lyckas Eleganten på ett extremt oelegant sätt tråckla sig förbi flera spelare. Har aldrig sett denna spelare vinna så många 50/50 dueller på så kort tid. Helt plötsligt leder detta till ett läge för Rune som gör en liten fint och sedan placerar bollen under målvakten. 2-0 och en otroligt skön start på andra halvlek. Efter detta lägger sig Västra Karup väldigt lågt i sitt försvarsspel. Detta ger Bjärred chansen att spela runt bollen i backlinjen och värdera när det är läge att påbörja anfallen. Ibland har uppspelsfasen varit stressig för Bjärred, men med en elva som förmodligen har den yngsta medelåldern någonsin i division 4, spelar nu Bjärred rutinerat och stabilt. Sista delen av matchen spelas i stort sätt bara av från båda lagen. Västra Karup fortsätter med ett lågt försvarsspel och Bjärred spelar mest runt bollen. Slutsignalen ljuder och Bjärred tar återigen 3 poäng, vilket får anses som en bragd av ett halvkasst Bjärred.

Kul att se ett bra inhopp av Elis även fast han drabbades av pingislunga i första halvlek.

Med detta så summerar vi en intensiv vecka där halvkassa Bjärred, som för tredje året i rad är seriens yngsta lag enl https://www.lagstatistik.se/league?competitionId=3936, lyckas på ett näst intill mirakulöst sätt ta 3st 3 poängare mot de 3 äldsta lagen i serien och hålla nollan i två av dom. 
Ordspråket Gammal är äldst fick sig en rejäl törn och vi hoppas att vi kan hålla i denna trend nu när vi möter yngre lag framöver.

MOTM – Laget (Enligt Micke) Försökte frenetiskt få fram ett namn av Coach Micke men han vägrade utse en man för denna åtråvärda titel. Ekan gör som vanligt en stabil insats i försvaret. Viktor gör det bra och står även för ett klassmål. Eleganten spelar också osjälviskt och sätter laget i första hand. 

MKI – Laget (Enligt Micke)
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 13:00
3 - 3  
Sön 9/6 13:00
2 - 3  
Sön 2/6 13:00
5 - 3  
Lör 25/5 13:00
3 - 1  
Lör 18/5 13:00
2 - 0  
Lör 11/5 13:00
5 - 0  
Kommande aktiviteter
Träning, Plan A, 17/06 19:00
Match, Rydebäcks IP, gräsplan, 19/06 19:00
Träning, Plan B, 20/06 18:40
Träning, Plan A, 24/06 19:00
Träning, Plan A, 26/06 19:00
Träning, Plan B, 27/06 18:40
Nyheter från föreningen
 
Stöd Bjärreds IF
Våra sponsorer 2024