Senior

Obesegrad som lagkapten!
2019-08-15 09:23

Ännu en härlig seger mot Kosova!

Det börjar bli en vana efter 3-0, 4-0 och 3-0 mot Kosova dom senaste 3 matcherna vi har mötts, men denna gången blev det mycket jämnare. Det fanns en viss revanschlust hos Bjärred, matchen mot serieledarna slutade 4-2 efter lite utav en kollaps så fort vi släppte in 2-1 målet. Hela truppen var överens om att så skulle inte bli fallet denna gången.

Kosova inledde piggast och var hetare i närkampsspelet. Bjärred fick svårt att spela bollen och hade en tendens att falla in i motståndarnas spel. Skillnaden var att Bjärreds, till en början obefintliga presspel, gav Kosova möjligheten att prickskjuta in långbollar bakom vår backlinje.

Redan efter 13 minuter dömdes straff till Kosova efter en hands som domaren nog hallucinerade fram. Simons straffräddaraura skrämde den stackars straffskytten som sköt högt över, samtidigt som Simon behöll sin svit med 0 insläppta straffar i år på 4 försök.

Bara minuter senare var det dags igen. Ett hyfsat frisparksläge gick i ribban och returen gick in i mål. Denna gång skulle offsideflaggan rädda Bjärred och 0-0 stod sig. Matchen trevade fram och tillbaka och mycket kontringar åt båda hållen. Bjärred får till några fina chanser och borde även haft 2 straffsparkar, ibland är fotbollen orättvis och vi står kvar på 0 tilldelade straffar i år.

Men då, när Bjärred behöver det som mest, kliver den mäktiga Rune fram. Från högersidan får Rune till en träff som är definitionen av att ”stänka dit den”. Bollen får en skön bana och nätet går nästan sönder, underbart mål och extremt bra timing. Jag grämer mig i skrivande stund att detta inte filmades men hoppas Runes frisparksmål från förra matchen dyker upp inom kort. 1-0 står sig till halvtidsvilan vilket ger Bjärred en chans att andas ut.

Andra halvlek drar igång och ungefär ett liknande spel som slutet på första. Inget av lagen är direkt bättre än det andra. Men återigen när Bjärred behöver det, kliver den mäktiga återigen fram. Från vänsterkanten denna gång, chipskjuter Rune bollen över målvakten och in i målets högra hörn. 2-0 var ett faktum och Bjärred fick återigen lite andrum.

10 minuter senare lyckas Kosova reducera till 2-1. Bjärred blir skakiga i sitt spel och Limhamnsmatchen låg kvar i mångas huvuden. Låt det inte bli en upprepning av det och sluta 2-2. Bara 2 minuter senare kom även 2-2 målet och Limhamnsmatchen var på väg att upprepa sig.

Skulle Bjärred tillåta detta? Skulle Bjärred återigen bli snuvade på 2 poäng?

Nej, säger Nordenman och bombar dit det förlösande 3-2 målet. Sista minuterna av matchen visade Bjärred verkligen hjärta. Det dåliga närkampsspelet fanns inte och till och med coach Micke blandade sig i närkampsspelet, det slutade dock inte så bra för vår Klopp som fick en rejäl glidtackling men vi hoppas att vi har tillbaka honom tills på lördag. 3-2 blev slutresultatet och även fast det inte spelmässigt var Bjärreds bästa match var det nog en av de matcherna där mest hjärta syntes.

MOTM Ayhan och Rune (Enligt Micke och John)

MKI (Matchens Kämpa Insats) JOHN (Enligt Micke, Toni, Mats och Thomas)