SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds IF
Fotboll
P13 (2009)

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM
Bjärreds IF P09

Välkommen till vår laghemsida för Bjärreds IF P09. Här hittar du information om vårt lag inkl. lagets träningar, matcher och andra aktiviteter.

 

Träningar sker normalt sett tre gånger per vecka. 

 

- Måndagar, B , 17:30-19:00

- Onsdagar, A, 17:30-19:00

- Torsdagar, E, 17:30-19:00

 

Se tavla på väggen till kansliet där karta över alla planer på Borgeby IP finns.

 
Vill ni komma i kontakt med oss, se menyn till vänster "Kontakt". 
 
Välkomna!
Allmän fotbollsinformation P2009
2022-02-19 11:21

Hej!

Några veckor in på vårsäsongen med era killar så kommer här en kort uppdatering om aktuell information gällande P2009-s verksamhet.

 

- Vi har till slut efter en hel del arbete lyckats få en extern tränarresurs till laget. Mattias Åhnberg, av killarna kalllad "Ålen", är sedan några veckor tillbaka knuten till vår verksamhet en träning/vecka. Mattias hjälper även till med planering av långsiktigt träningsupplägg för killarna. Mattias har en gedigen fotbollsbakgrund och har tränat lag i Bjärred på seniornivå tidigare. Killarna verkar uppskatta Mattias närvaro i gruppen och vi ser fram emot att tillsammans med honom skapa en rolig och givande verksamhet för era ungdomar.

 

- Flera av truppens killar har senaste veckorna gjort sina provspelningar för MFF-akademin på Rutsborg inför årskurs 7-9. Rapporterna säger att MFF-s representanter varit mycket nöjda med killarnas insatser. Vi hoppas nu att så många som möjligt av våra killar blir antagna och får fortsätta utvecklas inom fotbollen!

 

- Under sportlovet v8 ändrar vi träningstider till kl 11.30-13 på E-planen (nya konstgräset) både måndag och onsdag. Ingen träning på ordinarie kvällstid. Observera att på onsdag planeras lunch tillsammans i klubbstugan efter avslutad träning 13.00. Klubben ordnar lunch och separat kallelse skickas ut före. Mattias kommer att hålla i dessa träningar.

 

- Från och med v9 går vi upp till 3 träningar/vecka. Måndagar och onsdagar oförändrade och torsdagar tills vidare 17.15-18.30.

 

- Tränargruppen har beslutat att i vår spela två 9-manna lag i serien. Ett på B-nivå och ett på C-nivå med utvärdering av utfall efter avslutad vårserie. Serien startar i början av april. Fram till seriestart fortsätter vi med träningsmatcher mot andra lokala klubbar för att vänja killarna vid spel med 9-manna fotboll.

 

- Efter 2 års covid-paus är det åter igen dags för BIF-cupen som planeras 26-29 maj. Vår årgång P2009 har i år arrangörsansvar och vi kommer kalla till informationsmöte för alla föräldrar onsdagen 9/3 kl 18.30 i klubbstugan. 

Önskar alla ett skönt sportlov!

 

//Tränarna BIF P2009

Fotbollsträning P09 inställd torsdag 5/8.
2021-08-05 10:41

Hej!

Idag torsdag 5/8 är träningen inställd. Nästa träning enligt schema måndagen 9/8 på Nya konstgräset (E) 17.30-19.

 

//Tränarna, BIF P09

Information inför hösten 2019
2019-08-13 14:43

Hej alla fotbollsföräldrar!


I strålande solsken genomfördes igår höstens första organiserade träning på Borgeby IP. Med en lyckad och trevlig cup-helg i Hällevik i färskt minne, var det 29 killar och 8 tränare som samlades igår. Vi är sammanlagt ungefär 40 killar och 10–11 tränare som är registrerade i P-09-s verksamhet och vi tränare ser fram emot ännu en givande fotbolls-termin med era barn!


Nedan följer allmän information om planerad verksamhet under hösten:


- Fotboll i unga år ska präglas av glädje till spelet. Mycket lek och skratt. Fotbollsförbundet signalerar i sitt policy-dokument att verksamheten i 10-års åldern fortsatt ska ha inslag av lek men poängterar också att vikten av att ”lära sig att träna”. Det innebär att vi från tränarsidan kommer försöka stegra träningen något avseende krav på fokus, minskat trams och försöka få ut mesta möjliga kvalitet på träningen. 10-års åldern är den ”motoriska guldåldern” varför stor vikt under hösten kommer att läggas på koordinationsövningar både med och utan boll.


- För att hinna med alla de moment som klubben och fotbollsförbundet vill att vi ska lära ut, ser vi från tränargruppens sida över möjligheten att förlänga träningstiden till 17.30-19 åtminstone en gång i veckan. Vi skulle då kunna få in lite mer fysiskt inriktad träning, utan att ge avkall på de boll-övningar vi vill få in i övrigt. Mer information kommer inom kort. Tills vidare gäller måndagar (konstgräs) samt onsdagar (gräs) kl. 18-19.


- Vi har inför höstens seriespel som startar nu i helgen anmält 4 lag. Det innebär att vi kommer behöva låna in killar utöver ordinarie matchfrekvens (en match per helg) eftersom sjukdom och andra aktiviteter gör att killarna inte alltid är tillgängliga för match. Vi är mycket tacksamma om ni som föräldrar svarar snabbast möjligt på de kallelser som vi skickar ut inför match, allt för att vi ska kunna kalla in extra ersättare vb. Vi kommer baserat på erfarenheter från vårens serie- och cupspel spela våra lag i seriesystemet enligt följande: Ett lag i svår serie, ett lag i medelsvår serie samt två lag i lätt serie. Killarna kommer att rotera mellan lagen i olika utsträckning i syfte att alla killar ska få en utmaning på den utvecklingsnivå de är just denna termin.


- Vi har fortsatt nolltolerans för svordomar och elaka ord mot sina lagkompisar. Vi vill dock poängtera att detta inte är ett stort problem i nuläget, killarna sköter sig överlag mycket bra. Vi kommer dock plocka bort killarna från träningen direkt vid incidenter och rapportera till berörda föräldrar.


- Vi kommer till vintersäsongen anmäla några lag till vinterserien. Det möjliggör ett fåtal matcher under vintern för de som vill hålla igång med fotbollen då. De som vill ta en paus eller fokusera på annan idrott ska ha möjlighet till det.


- Kommunmästerskapen där vi traditionsenligt möter Nike går av stapeln någon gång under oktober. Mer info kommer framgent. I övrigt planerar vi inga cuper så länge seriespelet pågår fram tills mitten av oktober. Eventuellt spelar vi ytterligare någon cup under vintern, vi återkommer i sådant fall.

Ni är alltid välkomna till Borgeby IP i samband med träning om ni har några frågor!

 

Tränarna P09

Härlig start på Hällevik Cup 2019
2019-08-02 13:29
Firande killar efter första matchenNu är vi framme i härliga Hällevik.

Samtliga tre lag har lirat första matchen och har nu precis ätit lunch.

Härligt väder, härlig atmosfär, och glada killar!

/Tränarna BIF P09Förvarning - ev. ändring av regler nationellt inför 2018
2017-10-22 11:28

Hej,


Mitt i all uppladdning från oss tränare inför 7-manna nästa år har vi fått kännedom om att Svenska Fotbollsförbundet ev. kommer klubba igenom nya regler inom ungdomsfotbollen (beslutande förbundsmöte sker 1 december 2017). Om de nya reglerna antas kommer även vårt lokala förbund i Skåne använda de nya nationella reglerna redan från och med 2018 och framåt.


Hur påverkar det då BIF P09? Jo, om förslaget antas kommer vi även 2018 spela 5-mannafotboll fast då förmodligen i "vanlig" serie utan resultatuppföljning (dvs. inte poolspel som i Knattespelen).


Inget vi kan göra åt ovan från tränarsidan utan bara för oss att följa reglerna som gäller hela Sverige.


Inte för att ta ut något i förskott, men lagindelningen till 7-manna som vi tränare lagt mycket tid på riskerar att hamna i papperskorgen och i så fall får vi gå tillbaka till ritbordet och se över hur vi delar lagen inför nästa år. Om så blir fallet behöver vi alla föräldrars hjälp att för var och en av killarna förklara vad som kan hända framöver.


Vi återkommer efter 1 december om detta!


//Tränarna BIF P09 

Fotografier från 1 maj - MFF vs. Örebro på Swedbank stadion
2017-05-14 22:01

Hej,


Vi hoppas alla är nöjda med "samlingen" vi genomförde på Swedbank stadion 1 maj. Fint väder, men kalla vindar på läktaren :-).


Alla grabbar verkar ha uppskattat denna dag oavsett om de tittade från läktaren, var med och spelade förmatch, eller gick in som maskot före den allsvenska matchen. Kul!


Vi fick se flera mål av BIF i förmatcherna, dessa var bara deras första mål på Swedbank stadion...fler kommer kanske i framtiden om de fortsätter vara träningsflitiga..... :-)


Härligt nog har Emil Tiderströms mamma (Tove) via personliga kontakter ordnat riktigt bra fotografier från denna dag från innerplan. Fotografen heter Peter Lind. Samliga foton ligger uppladdade under "Dokument" i menyn till vänster på hemsidan under P09.


Peter hälsar följande till oss:

---------------------------------------------------------------------------------------

Hej BIF P09!


Mitt namn är Peter Lind och jag fotograferar på MFF:s matcher för Svenska Fans Himmelriket.


Då jag känner Emil i ert lag så passade jag på att fota era matcher och inmarschen. Tyvärr fick jag inte besked om att två av killarna gick in med ÖSK, så jag har inga bilder på dem.


De bilderna som finns med på hemsidan så är det fritt fram att använda som ni vill. För klubben såväl som för föräldrar och barn.


Vill någon ha bilderna i fullstort format så kan jag hjälpa till med det också.


En högupplöst bild kostar 100:-. Sen kan ni själva göra hur många kopior i vilka storlekar och material ni vill.


Vill ni istället att jag gör en beställning åt er på www.crimson.se så går det också bra.


Det kostar 100:- per bild + Crimsons kostnad och porto. Bilderna skickas hem till er.


Mina bilder från ÖSK-matchen och alla andra matcher hittar ni här:

 https://www.flickr.com/ photos/13394064@N00/albums/


Dessa bilder kostar 150:-


Det går bra att kontakta mig på


peter.lind@ownit.nu


eller via sms till


070-3512134


MVH

Peter Lind

---------------------------------------------------------------------------------------


STORT TACK till familjen Tiderström för att ni fixat de fina bilderna!


Om någon har några frågor kring fotona är ni välkomna att maila Tove direkt: tovetid@gmail.com


Vi ses på Borgeby IP snart igen :-).


//Christoffer

BIF P09 

Välkomna alla nya spelare till BIF P09
2016-09-01 09:56

Hej,


Till alla nytillkomna spelare i BIF P09:


1. Varmt välkomna!


2. Kontakta er sons lags resp. tränare för att diskutera beställning av matchställ. Rutin för beställning av matchställ finns längre ned på websidan. Lagindelning finns under "Dokument" i menyn till vänster (där ser ni vilket lag ni tillhör och vilka som är tränare för just er son). Under "Kontakt" till vänster i menyn finns uppgifter om alla tränare. Tröjnummer får ni tilldelat av antingen kansliet eller era lagtränare. Detta unika nummer måste bifogas i beställningen.


3. Under "dokument" till vänster i menyn finns en registreringsblankett som skall fyllas i inkl signeras och lämnas till kansliet snarast. Kryssa i både "fotbollsspelare" och "futsalspelare" i dokumentet. Vidare har Bjärreds IF föreningsnummer: #01198.


Bara hugg tag i oss tränare på söndagsträningarna om ni har några frågor!


//Tränarna BIF P09

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer 2022