SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds IF
Fotboll
P12 (2009)

Bli medlem i Bjärreds IF
BLI MEDLEM
Bjärreds IF P09

Välkommen till vår laghemsida för Bjärreds IF P09. Här hittar du information om vårt lag inkl. lagets träningar, matcher och andra aktiviteter.

 

Träningar sker normalt sett tre gånger per vecka. 

 

"Grästider"

- Måndagar, E nya konstgräset, 17:30-19:00.

- Onsdagar, F gräsplaner, 17:30-19:00.

- Torsdagar, C gamla konstgräset, 17:30-19:00.

 

Se tavla på väggen till kansliet där karta över alla planer på Borgeby IP finns.

 
Vill ni komma i kontakt med oss, se menyn till vänster "Kontakt". 
 
Välkomna!
Corona-relaterad information
2021-04-21 19:35

Hej! 

Pojkar födda 2009 har idag genomfört första grästräningen för året. Det sker samtidigt som det rapporteras om Covid-19 smitta i flera klasser på Bjärehovskolan. Vissa andra inomhusidrotter har valt att låta Bjärehovskolans elever vara i s k "aktivitetskarantän" och får inte träna denna vecka. En åldersgrupp i Bjärreds IF stängde helt ned sin träning för hela truppen av samma skäl.

 

Vi valde idag att genomföra träning med Bjärehovskolans killar i egen grupp ledda av två tränare där en nyligen blivit frisk från Corona och där den andra har fått en dos vaccin. Vi planerar liknande upplägg imorgon torsdag och därefter får vi fatta nya beslut om strategi framöver beroende på hur många nya sjukdomsfall vi har i byn.

 

När det gäller information om ev seriespel, cuper, gemensamma aktiviteter etc framöver ber vi att få återkomma efter hand som ny information om Corona-restriktioner når oss.

 

Tränarna P09

Planering P09 vinter/vår-21
2021-01-20 13:14

Hej!

 

Roligt att ha tillbaka killarna i fotbollsträning igen efter vinteruppehållet. Trots ruggigt vinterväder förra veckan hade vi 31 spelsugna killar på första träningen 11/1! Fantastiskt!

Vi har nu fått uppdaterade riktlinjer för hur pågående Covid-pandemi påverkar vår träningsverksamhet i Bjärreds IF. Nedan följer aktuella riktlinjer från Skånes Fotbollsförbund som skickades ut tidigare i veckan:

 

-       (Tränings)grupperna får högst bestå av åtta spelare, ledare ej inkluderad.  

-       Grupperna behöver inte vara fasta utan kan delas inför varje träning. 

-       Indelningen i grupper måste ske på sådant sätt att de inte samlas hela laget.

-       Spelare skall dock ej gå/flyttas mellan grupperna under samma träning.

-       Grupperna hålls åtskilda under träningen och får alltså inte mötas i spel under träning.

-       Ledare är ej inräknade och kan ha flera träningsgrupper.

-       Det är fritt att ha igång så många grupper man kan under träningen så länge det finns.

         säkert avstånd. Ingen spelare får exkluderas. 

-       Ledare skall helst hålla en position utanför killarna och ej gå mitt ibland dom och undvika fysisk    

        kontakt.

-       Naturligtvis får man gå in och hjälpa vid skador.

-       I övrigt gäller tidigare restriktioner avseende ombyte hemma, inga delade vattenflaskor och inget 

        matchspel, träningsmatcher eller cuper. 

 

Peter Ekvall, VD Skånes FF, har även medgivit att överskrida antalet 8 till 9 om indelningen skulle kräva det sett ur ett socialt perspektiv. Vissa åldersgrupper har delat in efter skola och då upptäckt att ett barn fått ingå i annan grupp och inte trivts. Det är viktigt att även under rådande situation se till barnens behov, utan att förbise gällande rekommendationer naturligtvis. 

 

Tränargruppen i P09-s erfarenheter så här långt av gruppindelning efter skola är positiva och killarna är duktiga på att efterleva de regler vi har på träning. Vi kommer därför fortsätta att tillämpa indelning efter skola men vara mer flexibla enligt ovan information för att skapa en trevlig och meningsfull träning för alla killar i truppen. 

 

Vi har en förhoppning om att så småningom i takt med minskade Corona-restriktioner i samhället, kunna återgå till normal verksamhet inom fotbollen också. Vi har därför redan lagt en planering gällande seriespel för killarna längre fram i vår med 3 lag (ett lag i vardera svår, medelsvår och lätt serie). 

 

Vi kommer även inom kort att starta upp ett samarbete med P08. Det innebär att några killar regelbundet kommer att träna en gång i veckan med P08. Berörda killar och föräldrar är informerade gällande förutsättningarna för samarbetet. Ett liknande samarbete med P10 är planerat längre fram under terminen. Förslaget är förankrat i tränargruppen samt klubbens sportkommitté och är i linje med klubbens ambition om ökat utbyte mellan åldersgrupperna.

 

//Tränarna P-09

 

 

Information inför höstterminen-20
2020-08-04 22:12

Hej alla fotbollsföräldrar!

 

En knapp tredjedel återstår fortfarande av sommaren och det fina sommarvädret verkar äntligen ha hittat åter till Bjärred. Samtidigt, som ni säkert redan noterat, börjar höstens fotbollsaktiviteter så sakta att dra igång igen. Vi har kört lättsammare sommarträning under lovet men planerar att dra igång ”riktig” träning med start måndagen den 10 augusti. Måndagar 17.45-19 på gamla konstgräset och onsdagar 17.45-19.15 på gräsplan F. 

 

Ett stort gäng killar var nere i Höllviken senaste helgen och spelade trevliga träningsmatcher och föräldragruppen stod för uppskattad fika i anslutning till matcherna. Stort tack! Helgen som kommer spelar truppen 3 träningsmatcher i Hittarp och helgen därpå drar höstens seriespel igång. 9 helger i rad finns det planerade seriematcher så håll utkik i mailen efter kallelser. 

 

Vi har inför hösten tagit beslutet att dra ned antalet lag i seriespelet till 3 stycken (ett lag på svår nivå, ett lag på medelsvår och ett på lätt nivå). Att driva 4 parallella lag med en trupp med 39 killar har inneburit ett orimligt merarbete för tränarna att pussla ihop lag, ringa in extra spelare och köra dubbla och ibland 3 matcher/helg. På en trupp med 39 killar innebär det till hösten att alla killar inte kommer att spela match varje helg. Träningsnärvaro kommer att ligga till grund för matchspel och åtminstone 50% närvaro bör ses som ett minimikrav för att spela match.

 

Sportsligt sett kommer fokus under hösten fortsatt ligga på att under glada och trevliga former utveckla killarnas teknik, koordination och styrka för att göra dem till bättre fotbollsspelare. En övergripande träningsplanering för hösten är under utarbetande tillsammans med klubbens utvecklingsansvariga ledare. Klubben rekommenderar i 11-årsåldern tre träningar/vecka och mer information kommer inom kort hur vi tränare i P-09 kan lösa detta rent praktiskt. Vi kommer även att i viss omfattning införa fotbollsteori med diskussion om spelsystem och taktik men även diskutera ämnen som sömn, kost och förberedelser inför fotbollsspel. Ett kort föräldramöte med möjlighet till frågor och diskussion planeras i anslutning till träningen måndag 24/8 v35.

 

Tränarna i BIF P-09 önskar er en fortsatt fin sommar och givande fotbollshöst!

Extra sommarfotboll med Linus Mernsten
2020-06-15 22:47
Hej!

Som tidigare aviserat har Max Mernstens pappa Linus möjlighet till att träna extra med killarna i P-09 under 2 dagar v27. Var god se bifogad information nedan från Linus. Vänligen svara som vanligt via SportAdmin-appen. 

Tränarna P-09

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sommarfotbollskul!

Precis som i påskas så kör vi två förmiddagar fotboll och idrottskul på IP.

Datum: 29/6 och 1/7

Plats: Borgeby IP

Ta med (förutom fotbollsutrustning): Mellanmål, drickaflaska, gott humör, skor för löpning(ej fotbollsskor)

Prel plan:

Måndag:
09.00 Samling
09.05-09.30 Fysisk förberedelse
09.40- 10.40 Fotboll
11.00-12.00 Idrottsteori och skjut ner Nasse

Onsdag:
09.00 Samling
09.05-09.30 Fysisk förberedelse
09.40-10.40 Fotboll
11.00-12.00 Lek och fys

Anmälan: senast: 22/6

Ledare:
Linus Mernsten 0723-014111
Sommarinformation
2020-06-15 22:43

Hej alla fotbollsföräldrar!

 

Bjärreds IF P-09 lade igår söndag efter avslutat seriespel ännu en fotbollstermin till handlingarna. En annorlunda vårsäsong som till stor del präglats av Corona-virusets påverkan på vår verksamhet. Vi har trots allt, med god följsamhet till gällande regler, fått ihop regelbundna träningar med åtminstone 6-7 seriematcher/lag därtill. Vi ligger i snitt runt 30 killar per träning, imponerande! Ordinarie träningar avslutades i onsdags med glass till killarna, fixat av vårt nya sociala utskott under ledning av tidigare tränare Cecilia Jälén. En liten present till tränarna överlämnades också, stort tack till er alla!

 

 

Vi tar nu en tillfällig paus från de regelbundna träningarna och låter MFF sköta fotbollsutbildningen för våra killar v25. Vecka 26 är helledigt från planerad träning men från och med v27 har vi ansökt om tider för sommarträning på Borgeby IP. Definitivt schema spikas inom kort och kommer då kommuniceras. Dessa tillfällen är ofta lättsammare i sin karaktär och det finns ingen garanti för tränarnärvaro. Dock kommer vi i mån av tillgängliga tränare försöka lägga in lite moment med fys-träning då det är vår erfarenhet från vårens spel mot andra lag att vi behöver lägga mer tid på denna aspekt. Det kan verka självklart men en god natts sömn och en bra frukost före match är en förutsättning för att kunna orka 3 x 20 min. Det har bara positiva hälsoeffekter för killarna.

 

Tyvärr medför Corona-situationen att vi inte åker till Hällevik helgen v31. Vi jobbar dock för närvarande på att få ihop en liten minisammankomst med några andra klubbar i omgivningen så boka inte in annat än så länge söndagen den 2 augusti. Mer info följer.

 

Ett uppskattat inslag under våren var Linus Mernstens extraträning under påsk som lockade många lediga killar till IP. Linus har hört av sig igen och erbjuder liknande upplägg under två förmiddagar v27 (den 29/6 och 1/7) på IP. Separat mail med information skickas inom kort.

 

Med önskan om en trevlig sommar!

Tränarna BIF P-09

Allmän information från tränarna
2020-04-09 18:43

Hej!

Våren har kommit till Bjärred och längre kvällar gör att vi nu äntligen kan träna fotboll i dagsljus med era killar. Ett annat säkert vårtecken är att vi efter påsk byter till grästräning en gång i veckan. Träningstider fram till sommaren blir:

Måndag 17.45-19.00 på gamla konstgräset (Ja, vi planerar för träning på Annandag Påsk).

Onsdag 17.45-19.15 på gräsplanen där vi tränade förra året (F1-2, öster om gamla konstgräset).

Vi återkommer längre fram om eventuellt ytterligare träningstillfällen under våren.

Corona-pandemin påverkar oss alla i samhället, även vår ungdomsverksamhet i Bjärreds IF. P-09 följer de rekommendationer som klubben centralt går ut med, senaste version finns på hemsidan. I korthet betyder det att träning fortgår som vanligt, inga ombyten i omklädningsrum och ingen publik under match. Inget organiserat seriespel är tillåtet, däremot tillåts träningsmatcher i nuläget. Vi kommer därför under våren att kalla killarna till matcher, om än inte lika ofta som vid ordinarie seriespel. Som alltid kommer träningsnärvaro att premieras. Om det kommer nya nationella eller regionala direktiv kommer vi anpassa verksamheten efter dem.

Vad det gäller cup-deltagande och andra evenemang kopplat till fotbollen (MFF-läger, BIF- och Hälleviks Cupen) får vi återkomma med mer information längre fram.

Tränargruppen vill också passa på att tacka Linus Mernsten, Max pappa, för sitt engagemang för killarna nu under påsklovet. Ett riktigt bra initiativ!!

En glad påsk till er alla!

/Tränarna P-09
Allmän information inför vårsäsongen 2020
2020-01-14 21:14

Hej alla fotbollsföräldrar!

 

Igår startade årets träningar på Borgeby IP för killarna i P-09. Runt 30 killar kom till träningen trots ruggigt väder. En imponerande uppslutning under rådande väderlek. Nya ansikten som vill prova på fotboll igår, jätteroligt att idrotten fortsätter locka nya utövare!

 

Vi kommer nu under tidig säsong träna som vi gjorde före jul, dvs på gamla konstgräset måndagar 17.45-19.15 samt onsdagar 17.45-19.00. Vinterserien med några strömatcher på helgerna rullar under januari-mars, kallelser kommer framgent. Utöver det spelar killarna inomhus-cup i Marieholm helgen v6 och Lunds BK-s 7 manna kick-off 28-29 mars inför stundande vårserie. I slutet av våren kommer BIF-cupen under Kristi Himmelfärdshelgen och i början av augusti repris på en av förra årets höjdpunkter, Hälleviks-cupen i Blekinge. Med andra ord ett fullspäckat program för killarna.

 

Vi kommer när vårserien startar att införa ett krav på minst 50% träningsnärvaro för att få spela match. Historiskt sett kan vi se att det varje år funnits en del killar som av olika anledning inte varit på mer än hälften av träningarna. 50% närvaro ska inte ses som en absolut skiljelinje och vi kommer ta hänsyn till om vår träning krockar med andra idrottsaktiviteter. Vi vill dock redan nu höra med er föräldrar om ert barn aviserat att han inte vill fortsätta med fotbollen när våren kommer. Vi var förra året cirka 40 registrerade killar i truppen, det fungerade utmärkt som bas för 4 lag. Skulle 5-6 killar hoppa av fotbollen kommer det bli problem för oss ledare att få ihop lag varje helg under våren, varför vi önskar er eventuella respons redan nu. Det går bra att maila eller ringa till någon av tränarna och meddela detta.

 

Vi ser alla fram emot ännu en rolig fotbollssäsong! 

 

Tränarna P-09

 

 

Konstgrässchema och kommunmästerskap
2019-10-07 09:01
Hej alla spelare och fotbollsföräldrar, 

Idag går BIF över till konstgrässchemat, som kommer att gälla fram till ca början av april 2020. Gräsplanerna får användas fram till 20/10 - därefter vintervila. 

Detta innebär inga stora förändringar för P09. Våra träningstider under vinterperioden:

Måndag 18-19, gamla konstgräs
Onsdag 18-19, gamla konstgräs 
(Vi har möjlighet att fortsätta onsdagsträna på F1+F2 fram till 16/10, så kika gärna där om ni inte hittar oss på gamla kg).

Traditionsenligt kommunmästerskap mot Nike spelas söndagen den 20/10 på Borgeby IP. Nike kommer med tre P09-lag och vi kommer därmed att kunna ställa upp med tre lag från BIF P09, dvs ca 30 killar. Vi kommer att gå efter träningsnärvaro och kallelse kommer ut under dagen till de killar som har haft en träningsnärvaro på minst 60% sedan terminsstarten 12/8. 

Killar med träningsnärvaro 59% och lägre kommer att stå som reserver och kallas in i tur och ordning vid återbud. 

Tider och planer för KM är inte satta än, vi återkommer med detta. 

Vi ses på IP!

/Tränarna P09


Information inför hösten 2019
2019-08-13 14:43

Hej alla fotbollsföräldrar!


I strålande solsken genomfördes igår höstens första organiserade träning på Borgeby IP. Med en lyckad och trevlig cup-helg i Hällevik i färskt minne, var det 29 killar och 8 tränare som samlades igår. Vi är sammanlagt ungefär 40 killar och 10–11 tränare som är registrerade i P-09-s verksamhet och vi tränare ser fram emot ännu en givande fotbolls-termin med era barn!


Nedan följer allmän information om planerad verksamhet under hösten:


- Fotboll i unga år ska präglas av glädje till spelet. Mycket lek och skratt. Fotbollsförbundet signalerar i sitt policy-dokument att verksamheten i 10-års åldern fortsatt ska ha inslag av lek men poängterar också att vikten av att ”lära sig att träna”. Det innebär att vi från tränarsidan kommer försöka stegra träningen något avseende krav på fokus, minskat trams och försöka få ut mesta möjliga kvalitet på träningen. 10-års åldern är den ”motoriska guldåldern” varför stor vikt under hösten kommer att läggas på koordinationsövningar både med och utan boll.


- För att hinna med alla de moment som klubben och fotbollsförbundet vill att vi ska lära ut, ser vi från tränargruppens sida över möjligheten att förlänga träningstiden till 17.30-19 åtminstone en gång i veckan. Vi skulle då kunna få in lite mer fysiskt inriktad träning, utan att ge avkall på de boll-övningar vi vill få in i övrigt. Mer information kommer inom kort. Tills vidare gäller måndagar (konstgräs) samt onsdagar (gräs) kl. 18-19.


- Vi har inför höstens seriespel som startar nu i helgen anmält 4 lag. Det innebär att vi kommer behöva låna in killar utöver ordinarie matchfrekvens (en match per helg) eftersom sjukdom och andra aktiviteter gör att killarna inte alltid är tillgängliga för match. Vi är mycket tacksamma om ni som föräldrar svarar snabbast möjligt på de kallelser som vi skickar ut inför match, allt för att vi ska kunna kalla in extra ersättare vb. Vi kommer baserat på erfarenheter från vårens serie- och cupspel spela våra lag i seriesystemet enligt följande: Ett lag i svår serie, ett lag i medelsvår serie samt två lag i lätt serie. Killarna kommer att rotera mellan lagen i olika utsträckning i syfte att alla killar ska få en utmaning på den utvecklingsnivå de är just denna termin.


- Vi har fortsatt nolltolerans för svordomar och elaka ord mot sina lagkompisar. Vi vill dock poängtera att detta inte är ett stort problem i nuläget, killarna sköter sig överlag mycket bra. Vi kommer dock plocka bort killarna från träningen direkt vid incidenter och rapportera till berörda föräldrar.


- Vi kommer till vintersäsongen anmäla några lag till vinterserien. Det möjliggör ett fåtal matcher under vintern för de som vill hålla igång med fotbollen då. De som vill ta en paus eller fokusera på annan idrott ska ha möjlighet till det.


- Kommunmästerskapen där vi traditionsenligt möter Nike går av stapeln någon gång under oktober. Mer info kommer framgent. I övrigt planerar vi inga cuper så länge seriespelet pågår fram tills mitten av oktober. Eventuellt spelar vi ytterligare någon cup under vintern, vi återkommer i sådant fall.

Ni är alltid välkomna till Borgeby IP i samband med träning om ni har några frågor!

 

Tränarna P09

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer 2020